Όποιος ψάχνει... βρίσκει!

19.02.2010
Στο «HO:LO showroom» (Ασκληπιού 57 & Αραχώβης, Αθήνα) μπορείτε να βρείτε καταπληκτικές οικολογικές τσάντες, σχεδιασμένες από νέους designers, που ξεχωρίζουν για την αισθητική και την άριστη κατασκευή από ανακυκλωμένο πλαστικό διαφημιστικών banners, καλύμματα φορτηγών και ζώνες ασφαλείας αυτοκινήτων.

Οικολογικά και μοδάτα
Στο «HO:LO showroom» (Ασκληπιού 57 & Αραχώβης, Αθήνα) μπορείτε να βρείτε καταπληκτικές οικολογικές τσάντες, σχεδιασμένες από νέους designers, που ξεχωρίζουν για την αισθητική και την άριστη κατασκευή από ανακυκλωμένο πλαστικό διαφημιστικών banners, καλύμματα φορτηγών και ζώνες ασφαλείας αυτοκινήτων. Στον ίδιο χώρο βρήκα από τον prasinosplanitis το σετ κάρτες Yummy Card, που σας προσφέρει τη δυνατότητα να φυτέψετε 6 διαφορετικά μυρωδικά βότανα φυτεύοντας την κάρτα! Κάθε κάρτα έχει μια συνταγή για ένα νόστιμο πιάτο στο οποίο θα χρησιμοποιήσετε το μυρωδικό. Διαλέξτε βασιλικό (πέστο), μαϊντανό (ταμπουλέ), άνηθο (σολομό με άνηθο), Chive (chive mashed potatoes), φασκόμηλο (μπισκότα με λεμόνι και φασκόμηλο) και μέντα (πράσινο τσάι με μέντα) και τις ετικέτες δώρων που φυτεύονται, για να συνοδεύσετε το δώρο σας με αυτήν τη μοναδική οικολογική ετικέτα και να χαρίσετε αγριολούλουδα. Οι ετικέτες είναι κατασκευασμένες από 100% ανακυκλωμένα υλικά και είναι εμποτισμένες με ένα μείγμα υψηλής ποιότητας από αγριολούλουδα της βόρειας Αμερικής. Φυτεύοντας την ετικέτα, θα φυτρώσουν αγριολούλουδα.

H τέχνη στην οικολογία
Στη «Harma Gallery» μπορείτε να δείτε μέχρι τις 22/2 την έκθεση «Διαμάντια στα σκουπίδια», που παρουσιάζει εικαστικές δημιουργίες καλλιτεχνών με υλικά που ανακυκλώνονται. Καλλιτέχνες με μεγάλη φαντασία και ευρηματικότητα δίνουν ζωή και άλλη διάσταση σε υλικά που με μια πρώτη ματιά φαίνονται να έχουν προκαθορισμένη χρήση και περιορισμένο κύκλο ζωής. Κοσμήματα της Ιωάννας Κραουνάκη, εικαστικές και διακοσμητικές δημιουργίες καθώς και έπιπλα του Γιάννη Δενδρινού, κοσμήματα της Μαίρη-Ζωή, πίνακες της Κατερίνας Πλειώνη και πολλά ακόμα σε έναν ιδιαίτερο χώρο στην Πλάκα (Θέσπιδος 10, www.harmagallery.com.

Η Αθήνα κεντάει!
Η ιδέα ήταν της εικαστικού και μανιακής κεντήστρας Λουκίας Ρίτσαρντς, η είδηση διαδόθηκε αστραπιαία και στο «BAR4», στην Κολοκοτρώνη 25, επικράτησε το αδιαχώρητο στην πρώτη συνάντηση «Stitch n’ Bitch» που έγινε στις 30/1. Μια χαρούμενη παρέα από γυναίκες κέντησαν, έπλεξαν, έραψαν, αντάλλαξαν ιδέες και συμβουλές, αλλά κυρίως πέρασαν καλά. Το «Stitch n’ Bitch«, μεταξύ άλλων, στοχεύει στο να μη χαθούν οι γνώσεις που παραδοσιακά περνούσαν από γενιά σε γενιά και απευθύνεται σε όσους θέλουν να ανακαλύψουν ή αγαπάνε το πλέξιμο, το κέντημα, το βελονάκι, το ράψιμο, τη δαντέλα και κάθε είδους εργόχειρο που γίνεται με υφάσματα και βελόνες. Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 20/2 πάντα στον ίδιο χώρο και θα περιλαμβάνει και ανταλλαγή υλικών, όπου θα μπορέσετε να ανταλλάξετε τα υλικά που δεν χρειάζεστε με άλλα που σας ενδιαφέρουν (www.stitchnbitch.org, Facebook:LoukiaRichardsJewellery, e-mail: [email protected]).

Μόδα με σεβασμό στο περιβάλλον
Στο φωτεινό loft, στον 5ο όροφο της Πραξιτέλους 26, στο «Whitebox», οι εκπτώσεις συνεχίζονται έως τις 10/3. Τα πολυμορφικά ρούχα των Gaffer & Fluf, τα ανακυκλωμένα vintage κοσμήματα της Jessica, τα «πράσινα» καλλυντικά Organic Soul, οι χειροποίητες υφασμάτινες τσάντες της Άννας Οικονόμου και της Όλγας Μέργου, οι έξυπνες δημιουργίες της Strigles Craftcrime και πολλά ακόμα, φτιαγμένα με αγάπη και σεβασμό στο περιβάλλον, από τη γνωστή κολεκτίβα νέων σχεδιαστών urban chic (www.blogbywhitebox.blogspot.com, Facebook: Whitebox Praxitelous).

Μην το πετάξεις, χάρισέ το
Το xariseto.gr είναι ένα μη κερδοσκοπικό κοινωνικό site, ένα πανελλαδικό δίκτυο εναλλακτικής δωρεάν ανακύκλωσης που στοχεύει να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη και να μειώσει τον όγκο των σκουπιδιών στις χωματερές.

Χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο, δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να προσφέρει ή να αναζητήσει διάφορα αντικείμενα εύκολα ανά νομό και ανά κατηγορία, τα οποία με αυτόν τον τρόπο αξιοποιούνται στο έπακρο. Μπορείτε να προσφέρετε ή να βρείτε από αυτοκίνητο, βιβλία και υπολογιστές μέχρι έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και πολλά άλλα (www.xariseto.gr, Facebook: xariseto.gr).