Σε τεχνητό κώμα ο Τζόνι Χαλιντέι

14.12.2009
Σε τεχνητό κώμα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες ο Γάλλος τραγουδιστής Τζόνι Χαλιντέι (Jonny Hallyday), εξαιτίας επιπλοκών που εμφάνισε μετά την πρόσφατη επέμβαση στην μέση του.

Σε τεχνητό κώμα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες ο Γάλλος τραγουδιστής Τζόνι Χαλιντέι (Jonny Hallyday), εξαιτίας επιπλοκών που εμφάνισε μετά την πρόσφατη επέμβαση στην μέση του.

Ο "Γάλλος Ελβις" όπως αποκαλείται, στις 26 Νοεμβρίου υποβλήθηκε σε εγχείρηση κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου από τον γιατρό Στεφάν Ντελαζού (Stefan Delajoux) στη Γαλλία.

Ύστερα από μερικές ημέρες και ενώ βρισκόταν εν πτήση για την Αμερική, ο 66χρονος τραγουδιστής άρχισε νοιώθει αφόρητους πόνους στην μέση. Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση και ο Χάλιντέι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν προχωρημένη μόλυνση. Έτσι, ο γάλλος ροκάς χρειάστηκε να υποβληθεί σε νέα επέμβαση για να αντιμετωπιστεί η επιπλοκή.

"Όταν ξύπνησε οι γιατροί προτίμησαν να τον βάλουν σε τεχνητό κώμα για να μην υποφέρει, αποφεύγοντας να επιβαρύνουν τον ήδη εξασθενημένο οργανισμό του", ανέφερε η ιστοσελίδα του καλλιτέχνη στο διαδίκτυο.

Εν τω μεταξύ στην Γαλλία, επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκε ο γιατρός Στεφάν Ντελαζού, που θεωρήθηκε υπεύθυνος για τις μετεγχειρητικές επιπλοκές που έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία του Χάλιντει.

Ο γνωστός στους καλλιτεχνικούς κύκλος νευροχειρουργός, έχει αμφισβητηθεί από πολλούς, αφού ήταν εκείνος που χειρούργησε και την ηθοποιό Μαρί Τρεντενιάν λίγες ημέρες πριν το θάνατο της Ο Ντελαζού έχει καταδικαστεί για ιατρικά λάθη και απάτες, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος της Γαλλίας τον έχει διαγράψει.

"Όταν αντιμετώπισαν την περίπτωση του βετεράνου τραγουδιστή, οι γιατροί στις ΗΠΑ σήκωσαν τα χέρια ψηλά και απόρησαν για τον τρόπο που είχε γίνει η προηγούμενη επέμβαση. Μίληαν για πραγματική σφαγή", δήλωσε ο μουσικός παραγωγός του Χάλιντει, Ζαν Κλοντ Καμί (Jean Claude Camus), ενώ κλείνοντας διαβεβαίωσε τους θαυμαστές του 66χρονου τραγουδιστή πως η υγεία του παρουσιάζει σταθερή βελτίωση και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα βγει από το τεχνητό κώμα.

Στο πλευρό του "Γάλλου Ελβις" στάθηκε και ο δικός μας Νίκος Αλάγιας που σύμφωνα με δημοσιεύματα, επισκέφθηκε τον επιστήθιο φίλο του στο νοσοκομείο και ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του.