Ο Έλληνας... νύφη στο Χόλιγουντ!

04.10.2010
Ονειρεύτηκαν το γάμο τους όπως τα περισσότερα ζευγάρια και θέλησαν να μοιραστούν τη σημαντικότερη στιγμή της ζωής τους με τους ανθρώπους που αγαπούν. Στο μόνο δε που έκαναν οικονομία ήταν το... νυφικό. Βλέπετε, φορούσαν και οι δύο κοστούμι!

Από την Κατερίνα Σταυρίδου

Μόνο πρωτοπόρος δεν μπορεί να θεωρείται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε, που παντρεύτηκε πρόσφατα τον αγαπημένο του, Μίχαελ Μοντς. Ένα χρόνο πριν ο Τζιμ Βεράρος και ο Μπιλ Μπρενάν αποφάσισαν να σπάσουν τα ταμπού διοργανώνοντας μια τελετή χολιγουντιανών προδιαγραφών σε μια πολιτεία της Αμερικής όπου δεν επιτρέπονται οι γκέι γάμοι. Το γεγονός γιορτάστηκε με μια μεγαλειώδη δεξίωση, με άφθονη σαμπάνια και ελληνικά γλυκά, αφού ο ένας από τους δύο συζύγους είναι ελληνικής καταγωγής.

Μια διαφορετική ιστορία αγάπης
Ο ελληνικής καταγωγής Τζιμ Βεράρος έγινε γνωστός στο αμερικάνικο κοινό μέσα από το «American Idol». Ο Μπιλ Μπρενάν μετά το τέλος της καριέρας του στο καλλιτεχνικό πατινάζ ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις. Αν και έμεναν πολύ κοντά, η πρώτη γνωριμία τους έγινε μέσω του Διαδικτύου. Ο Μπιλ επισκέφτηκε τυχαία τη σελίδα του Τζιμ στο MySpace και χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα αποφάσισε να του στείλει μήνυμα.

Τέσσερα χρόνια αργότερα οι δυο τους επισημοποίησαν τη σχέση τους με μια φαντασμαγορική τελετή, που θύμιζε κινηματογραφική ταινία.

Όλα ξεκίνησαν από ένα μήνυμα
«Εγώ είχα μόλις 25 φίλους στο MySpace κι ο Τζιμ περίπου 10.000!» γράφει ο Μπιλ στην ιστοσελίδα του γάμου τους. «Όταν του έστειλα το μήνυμα, σκέφτηκα ότι δεν θα έπαιρνα ποτέ απάντηση ή θα μου ερχόταν ένα τυπικό μήνυμα από κάποιον άλλον που διαχειριζόταν την ιστοσελίδα του. Προς μεγάλη μου έκπληξη λίγη ώρα αργότερα η απάντηση έφτασε από τον ίδιο τον Τζιμ. Έπειτα από αρκετές συνομιλίες ο Τζιμ με ρώτησε αν θα ήθελα να συναντηθούμε για έναν καφέ κι εγώ του αντιπρότεινα να έρθει μαζί μου στο δείπνο που είχα κανονίσει με κάτι φίλους. Ήταν 23 Νοεμβρίου του 2005 όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά. Θυμάμαι... μιλούσαμε ακατάπαυστα για 7 ολόκληρες ώρες. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ένιωθα ότι το σύμπαν συνωμότησε για να βρεθώ με αυτόν τον άνθρωπο. Έλεγα από μέσα μου: "Άραγε αυτός ο τύπος είναι πραγματικός;".

Περάσαμε την επόμενη μέρα μαζί και την επόμενη και την επόμενη». Ο Τζιμ συμπληρώνει την ιστορία στο «βιβλίο» της αγάπης τους: «Ο Μπιλ έδειχνε πολύ ζεστός άνθρωπος, είχε χιούμορ κι έναν παιδιάστικο τρόπο που σε έκανε αμέσως να τον συμπαθήσεις. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που μπορούσα να πω ότι είμαι πραγματικά ερωτευμένος. Είναι αστείο το πώς λειτουργεί μερικές φορές η ζωή. Εκεί που δεν το περιμένεις γίνεται κάτι και τα πάντα ανατρέπονται. Ο Μπιλ είναι ειλικρινής, πιστός, αστείος, τίμιος και του αρέσει πολύ να φροντίζει τους άλλους. Ήξερα από την αρχή ότι είναι το άλλο μου μισό, ο άνθρωπος με τον οποίο θέλω να μοιραστώ το υπόλοιπο της ζωής μου».

Τυπικοί σε όλα
Στις 24 Ιουλίου 2009 ο Τζιμ Βεράρος και ο Μπιλ Μπρενάν αρραβωνιάστηκαν στην παραλία Montrose του Σικάγο, ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Ο γάμος τους θύμιζε χολιγουντιανή υπερπαραγωγή και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε θέμα στα μεγαλύτερα αμερικανικά μέσα.

Παραμυθένιος γάμος
Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στο Oak Brook Hills Resort του Ιλινόις. Κουμπάροι ήταν ο πατέρας του Τζιμ και ο πατριός του Μπιλ, ενώ το όλο σκηνικό θύμιζε κινηματογραφική ταινία. Οι γαμπροί έφτασαν στο ιερό, που είχε στηθεί στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου, υπό τους ήχους του Μπαχ, ενώ συγγενείς και φίλοι τούς έραιναν με ροδοπέταλα. Τους συνόδευαν έξι παράνυφες, οι οποίες έκαναν επίσης τη διαφορά, αφού φορούσαν μαύρες τουαλέτες. Τους όρκους που αντάλλαξαν τους είχαν γράψει οι ίδιοι!

«Και η παραμικρή λεπτομέρεια αυτής της τελετής αντικατόπτριζε αυτό που είμαστε», δήλωσε το ζευγάρι, που με το γάμο του θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα: «Οι γκέι γάμοι δεν είναι νόμιμοι στο Ιλινόις, αλλά θέλαμε αυτή η μέρα να είναι η αντανάκλαση της αγάπης μας και να λειτουργήσει σαν ένα παράδειγμα και για άλλα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Θέλαμε και οι δύο να είναι ένας πρωτότυπος γάμος, από τον οποίο όμως δεν θα έλειπαν και οι παραδοσιακές πινελιές». Αμέσως μετά την τελετή ακολούθησε μια επίσης εντυπωσιακή δεξίωση.

Πολυτέλεια και παράδοση
Οι νεόνυμφοι υποδέχτηκαν τους 174 καλεσμένους τους στο Marguee Tent και αφού έκοψαν την τεραστίων διαστάσεων γαμήλια τούρτα, έδωσαν το σύνθημα για να ξεκινήσει το πάρτι. Ανάμεσα στα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους προσκεκλημένους υπήρχαν πολλά ελληνικά γλυκά, στα οποία έχει αδυναμία ο Τζιμ, λόγω της καταγωγής του (σ.σ.: ο πατέρας του είναι από την Καλαμάτα). Λίγες μέρες αργότερα αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν μέχρι την Αϊόβα προκειμένου να νομιμοποιήσουν τη σχέση τους στο δημαρχείο της περιοχής, αφού στο Ιλινόις κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αμέσως μετά ξεκίνησε ο μήνας του μέλιτος, τον οποίο απόλαυσαν στα νησιά Μπόρα-Μπόρα.

Οι κωφάλαλοι γονείς, το ριάλιτι και η επιτυχία
Όλοι λένε ότι η μυστική συνταγή της επιτυχίας των talent shows και των ριάλιτι είναι οι προσωπικές ιστορίες των διαγωνιζόμενων. Πέρα λοιπόν από τη φωνή, ο Τζιμ Βεράρος, που μεγάλωσε σε μια ελληνορθόδοξη οικογένεια, είχε ένα ακόμη δυνατό «όπλο» στα χέρια του δηλώνοντας συμμετοχή στο πρώτο «American Idol». Οι γονείς του, που βρέθηκαν μετανάστες στη χώρα των ονείρων, είναι και οι δύο κωφάλαλοι. Δεν τον είχαν ακούσει ποτέ να τραγουδάει και το μεγάλο του ταλέντο το γνώριζαν μόνο μέσα από όσα τους είχαν μεταφέρει οι δάσκαλοί του. Σε ηλικία μόλις 19 ετών ο Τζιμ έμαθε από ένα φίλο του ότι το FOX πραγματοποιεί οντισιόν για ένα νέο talent show, το «American Idol». Η προσωπική του ιστορία είχε όντως αντίκτυπο στο κοινό, περισσότερο όμως συζητήθηκε όταν οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού δικτύου απαίτησαν να κατεβάσει την ιστοσελίδα που είχε στο Διαδίκτυο, στην οποία υπήρχαν κάποια σχόλιά του σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Το θέμα πήρε διαστάσεις και η στάση του καναλιού θεωρήθηκε ρατσιστική. Ο Τζιμ κατάφερε να μπει στην τελική δεκάδα του διάσημου talent show, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο.

Κάποιοι βιάστηκαν να βγάλουν το συμπέρασμα ότι όλη αυτή η ιστορία του έκανε κακό. Ο ίδιος όμως είχε έτοιμη την απάντηση: «Γιατί να θέλω να έχω την επιτυχία της Κέλι Κλάρξον (σ.σ.: της νικήτριας), εάν δεν μπορώ να είμαι 100% ο εαυτός μου;». Και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, στα χρόνια που ακολούθησαν κατάφερε να κάνει αρκετά πράγματα. Το πρώτο του CD «Rollercoaster» μπήκε στο top 20 του Billboard Dance Hit, συμμετείχε σε αρκετές ταινίες, ενώ σύντομα αναμένεται και η νέα του δισκογραφική δουλειά.