Έλενα Παπαβασιλείου: "Το κανάλι μας στήριξε 100%"

04.10.2010
Το χαμόγελό της τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν για τα πρωινά. Χαρούμενη, κεφάτη και ευδιάθετη, μας λέει κάθε πρωί «καλημέρα» με το δικό της ξεχωριστό τρόπο. Ως τηλεοπτικό δίδυμο με τον Σπύρο Λάμπρου έχουν δέσει απόλυτα και, όπως λέει η ίδια, φέτος τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα, αφού δεν είναι πια πρωτάκια και δεν έχουν το ίδιο άγχος.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

Δεύτερος χρόνος στο «Πάνω στην ώρα». Να φανταστώ ότι είσαι περισσότερο έτοιμη φέτος;

«Φέτος είμαι πολύ πιο χαλαρή και πολύ χαρούμενη. Πέρυσι είχα αγχωθεί αρκετά. Η πρώτη μέρα στο σχολείο, η πρώτη μέρα στο πανεπιστήμιο, η πρώτη μέρα σε μια δουλειά όπως και η πρώτη μέρα σε μια καινούργια εκπομπή κουβαλάνε πάντα κάποιο άγχος και αγωνία, είναι το άγνωστο. Φέτος αισθάνθηκα όπως στις διακοπές όταν πήγαινα σχολείο. Περίμενα με ενθουσιασμό να δω τα παιδιά της εκπομπής και να βγούμε στον αέρα. Μεγαλώσαμε και πάμε στη Β΄».

Έχεις άγχος για την τηλεθέαση;

«Με ενδιαφέρει η τηλεθέαση, γιατί από εκεί καταλαβαίνουμε αν αυτό που κάνουμε αρέσει στον κόσμο. Προσπαθώ όμως να αντιμετωπίζω τα νούμερα αρκετά ψύχραιμα, είτε μια μέρα είναι πολύ ανεβασμένα είτε μια άλλη δεν είναι τόσο καλά. Στη διάρκεια μπορείς να βγάλεις κάποια συμπεράσματα».

Πάντως, πέρυσι καταφέρατε με τον Σπύρο Λάμπρου και αντιστρέψατε το κλίμα. Φοβήθηκες κάποια στιγμή όταν αρχικά δεν πηγαίνατε καλά ότι μπορεί να τελειώσουν όλα;

«Δεν ξεκινήσαμε καλά και αυτό μας στεναχώρησε. Τελικά όμως καταφέραμε να αντιστρέψουμε το κλίμα, κάτι που ήταν αρκετά δύσκολο. Μας βοήθησε πολύ το κανάλι, ώστε να μην πανικοβληθούμε. Όταν βλέπεις αρκετές εκπομπές να κόβονται από τη μία μέρα στην άλλη, μπορεί να σου μπουν ιδέες. Οι υπεύθυνοι του καναλιού μας εξήγησαν πως θέλει χρόνο μια καινούργια εκπομπή με φρέσκα πρόσωπα και θα μας τον έδιναν, μας στήριξαν 100%».

Ειπώθηκε όμως ότι αλλάξατε ώρα προβολής για να βγαίνετε πριν από την Ελεονώρα Μελέτη και να κερδίσετε, αν θες, περισσότερους πόντους στο νεανικό κοινό...

«Δεν έχουμε μόνο μία εκπομπή απέναντί μας, αλλά πολλές. Οι περισσότερες ξεκινούσαν πριν από το "Πάνω στην ώρα" και αποφασίστηκε να ξεκινάμε κι εμείς λίγο πιο νωρίς».

Έρχομαι και στη φετινή σεζόν, που όλα δείχνουν ότι θα είναι ανατρεπτική. Πώς σου φαίνεται το δίδυμο Λιάγκα - Σκορδά στην πρωινή ζώνη;

«Ως πρόσωπα μου είναι και οι δύο συμπαθείς. Πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το ζευγάρι στη ζωή πώς θα είναι και σαν τηλεοπτικό ζευγάρι. Πριν τους δούμε όμως στον αέρα δεν νομίζω πως μπορώ να εκφράσω πιο συγκεκριμένη άποψη.

Περίμενες τη μεταγγραφή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Star;

«Η Τατιάνα Στεφανίδου είναι πολύ καλή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια και έχει αποδείξει πως μπορεί να υπηρετεί πολλά είδη στην τηλεόραση. Ήμουν σίγουρη πως κάπου θα τη βλέπαμε».

Πώς σου φαίνεται η επιστροφή του Γρηγόρη στην τηλεόραση;

«Χαίρομαι που επιστρέφει ο Γρηγόρης και πιστεύω πως είχε λείψει! Είχα συνεργαστεί μαζί του και πιστεύω πως είναι μεγάλο ταλέντο».

Ποιο πρόσωπο, αλήθεια, θεωρείς ότι λείπει περισσότερο φέτος από τη μικρή οθόνη;

«Ο Γρηγόρης».

Τι θέλεις να πουν οι τηλεθεατές με το που δουν το «Πάνω στην ώρα»;

«Θα ήθελα να πουν: «Να δούμε το «Πάνω στην ώρα» πριν φύγουμε για δουλειά».

Πάντως, έχεις καταφέρει να είσαι από τα αγαπημένα παιδιά των Γερμανών. Πώς είναι η επικοινωνία σας;

«Έχω και έχουμε πολύ καλή σχέση με όλη τη διοίκηση, τόσο γερμανική όσο και ελληνική. Βασικά, δεν διαχωρίζεται, είμαστε όλοι Alpha. Όσο για την επικοινωνία, γίνεται και στα ελληνικά, γιατί έχουν μάθει».