Και Όσκαρ και Βατόμουρο για την Μπούλοκ!

08.03.2010
Η Σάντρα Μπούλοκ (Sandra Bullock) είναι η πρώτη ηθοποιός που κερδίζει Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου και Το Χρυσό Βατόμουρο για την Χειρότερη ηθοποιό του Χόλιγουντ και μάλιστα και τα δύο μέσα το ίδιο Σαββατοκύριακο!


Η Σάντρα Μπούλοκ (Sandra Bullock) είναι η πρώτη ηθοποιός που κερδίζει Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου και Το Χρυσό Βατόμουρο για την Χειρότερη ηθοποιό του Χόλιγουντ και μάλιστα και τα δύο μέσα το ίδιο Σαββατοκύριακο!

Η 45χρονη ηθοποιός έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τον την ταινία "Speed" του 1994. Οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε στη συνέχεια ήταν κατά κύριο λόγο ρομαντικές κομεντί όπως οι "Ενώ εσύ κοιμόσουν", "Μις με το ζόρι", "Η πρόταση" και πολλές άλλες.

Μεταξύ 1998 και 2002 η καριέρα της φάνηκε να "κάθεται" λίγο, αλλά αναγεννήθηκε το 2004 μέσα από το ρόλο που κέρδισε στην ταινία -που βραβεύτηκε και με Όσκαρ- "Crash".

Η ερμηνεία της στο συγκεκριμένο φιλμ της χάρισε μερικές από τις πιο θετικές κριτικές της ζωής της ενώ έστρωσε τον δρόμο για μια σειρά από πιο επιτυχημένες συνεργασίες που κατέληξαν στο περσινό "The blind side" ("Η σκοτεινή πλευρά") που της χάρισε και το χρυσό αγαλματίδιο στη χθεσινή τελετή.

Με τον ρόλο της ως η σκληρή Νότια γυναίκα που υιοθετεί ένα μαύρο παιδί και αντιστέκεται με σθένος σε όλες τις δυσκολίες κέρδισε τις εντυπώσεις και όλα τα βραβεία φέτος, ξεκινώντας από τη Χρυσή Σφαίρα και φτάνοντας μέχρι τα Όσκαρ.

Πέρσι όμως γύρισε ακόμη μία ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον "καυτό" Μπράντλεϊ Κούπερ (Bradley Cooper). Το "All about Steve" δεν εκτιμήθηκε από την Ακαδημία. Μπήκε όμως μαζί με άλλα έργα στη λίστα αυτών που επιλέχθηκαν από την επιτροπή των Χρυσών Βατόμουρων ως τα χειρότερα της χρονιάς.

Για την ερμηνεία της σε αυτή, μάλιστα, η Μπούλοκ κέρδισε το Χρυσό Βατόμουρο για τη Χειρότερη Ηθοποιό της χρονιάς.

Τιμώντας την υπόσχεση που είχε δώσει όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες, ότι δηλαδή σε περίπτωση που τελικά κέρδιζε το βραβείο θα πήγαινε να το παραλάβει η ίδια, η Σάντρα όντως παραβρέθηκε στην τελετή, όπου μίλησε με πολύ πολύ χιούμορ.

Ανέβηκε στη σκηνή σέρνοντας ένα καροτσάκι γεμάτο με κόπιες της ταινίας "All about Steve" με σκοπό να τις προσφέρει στους παραβρισκόμενους, υποστηρίζοντας ότι κανείς τους δεν την είχε δει στην πραγματικότητα. Αν την είχαν δει, είπε, θα είχαν καταλάβει τι προσπαθούσε να πει και δεν υπήρχε περίπτωση εκείνη να είχε κερδίσει το βραβείο που κέρδισε.

Κρατώντας μάλιστα το βιβλίο με όλο το σενάριο της ταινίας στο χέρι, η ηθοποιός απείλησε το κοινό ότι θα διάβαζε όλους τους διαλόγους μέχρι το πρωί, ώσπου να καταλάβουν οι υπεύθυνοι που έκαναν λάθος!

Η Μπούλοκ γεννήθηκε σε ένα προάστιο της Ουάσινγκτον με πατέρα τραγουδιστή όπερας και μητέρα καθηγήτρια φωνητικής.

Λόγω των πολλών ταξιδιών των γονιών της, μεγάλωσε στον δρόμο μαζί με την μικρότερη αδελφή της συμμετέχοντας ως κομπάρσος σε πολλές παραγωγές στις οποίες εμφανιζόταν η μητέρα της.

Η οικογένειά της μετακόμισε στην Ουάσινγκτον όταν εκείνη ήταν έφηβη και τότε γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Καρολίνας όπου σπούδασε υποκριτική.

Η καριέρα της ξεκίνησε με μικρούς τηλεοπτικούς ρόλους ενώ η πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση ήταν το 1993 στο θρίλερ μυστηρίου "Η εξαφάνιση".