Η "αποκαθήλωση" της Γουίτνεϊ Χιούστον

01.03.2010
Φαίνεται πως δεν υπάρχει τέλος για την κατηφόρα στην οποία κατρακυλά η άλλοτε χρυσή φωνή της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Φαίνεται πως δεν υπάρχει τέλος για την κατηφόρα στην οποία κατρακυλά η άλλοτε χρυσή φωνή της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Η Γουίτνεϊ Χιούστον (Whitney Houston) συνεχίζει τις συναυλίες της στην Αυστραλία μέσα σε μια γενική κατακραυγή όλων όσων περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία την επιστροφή της στην ενεργό δράση.

Ύστερα από μια εβδομάδα, κατά την οποία τα σχόλια για την απογοητευτική της επιστροφή την "έθαψαν" στην κυριολεξία, η άλλοτε ντίβα της σόουλ αποχαιρέτησε το Σίδνεϊ κάνοντας μεγάλη προσπάθεια να μαζέψει τα κομμάτια της.

Στο αεροδρόμιο, έκανε μερικές στάσεις για να φωτογραφηθεί με θαυμαστές της -οι οποίοι στη συνέχεια ανέβασαν τις φωτογραφίες αυτές στο Twitter- αλλά το βλέμμα της ήταν διαρκώς χαμένο και το χαμόγελό της έδειχνε ψεύτικο, καθώς έκρυβε τα μάτια της πίσω από τα γνωστά μεγάλα σκούρα γυαλιά ηλίου.

Η 46χρονη τραγουδίστρια βρίσκεται αυτό τον καιρό σε περιοδεία στη μακρινή χώρα την οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά εδώ και 22 χρόνια.

Όμως, η πολυαναμενόμενη επιστροφή της αποδείχτηκε ένα μεγάλο φιάσκο για τους Αυστραλούς θαυμαστές της, οι οποίοι απογοητεύτηκαν τόσο από την εμφάνισή της που ζήτησαν ακόμη και τα λεφτά τους πίσω. Υπήρξαν άπειρα παράπονα από ανθρώπους που έδωσαν μέχρι και €450 για να την απολαύσουν ζωντανά.

Μερικοί υποστήριξαν ακόμη ότι η Χιούστον τραγούδησε τελείως παράφωνα, αφήνοντας αιχμές και για πλέιμπακ, ενώ η εξαντλημένη όψη της δεν θύμιζε σε τίποτα την πάλαι ποτέ αγαπημένη τους ερμηνεύτρια.

Το αυστραλιανό κομμάτι της περιοδείας της με τίτλο "Νothing But Love", σε συνδυασμό με το άλμπουμ της "I Look To You" το οποίο έσκισε στα τσαρτ, αντιμετωπίστηκε με αντιφατικά σχόλια από την πρώτη κιόλας συναυλία στο Μπρίσμπέιν.

Εκεί, εμφανίστηκε στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης, όπου, σύμφωνα με θαυμαστές, η φωνή της ακουγόταν σα να τσίριζε και η όψη της ήταν σχεδόν αποπροσανατολισμένη...

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας, ειδικά με τις υψηλές νότες, αλλά λαχάνιαζε ύστερα από μόλις δύο τραγούδια. Ακόμη, ειπώθηκε ότι έκανε 20λεπτα διαλείμματα για να μπορέσει να ξαναβρεί την ανάσα της σε όλη τη διάρκεια του σόου, σκουπιζόταν με μια πετσέτα και διόρθωνε το βάψιμό της.

Μάλιστα, στηριζόταν και στον αδελφό της, Γκάρι Χιούστον (Gary Houston) για να τραγουδήσει τη στιγμή που εκείνη έλειπε από τη σκηνή.

Ο παραγωγός της περιοδείας της στην Αυστραλία, Άντριου Μακ Μάνους (Andrew McManus) απέρριψε κάθε αρνητικό σχόλιο λέγοντας ότι είναι περήφανος που συνεργάστηκε με τη Γουίντεϊ την οποία χαρακτήρισε ως "ένα απίστευτο ταλέντο".

Είπε επίσης, σε όλους τους θαυμαστές της που είχαν παράπονο για τη φωνή της, ότι αν ήθελαν να ακούσουν αυτό που άκουγαν πριν από 20 χρόνια, μπορούσαν να αγοράσουν ένα CD.

Θυμίζουμε ότι πριν από την περιοδεία και το τελευταίο της άλμπουμ η Γουίτνεϊ Χιούστον είχε περάσει πολλά χρόνια παλεύοντας τον εθισμό της στα ναρκωτικά καθώς και τα προβλήματα που ο ταραχώδης γάμος της με τον πρώην τραγουδιστή της R&Β, Μπόμπι Μπράουν (Bobby Brown) της είχε προκαλέσει.

Η συναυλίες της στην Αυστραλία κλείνουν στο Περθ στις 7 Μαρτίου και στη συνέχεια, πηγαίνει στη Γαλλία και τη Βρετανία τον Απρίλιο.