Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους

29.09.2010
Με προσέλευση πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Σταθμού Μετρό στο Σύνταγμα η Press conference που διοργάνωσαν η Εκστρατεία «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους» με τη συμβολή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Αττικό Μετρό Εταιρία-Λειτουργίας Α.Μ.Ε.Λ. Α.Ε.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του μεγαλύτερου «Περιπτέρου Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης» που έχει υλοποιήσει η Εκστρατεία στη διάρκεια της 9χρονης δράσης της, με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στήθους.

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στην μεγάλη αίθουσα του Μετρό, οι γυναίκες είχαν τη δυνατότητα δωρεάν ψηλάφησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους από εξειδικευμένους ιατρούς οι οποίοι τις εξέτασαν, απήντησαν στις ερωτήσεις τους και τις ενημέρωσαν σχετικά με τους τρόπους πρόληψης της ασθένειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας δόθηκε παράταση ενός ακόμη 24ωρου, συμπληρώνοντας έτσι τρεις ημέρες συνεχούς εξέτασης και ενημέρωσης. Την πρώτη ημέρα εξετάστηκαν περίπου 450 γυναίκες, στις οποίες εντοπίστηκαν αρκετά ψηλαφητικά ευρήματα τα οποία παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο. Είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες να πειστούν να κάνουν τακτικές εξετάσεις και να παραμερίσουν τους φόβους και τις προκαταλήψεις τους.