Εκτός τα «Kόκκινα χαλιά»

04.12.2009
Την ώρα που όλοι περιμένουν το διορισμό νέας διοίκησης στη δημόσια τηλεόραση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις ελληνικές υποψηφιότητες στα προκριματικά της Eurovision, τα «Κόκκινα χαλιά» αποχωρούν από το παιχνίδι.

Την ώρα που όλοι περιμένουν το διορισμό νέας διοίκησης στη δημόσια τηλεόραση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις ελληνικές υποψηφιότητες στα προκριματικά της Eurovision, τα «Κόκκινα χαλιά» αποχωρούν από το παιχνίδι. Σε πρόσφατη συνέντευξή τους δήλωσαν πως η Eurovision δεν περιλαμβάνεται στα άμεσα σχέδιά τους, παρά τις φήμες των προηγούμενων μηνών που, σύμφωνα με κάποιες πηγές, συντηρούσαν και οι ίδιοι. Τι συνέβη λοιπόν; Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελευταία συζήτηση που έγινε με τον Γιώργο Θεοφάνους αποφασίστηκε τελικά να μη θέσουν υποψηφιότητα. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης από την αρχή είχε αρνητική στάση στο θέμα της εκπροσώπησης, αλλά η τελική απόφαση πάρθηκε πριν από λίγες ημέρες. Το παρασκήνιο πλούσιο, αλλά η κυριότερη αιτία φαίνεται να ήταν το ενδεχόμενο τα «Κόκκινα χαλιά» να κοπούν στον προκριματικό, κάτι που θα ισοδυναμούσε με ήττα τόσο των ίδιων όσο και του Γιώργου Θεοφάνους, που είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο εμπορικούς συνθέτες της χώρας με κορυφαίες συνεργασίες στο ενεργητικό του (Χάρις Αλεξίου, Μαρινέλλα κ.λπ.).

Στο παιχνίδι παραμένουν οι Δέσποινα Ρίτσι και Κατερίνα Αυγουστάκη, ενώ όλα παίζονται για τους «Professional Sinnerz», που οι φήμες θέλουν να ακολουθούν το παράδειγμα των «Κόκκινων χαλιών». Γ.Π.