Ποιος θα πάει στο Όσλο;

12.03.2010
Μεγάλη μάχη θα δοθεί στην τελική βραδιά επιλογής του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision στο Όσλο. Λίγο πριν αποφασίσετε ποιον θα ψηφίσετε σας παρουσιάζουμε το who is who των διαγωνιζομένων.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Χρήστος Χατζηνάσιος - «Illusion»
Ο 28άχρονος γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 6 ετών. Σπούδασε πιάνο και θεωρία της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ασχολείται με τη σύνθεση και το τραγούδι από 15 ετών. Το 2003 έκανε το ντεμπούτο του στη δισκογραφία με το CD single «Το φιλί της ζωής» για την ομώνυμη δραματική σειρά του ΑΝΤ1. Το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2006 με τίτλο «Απόψε δεν έχω θεό».

Sunny Μπαλτζή & second skin - «Game of Life»
H Sunny Μπαλτζή γεννήθηκε στην Καβάλα και σπούδασε σκηνοθεσία στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Η μεγάλη της αγάπη όμως αποδείχθηκε ότι ήταν η μουσική. Εργάστηκε ως μουσικός παραγωγός στο ραδιόφωνο, καθώς και ως d.j. σε γνωστά rock clubs και bars της Αθήνας. Στη δισκογραφία πρωτοεμφανίστηκε ως στιχουργός, συνεργαζόμενη με γνωστά ονόματα στο χώρο της ντόπιας μουσικής βιομηχανίας, όπως ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Μανόλης Μητσιάς και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Μάνος Πυροβολάκης - «Κιβωτός του Νώε»
Από πολύ μικρή ηλικία ήξερε πως θέλει να ασχοληθεί με το τραγούδι. Σε ηλικία 13 χρόνων είχε την πρώτη επαφή με την κρητική λύρα με δάσκαλο τον Γεώργιο Βυζιριανάκη. Το Σεπτέμβριο του 1998 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο ακροβατώντας μεταξύ της ποπ και ροκ μουσικής αλλά και παραδοσιακών ήχων. Σημαντική στιγμή της καριέρας του η συμμετοχή στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα συνοδεύοντας την Ελευθερία Αρβανιτάκη με τη βιολόλυρά του στο τραγούδι «Τι λείπει».

Γιώργος Αλκαίος - «ΟPA»
Ο Γιώργος Αλκαίος γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1971 στην Αθήνα. Η πρώτη του εμφάνιση σε τηλεοπτική εκπομπή ήταν το 1989 στο «Έλα στο φως» της ΕΤ2. Το καλοκαίρι του 1991 συμμετείχε στις συναυλίες του πρωτοεμφανιζόμενου τότε Χρήστου Δάντη σε όλη την Ελλάδα. Λίγο καιρό μετά κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Με λίγο τρακ», από την οποία έκανε τεράστια επιτυχία το τραγούδι «Τι, τι». Ακολούθησαν 6 δισκογραφικές δουλειές και η μία επιτυχία διαδεχόταν την άλλη. Μέχρι τώρα έχει στο ενεργητικό του 5 χρυσούς και 3 πλατινένιους δίσκους.

Γιώργος Καραδήμος - «Πολεμάω»
Ο Γιώργος Καραδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Το 1993 ξεκίνησε να γράφει στην κιθάρα τα πρώτα του τραγούδια και ένα χρόνο μετά συμμετείχε στη μουσικοθεατρική παράσταση της Σοφίας Σπυράτου και της Ομάδας «Διαρροές», όπου γνώρισε τον Γιώργο Νταλάρα, που τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί με τη δισκογραφία. Το 2001 συμμετείχε στην παράσταση «Sold Out» του Σταμάτη Κραουνάκη ως μέλος της ομάδας Σπείρα Σπείρα και στην καλοκαιρινή περιοδεία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, ενώ το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο του CD single με τίτλο «Μέσα από το τζάμι» και 5 τραγούδια, από τα οποία ο ίδιος έχει γράψει τη μουσική στα 4.

Μέλισσες - «Κινέζος»
Πέντε νέα παιδιά, ο Χρήστος (τραγούδι), ο Παντελής (πλήκτρα), ο Ιάκωβος (drums) ο Θάνος (κιθάρα) και ο Κώστας (μπάσο), δημιούργησαν ένα συγκρότημα που το ονόμασαν «Mέλισσες», έχοντας ως στόχο να φτιάχνουν τραγούδια και να εκφράζουν με το δικό τους τρόπο την αγάπη τους για τη μουσική. Το πρώτο τους τραγούδι από το παρθενικό τους άλμπουμ ονομάζεται «Κρυφά». Η δισκογραφική εταιρεία Universal ενθουσιασμένη από τη μουσική τους τους πρότεινε στα φετινά προκριματικά της Eurovision.

Emigre - «Touch me Deep Inside»
Το νεανικό ροκ γκρουπ με τους πιστούς fans μπήκε από σπόντα στην τελική εφτάδα του διαγωνισμού μετά την άρνηση των Κόκκινων χαλιών να συμμετέχουν στα προκριματικά. Έκαναν αισθητή την παρουσία τους το 2004, με το πρώτο τους άλμπουμ «Σήμερα», λανσάροντας μια νέα πρόταση στο χώρο της ελληνικής ποπ σκηνής. Συνεχίζοντας αυτή την προσπάθειά τους, με εμπνευστή τον Γιάννη (emigre) Χανιωτάκη, που είναι ο δημιουργός του project, παρουσίασαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «Είμαστε ένα» με hit τη διασκευή του τραγουδιού του Σταμάτη Κραουνάκη «Κόκκινα γυαλιά».