Γυναίκες στα γήπεδα

10.12.2007
Το ποδόσφαιρο λένε πως είναι αντρικό σπορ. Η μπάλα, όμως, είναι γένους θηλυκού και τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολλές επώνυμες, αλλά και λοιπές αιθέριες υπάρξεις μπαίνουν δυναμικά στα αντρικά χωράφια! Στις εξέδρες των γηπέδων μπορεί κανείς να δει τόσες πολλές όμορφες γυναίκες, που θα νομίσει είτε ότι έχει πάει σε κάποιο κοσμικό event είτε σε κάποιο ντεφιλέ διάσημων μόδιστρων.

Από τον Νίκο Ζαμπάρα

Το ποδόσφαιρο λένε πως είναι αντρικό σπορ. Η μπάλα, όμως, είναι γένους θηλυκού και τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολλές επώνυμες, αλλά και λοιπές αιθέριες υπάρξεις μπαίνουν δυναμικά στα αντρικά χωράφια! Στις εξέδρες των γηπέδων μπορεί κανείς να δει τόσες πολλές όμορφες γυναίκες, που θα νομίσει είτε ότι έχει πάει σε κάποιο κοσμικό event είτε σε κάποιο ντεφιλέ διάσημων μόδιστρων.

Η επιτυχία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πορτογαλίας πριν από περίπου τέσσερα χρόνια άνοιξε διάπλατα την πόρτα για την είσοδο των γυναικών στο χώρο που κατά πολλούς αποτελούσε αντρικό «άβατο». Και μπορεί οι συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα γήπεδα της χώρας να μην είναι και οι πλέον ιδανικές, όμως οι γυναίκες δείχνουν να ξεπερνούν εν πολλοίς και αυτό το πρόβλημα. Οι εμφανίσεις ωραίων αλλά και συνάμα επώνυμων γυναικών στις εξέδρες και κυρίως στα επίσημα των γηπέδων αλλάζουν την εικόνα που μπορεί να έχει κάποιος για τον ελληνικό αθλητισμό.

Λαμπρές παρουσίες
Τα VIP, βέβαια, των γηπέδων εκείνων που προσφέρουν τις κατάλληλες ανέσεις για το γυναικείο φύλο προσελκύουν τις celebrities της ελληνικής showbiz. Έτσι, μπορεί κανείς να δει εκεί αλλά και στις σουίτες του «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο έχει ως έδρα του ο Ολυμπιακός, την Έλλη Στάη με τον καλό της, τον Μιχάλη Γουλανδρή, να πανηγυρίζουν τα γκολ των παικτών της ομάδας του λιμανιού, αλλά και να ανταλλάσσουν απόψεις με την Έλενα Κατρίτση, που είναι συχνά παρούσα στις εντός έδρας αναμετρήσεις των πρωταθλητών Ελλάδας. Μέχρι πρότινος και η Γιάννα Αγγελοπούλου απολάμβανε από τη δική της σουίτα τους αγώνες των Πειραιωτών, όμως φέτος η «σιδηρά κυρία» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έχει «εγκαταλείψει» τη σουίτα

Εκτός, βέβαια, από τις δύο γνωστές τηλεπαρουσιάστριες, αλλά και την ιδιοκτήτρια του «Ελεύθερου Τύπου», στις σουίτες και τις εξέδρες των VIP βλέπει κανείς πολλές αιθέριες υπάρξεις από το χώρο της μόδας. Όπως η παρτενέρ του Θέμου Αναστασιάδη στο «ΟΛΑ» Όλγα Φαρμάκη, αλλά και η Ζενίλντα, που χρησιμοποιεί κατά κόρον το εισιτήριο διαρκείας που έχει εξασφαλίσει για τους αγώνες του Ολυμπιακού. Επίσης, η Πωλίνα Σανταλοβάκη πανηγυρίζει τις επιτυχίες της αγαπημένης της ομάδας, συνοδευόμενη είτε από το σκυλάκι της είτε από τον παπαγάλο της! Το συγκεκριμένο γήπεδο, βέβαια, έχει ένα ακόμη ατού, που «κερδίζει» τους celebrities φίλους του. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το «Ρure Red», το πολυτελές εστιατόριο που βρίσκεται στο ύψος της εξέδρας των επισήμων και στο οποίο μπορεί κανείς να γευματίσει, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να βλέπει τις προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού (σ.σ.: αλλά και της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που χρησιμοποιεί το «Γ. Καραϊσκάκης» ως έδρα για τους αγώνες της).

Ηot ζευγάρια
Η είσοδος του «ασθενούς» φύλου στα άδυτα του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο hot ζευγάρια της showbiz. Φυσικά, εκείνο που είναι στο pick αυτή την εποχή είναι αυτό της Μάρως Λύτρα με τον Γιάννη Αμανατίδη. Η τραγουδίστρια έχει βρει στο πρόσωπο του Έλληνα ποδοσφαιριστή της Άιντραχτ Φρανκφούρτης τον ιδανικό σύντροφο της ζωής της και μάλιστα σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται κάνει ταξίδι-αστραπή στη γερμανική πόλη, για να τον δει να αγωνίζεται και, φυσικά, για να περάσουν μερικές ώρες οι δυο τους. Ένα άλλο hot ζευγάρι, που έχει απασχολήσει αρκετά τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά, είναι αυτό του άσου της ΑΕΚ Τραϊανού Δέλλα με τη Γωγώ Μαστροκώστα. Το ειδύλλιό τους έχει περάσει από σαράντα κύματα, αλλά κανείς δεν μπορεί να ορκιστεί για τη φάση στην οποία βρίσκονται!

Αντίθετα, γνωστή είναι η κατάσταση στο ειδύλλιο που είχαν η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Γιώργος Αλεξόπουλος. Η όμορφη συμπαρουσιάστρια του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον «Όμορφο κόσμο το πρωί» διατηρούσε επί μακρόν δεσμό με τον ποδοσφαιριστή, αλλά στην πορεία κάποιος από τους δύο βρέθηκε σε θέση offside κι έτσι το ειδύλλιο έληξε! Όπως κι εκείνο που είχε ο Κύπριος επιθετικός του Ολυμπιακού Μιχάλης Κωνσταντίνου με τις Έλενα Ράπτη αρχικά και Νίκη Κάρτσωνα στη συνέχεια. Βέβαια, ο ποδοσφαιριστής βρήκε και τη γυναίκα της ζωής του στα γήπεδα. Ο λόγος για την Εβελίνα Κυράστα, που οι φήμες τη θέλουν να είναι έγκυος και σε λίγο καιρό να αποκτούν το δεύτερο παιδί τους με τον Μιχάλη.

Στα πιο hot ζευγάρια, φυσικά, συγκαταλέγονται και ο προέδρος του ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης με την Ιωάννα Λίλλη, με την οποία ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας και πλέον η ευτυχία τους έχει μεγαλώσει με τη γέννηση του παιδιού τους. Ευτυχισμένο ζευγάρι εξάλλου που έχει συνδυάσει αθλητισμό και showbiz είναι και αυτό της ηθοποιού Ντορέτας Παπαδημητρίου, που είναι παντρεμένη με τον πρόεδρο της Λάρισας Κώστα Πηλαδάκη.

Love stories από το παρελθόν
Η παρουσία όμορφων γυναικών στις εξέδρες μπορεί να γίνεται τελευταία όλο και πιο έντονη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και φρέσκο φρούτο! Όπως φυσικά και τα love stories, που καλά κρατούν από την προπολεμική περίοδο ακόμη, τότε που οι δημοσιογράφοι αναζητούσαν τον κρυφό έρωτα του άσου του Ολυμπιακού Λεωνίδα Ανδριανόπουλου. Το έτερον ήμισυ του μεγάλου ποδοσφαιριστή ήταν η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Δέσπω Διαμαντίδου, αλλά το όνομά της έγινε γνωστό μόνο όταν η μεγάλη ηθοποιός «μετακόμισε» στη γειτονιά των αγγέλων! Άλλο μεγάλο ζευγάρι με φόντο την ασπρόμαυρη μπάλα ήταν η Ρένα Βλαχοπούλου με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κώστα Βασιλείου, με τον οποίο παντρεύτηκε στην Αθήνα, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού Γιάννης Κωστόπουλος, ήταν ο επόμενος σύζυγος της μεγάλης κυρίας του θεάτρου και του κινηματογράφου μας.

Ο Γιώργος Κούδας δεν ξετρέλαινε μόνο τους φίλους του ποδοσφαίρου, αλλά είχε «κλέψει» και την καρδιά της Μαρί Μπονέ, της νεαρής και εκκολαπτόμενης τραγουδίστριας της εποχής που έδινε συχνά πυκνά το «παρών» στις εξέδρες της Τούμπας για να χειροκροτήσει τον καλό της Ο Μίμης Στεφανάκος ήταν ένας ακόμη ζεν πρεμιέ του ποδοσφαίρου και δεν ήταν λίγες οι γυναίκες που έσπευδαν στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης» για να τον δουν να αγωνίζεται με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η διάσημη τραγουδίστρια της εποχής και show woman Λάουρα ήταν μία εξ αυτών που είχαν μόνιμη θέση στις εξέδρες, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη είχε πάρει η Μάρθα Καραγιάννη. Η οποία, όμως, λίγο καιρό αργότερα άλλαξε γήπεδο και ανηφόρισε στη «Λεωφόρο» για χάρη του άσου του Παναθηναϊκού Βασίλη Κωνσταντίνου.

Ένας από τους περιζήτητους του γυναικείου πληθυσμού και, φυσικά, «κράχτης» των γυναικών στις εξέδρες ήταν και ο Γιώργος Σιδέρης του Ολυμπιακού. Για ένα διάστημα η χορεύτρια Έρρικα Μπρόγερ μετέπειτα κ. Βουτσά ήταν μόνιμη θαμώνας στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης». Φυσικά, από τα πιο διάσημα ζευγάρια του ποδοσφαίρου ήταν και ο Μίμης Δομάζος με τη Βίκυ Μοσχολιού. Η είσοδος του μεγάλου άσου του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόταν πάντα από το τραγούδι «Αλήτης» του Γιώργου Ζαμπέτα με τη Μοσχολιού να καμαρώνει! Ένα από τα πιο μεγάλα love stories, εξάλλου, είναι αυτό του Τάσου Μητρόπουλου με την Έλενα Ναθαναήλ. Ο έρωτάς τους ήταν έντονος, παρόλο που δεν ανέβηκαν ποτέ τα σκαλιά της εκκλησίας, και μέχρι σήμερα είναι από τα ζευγάρια παράδειγμα προς μίμηση.

Όλα τα κομφόρ
Οι ανέσεις που προσφέρονται στο ΟΑΚΑ στις εξέδρες των επισήμων είναι καλές. Όχι, όμως, σε τέτοιο βαθμό ώστε να πείσουν αρκετές celebrities που υποστηρίζουν την ΑΕΚ να κάνουν τακτικά την εμφάνισή τους στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μπορεί, βέβαια, κανείς να δει συχνά στις εξέδρες των επισήμων τη σύζυγο του προέδρου της ΑΕΚ, τη Δέσποινα Βανδή, αλλά και τη Γωγώ Μαστροκώστα, που πηγαίνει να ενισχύσει τις προσπάθειες του αγαπημένου της Τραϊανού Δέλλα.

Στο παρελθόν η παρουσία του Ίλια Ίβιτς (σ.σ.: που τώρα έχει «μετακομίσει» στον Ολυμπιακό και έχει αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή) έφερνε στις εξέδρες των γηπέδων που αγωνιζόταν η ΑΕΚ τη νυν σύζυγό του Ελένη Πετρουλάκη, η οποία όμως πλέον αποφεύγει τις επισκέψεις στα γήπεδα.

Ακόμη πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, τη «Λεωφόρο». Η στενότητα χώρου δεν επιτρέπει πολλά πολλά και οι επώνυμες φίλες του «Τριφυλλιού» αποφεύγουν τη συχνή παρουσία τους εκεί. Από τις πιο δυνατές εξαιρέσεις σ' αυτόν τον κανόνα είναι η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη, που δεν χάνει παιχνίδι της αγαπημένης της ομάδας, κάνοντας φυσικά κρίσεις και επικρίσεις για τον τρόπο που αγωνίζεται και τα αποτελέσματα που φέρνει.