Οι άντρες που μας ξενερώνουν

11.12.2007
Σου κάνει «κλικ» από την αρχή, τον πλησιάζεις, αρχίζεις να τον ερωτεύεσαι, για να διαπιστώσεις σύντομα ότι ο τύπος έχει σοβαρά ελαττώματα. Διάβασε μερικά από τα πιο συνηθισμένα και αν κάποια σου θυμίζουν τον καλό σου, βάλ το γρήγορα στα πόδια!

Από την ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


Σου κάνει «κλικ» από την αρχή, τον πλησιάζεις, αρχίζεις να τον ερωτεύεσαι, για να διαπιστώσεις σύντομα ότι ο τύπος έχει σοβαρά ελαττώματα. Διάβασε μερικά από τα πιο συνηθισμένα και αν κάποια σου θυμίζουν τον καλό σου, βάλ το γρήγορα στα πόδια!

Ο τσιγκούνης: Η φράση που θα ακούσεις πιο συχνά από τα χείλη του είναι: «Πόσο κάνει;». Μετράει το χρήμα συνεχώς και νιώθει εξαιρετική ηδονή κάθε φορά που κερδίζει έστω και μισό ευρώ, κάνοντας παζάρια ή πονηριές. Θα σου ζητήσει να πληρώσεις τον καφέ σου (μην εκπλαγείς αν σου ζητήσει να πληρώσεις και το δικό του), ακόμη και τα χρήματα για τη βενζίνη που χαλάσατε για να πάτε εκδρομή ή τα διόδια. Δεν κάνει τίποτα αν δεν έχει κέρδος και συμφέρον.

Ο πολλά βαρύς: Είναι άντρας και το κέφι του θα κάνει. Λέει λίγα, χτυπάει το χέρι στο τραπέζι, χορεύει ζεϊμπεκιές με βλέμμα βαρύ και ασήκωτο και περπατάει σαν να έχει συγκαεί! Θα τον ακούσεις να μιλάει υποτιμητικά για τις γυναίκες, π.χ., «γυναίκα είναι, τι περιμένεις», «οι γυναίκες είναι κατώτερες» και άλλα τέτοια ευφυή. Θα σου συμπεριφέρεται ανάλογα με τα κέφια του και θα περιμένει πάντα από σένα να φτιάξεις τη μονίμως κακή διάθεσή του. Όσο για τη σεξουαλική σας ζωή, αυτή θα κρίνεται από τα κέφια του. Τις περισσότερες φορές αυτοί οι άντρες δεν έχουν την ίδια αγριάδα στο κρεβάτι.

Ο εξυπνάκιας: Περνιέται για έξυπνος. Θα βρει τρόπο να μην περιμένει στην ουρά, να παραγγείλει πριν έρθει η σειρά του στο εστιατόριο, να μην πληρώσει εισιτήριο. Νομίζει ότι είναι μια διάνοια ισάξια του Αϊνστάιν που ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί (δεν φταίει αυτός, έτσι του έλεγε η μαμά του) και ότι όλοι οι άλλοι γύρω του σ' αυτούς περιλαμβάνει κι εσένα είναι ηλίθιοι και αυτός τους ξεγελάει.

Ο κρύος: Σου αφήνει συνεχώς υποσχέσεις για καυτές ερωτικές νύχτες, αλλά αποδεικνύεται μάπα το καρπούζι! Όταν έρχεται η ώρα οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη, είναι κουρασμένος, γυρνάει πλευρό ή, στην καλύτερη, κάνετε σεξ με έναν εντελώς χλιαρό και άνοστο τρόπο, γρήγορα γρήγορα, για να τελειώνουμε και να κοιμηθούμε.

Ο ανώριμος: Νομίζεις ότι έχει ξεπεράσει προ πολλού το στάδιο του λούνα παρκ και των βιντεοπαιχνιδιών, αφού κοντεύει τα σαράντα, αλλά ο καλός σου αφιερώνει ατελείωτες ώρες στα παιχνίδια στον υπολογιστή και στο Internet. Λυπάμαι που σ' το λέω, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ο party animal: Ξενυχτάει, χορεύει, πίνει, από μπαρ σε μπαρ και από κλαμπ σε μπουζουκερί! Η αγαπημένη του λέξη είναι η «διασκέδαση» και δεν χάνει την ευκαιρία να το δείχνει. Ζει στην τσίτα μέχρι το επόμενο ξεφάντωμα. Μπορεί να ακούγεται καλό, αλλά για ένα διάστημα, όχι για όλη σου τη ζωή.

Ο μαμάκιας: Τον παίρνει η μαμά του στο τηλέφωνο δέκα φορές την ημέρα για να μάθει πού είναι, πού θα πάει μετά και τι ώρα θα γυρίσει για να του έχει ζεστά τα γιουβαρλάκια. Του ψωνίζει ακόμα στα 35 του σωβρακοφανέλες και τον κρατάει εξαρτημένο από την κουτάλα. Θα τον ακούσεις να μιλάει συχνά για «τη μαμά», που μαγειρεύει τόσο ωραία, που ξέρει να διαλέγει φρούτα και λαχανικά. Η μαμά είναι η εκλεκτή της καρδιάς του και δεν υπάρχει χώρος για σένα.

Ο νεόπλουτος: Επιδεικνύει συνεχώς τα πράγματά του: «Αυτό είναι Cavalli. Το πήρα 600 ευρώ» - «Η plasma τηλεόραση που αγόρασα είναι η καλύτερη και η πιο ακριβή» - «Είδες τα δερμάτινα καθίσματα που έβαλα στο αυτοκίνητο; Έδωσα 2.000 ευρώ!». Τα μετράει όλα με το χρήμα και τη μάρκα. Θα σε κοιτάζει από την κορυφή μέχρι τα νύχια για να δει τι φοράς, πόσο το πλήρωσες, τι αμάξι οδηγείς, πού μένεις. Μαζί του θα νιώσεις σαν να σε έχουν βάλει σε βιτρίνα.

Ο διανοούμενος: Διορθώνει τις φράσεις σου, σε κοιτάει με το φρύδι ελαφρώς ανασηκωμένο και επιδίδεται σε ατελείωτες αμπελοφιλοσοφίες. Θα σε πρήξει με την πολυλογία του και, το χειρότερο, δεν θα σε αφήνει να μιλήσεις, γιατί σκοπός του δεν είναι να κάνει διάλογο, αλλά να ακούει ο ίδιος τον εαυτό του να μιλάει ενώπιον ακροατηρίου. Αν δε είναι τόσο θεωρητικός και στο κρεβάτι, άς τα να πάνε!

Ο κλάψας: Μοιάζει να έχει ξεφύγει από παλιά ελληνική ταινία με τη Μάρθα Βούρτση και τον Βασιλάκη Καϊλα. Ο άντρας αυτός παραπονιέται για όλα. Θα τον ακούσεις να κατηγορεί την κοινωνία (ποτέ τον εαυτό του όμως), την ακρίβεια, το αφεντικό του, τους γονείς του, που δεν του άφησαν περιουσία, το σκύλο του, τα πάντα. Με την κλάψα του θα σου μαυρίσει την ψυχή!

Ο γυναικάς: Κοιτάει με λάγνο δονζουανίστικο βλέμμα όποιο θηλυκό περάσει από μπροστά του. Νιώθει κυνηγός, έτοιμος να ρίξει τα βέλη του σε κάθε γυναικεία καρδιά που θα βρεθεί στο δρόμο του. Υποστηρίζει ότι αγαπάει τις γυναίκες, που είναι το «ασθενές» φύλο, σαν τα λουλούδια που ομορφαίνουν τη ζωή. Και άλλες τέτοιες ανοησίες, αλλά στην πραγματικότητα τις υποτιμά. Τις βλέπει σαν αντικείμενα προς χρήση. Είναι ανώριμος και περνιέται περί πολλού. Ούτε λόγος να μείνεις κοντά του.

Ο εσώκλειστος: Κλείνεται πάντα στο σπίτι. Τον καλείς για καφέ ή φαγητό έξω και σου λέει: «Πού να τρέχουμε τώρα; Δεν έρχεσαι σπίτι;». Το σπίτι για αυτόν είναι καταφύγιο. Εκεί τη βρίσκει. Αγαπημένη του γωνιά είναι ο καναπές με την τηλεόραση απέναντι, όπου περνάει αμέτρητες ώρες. Βαριέται να πάει ακόμα και μέχρι το περίπτερο. Θα βαρεθείς γρήγορα, γιατί θα θέλει να σε κλείνει συνεχώς μέσα.