Αποκαλύπτουν τα μυστικά της δικής τους Εδέμ

27.09.2010
Εχετε φανταστεί την Αντιγόνη να κάνει γιόγκα ή να φτιάχνει γλυκά του κουταλιού και την Νταίζη να πλέκει ζιπουνάκια; Κι όμως, τόσο η Στέλλα Παπαδημητρίου όσο και η Μαριάννα Πολυχρονίδη, μάνα και κόρη-δηλητήριο στα «Μυστικά της Εδέμ», δεν είναι αυτό που δείχνουν στην τηλεόραση.

Μπορεί να κρύβουν πολλά που θα μας κόψουν την ανάσα στο σήριαλ, αλλά εξίσου ενδιαφέροντα είναι και τα μυστικά της δικής τους ζωής, που αποκάλυψαν στο ΛΟΙΠΟΝ. Μια βόλτα στο πάρκο του Χολαργού, μια χαλαρή κουβεντούλα, καφές σε πλαστικό ποτήρι σ’ έναν ξύλινο πάγκο - αντιστάρ γαρ και οι δύο- κι όλα ήρθαν αυθόρμητα. Εξομολογήσεις ψυχής: Η Μαριάννα Πολυχρονίδη σκέφτεται το γάμο και θέλει πολλά παιδιά, ενώ η Στέλλα Παπαδημητρίου περιμένει τον ώριμο έρωτα.

Aπό τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Μαριάννα, στη ζωή σου έχεις «παίξει» με δύο άνδρες όπως στα «Μυστικά της Εδέμ» με τον Δημήτρη (Στέλιος Καλαθάς) και τον Χρήστο (Περικλής Κασσανδρινός);

Μαριάννα Πολυχρονίδη: Ποτέ! Τα ερωτικά μου τα θέλω ξεκάθαρα. Η Νταίζη αυτό που θα δούμε να λέει στον Χρήστο είναι «Σε αγαπώ, αλλά ο Μπέλλος είναι ένα σκαλοπάτι». Και το πιστεύει. Τον παντρεύεται και της κάνει δώρο την Εδέμ. Θα κάνει τα πάντα για να ανεβεί κοινωνικά, να κερδίσει χρήματα και να ζήσει τη ζωή της με τον Χρήστο.

Άκουσα πως στη σκηνή που ο Στέφανος (Αλέξανδρος Σταύρου) σου βουτάει το κεφάλι στην πισίνα, παραλίγο να πνιγείς...

Μ. Π.: Ήταν πολύ δύσκολη σκηνή, και θα σου αποκαλύψω κάτι που το ξέρουν μόνο λίγοι καλοί μου φίλοι και οι συνάδελφοί μου: οι βουτιές ήταν η μεγάλη μου φοβία. Όταν λοιπόν διάβασα το σενάριο, με έπιασε τρόμος. Πέρασαν μέρες μέχρις ότου αποφασίσω να ξεπεράσω τη φοβία μου και να θελήσω να το κάνω. Και όχι μία, αλλά αρκετές φορές για να γίνει το πλάνο!

Έχω μάθει ότι κάθε Σαββατοκύριακο ταξιδεύεις στην Κρήτη όπου εδώ και καιρό έχεις σοβαρή σχέση με έναν γοητευτικό νεαρό Κρητικό. Αληθεύει;

Μ. Π.: Αχ, αυτά τα πουλάκια πολύ μιλάνε, και εμένα δεν μου αρέσει να αποκαλύπτω τα προσωπικά μου. Είμαι πολύ καλά. Αν παντρευτώ, θα σε καλέσω.

Θα το φορέσεις σύντομα το νυφικό και στην πραγματικότητα;

Μ. Π.: Στο θέατρο, σχεδόν κάθε χρόνο βάζω νυφικό. Στα «Μυστικά της Εδέμ» θα με δείτε και φέτος με νυφικό. Αυτές τις μέρες δοκίμασα αρκετά για τα γυρίσματα της σκηνής του γάμου. Ε, κάποια στιγμή θα συμβεί και στη ζωή μου.

Στέλλα Παπαδημητρίου: Έχει κάνει πολλές πρόβες νυφικού, οπότε είναι έτοιμη για την εκκλησία.

Είσαι έτοιμη για γάμο; Το σκέφτεσαι σοβαρά;

Μ. Π.: Είμαι σε καλό δρόμο....

Ονειρεύεσαι έναν παραδοσιακό γάμο στην Κρήτη, με χορό, μπαλωθιές και πολύ κόσμο;

Μ. Π.: Όχι, δεν έχω ονειρευτεί πώς θα είναι ο γάμος μου, και αν εννοείς ανοιχτό γάμο, με πολύ κόσμο και τα τηλεοπτικά κανάλια από δίπλα, η απάντησή μου είναι «όχι». Αν εννοούμε ανοιχτό με αγαπημένους φίλους και συγγενείς, τότε η απάντησή μου είναι «ναι». Κάμερες δεν θέλω. Θεωρώ ότι ο γάμος είναι μια προσωπική στιγμή που τη μοιράζεσαι με τους φίλους σου και τους συγγενείς σου. Η τηλεόραση είναι η δουλειά μου, δεν σημαίνει όμως ότι θα κάνω σόου το γάμο μου.

Ως Νταίζη έχεις παιδί. Έχεις σκεφτεί να κάνεις οικογένεια;

Μ. Π.: Θέλω πάρα πολύ να κάνω παιδιά. Τους έχω μεγάλη αδυναμία. Η πρώτη μου δουλειά στο θέατρο ήταν η «Χιονάτη», της Κάρμεν Ρουγγέρη. Είμαι έτοιμη να γίνω μητέρα, εδώ και χρόνια.

Εσύ, Στέλλα, είσαι διαζευγμένη πολλά χρόνια. Ξαναβρήκες τον έρωτα;

Στ. Π.: Μετά το διαζύγιό μου, είχα συζήσει για δέκα χρόνια, ύστερα είχα άλλη μια σχέση για έξι χρόνια, αλλά τώρα είμαι μόνη. Περιμένω τον ώριμο έρωτα. Θέλω να ξαναερωτευτώ. Ο έρωτας δεν έχει ηλικία. Ο πιο δύσκολος, πάντως, είναι ο γεροντοέρωτας. Αυτόν φοβάμαι. Γι’ αυτό, καλύτερα να έρθει τώρα που αντέχω (γέλια). Δεν ξέρω, όμως, αν θα ξαναπαντρευόμουν. Έχω μάθει τόσα χρόνια να ζω μόνη, οπότε θα μου ήταν δύσκολο να συνυπάρξω στο ίδιο σπίτι. Να παντρευτώ και να ζούμε σε διαφορετικά σπίτια θα ήταν το τέλειο (γέλια).

Tι κάνετε όταν δεν έχετε γύρισμα;

Στ. Π.: Γυμνάζομαι, κάνω γιόγκα, αεροβική γυμναστική, πιλάτες, λατρεύω την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, φτιάχνω γλυκά του κουταλιού και λιμοντσέλο, που τα μοιράζω στους φίλους μου.

Μ. Π.: Λατρεύω το τραγούδι, και ετοιμάζω πάλι κάτι μουσικό για το χειμώνα. Επίσης, φτιάχνω διάφορα κοσμήματα, μικροκατασκευές, και τα δωρίζω στους φίλους μου και στους συναδέλφους μου. Το μυστικό μου; Είμαι αξεπέραστη στο βελονάκι! Όταν περιμένω στο γύρισμα, έχω το πλεκτό μου. Με ηρεμεί. Να δεις που περίμενα ως νύφη να κάνω το γύρισμα και έπλεκα στο πλατό, και όλοι με πείραζαν (γέλια).

Στ. Π.: Είναι χρυσοχέρα! Τυχερός αυτός που θα την πάρει.

Τι έπλεξες τελευταία;

Μ. Π.: Γέννησε η αδελφή του αγαπημένου μου ένα κοριτσάκι και του έχω πλέξει δέκα ζευγάρια παπουτσάκια. Τώρα του πλέκω και ζιπουνάκια.

Η Αντιγόνη και η Νταίζη έχουν περάσει δύσκολες στιγμές. Εσάς ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή σας;

Μ. Π.: Μια στιγμή που εγώ ένιωσα ότι μεγάλωσα απότομα ήταν ο τραγικός θάνατος του Νίκου Σεργιανόπουλου, και αυτό είχε διάφορες επιπτώσεις πάνω μου που τότε δεν μπορούσα να τις φανταστώ. Δεν θέλω να πω περισσότερα.

Στ. Π.: Ο θάνατος μιας φίλης μου, που επί τριάντα χρόνια ήμασταν η μία δίπλα στην άλλη, και ο θάνατος του πατέρα μου ο οποίος ξεψύχησε στην αγκαλιά μου. Εγώ του έκλεισα τα μάτια. Τελικά, κατάλαβα ότι ο θάνατος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πουλί που φτερουγίζει και φεύγει...

Νιώσατε κάποια στιγμή της ζωής σας την ανάγκη να κάνετε ψυχοθεραπεία;

Στ. Π.: Όχι. Όταν αρρώστησαν τα αγαπημένα μου πρόσωπα, ήμουν εκεί. Βράχος! Μετά, όταν έφυγαν αυτοί οι άνθρωποι, έκανα delete. Δεν ήθελα να πάω στον τάφο τους. Πονούσα, έκλαιγα, αλλά για μένα πια είχαν φύγει ως σώματα. Οι ψυχές τους είναι πάντα μέσα μου. Σαν να πάγωσε ο χρόνος... Σταμάτησα να φοβάμαι το θάνατο.

Μ. Π.: Όχι. Είμαι τυχερή, γιατί έχω κάποιους φίλους από παιδί, και έχουν αυτό το ρόλο στη ζωή μου. Με γειώνουν, είναι κάτι σαν «φάρμακο».

Στ. Π.: Κι εγώ το ίδιο. Είμαστε πέντε φίλες που, όταν συμβαίνει κάτι, το βιώνουμε όλες μαζί. Καλούμε γενική μάζωξη, αυτή που έχει το πρόβλημα το μοιράζεται με τις άλλες και το λύνουμε. Πιστεύω ότι ο καλύτερος ψυχαναλυτής είναι οι φίλοι μας.

Το χρόνο που περνάει τον φοβάστε;

Στ. Π.: Προσέχω, για να διατηρούμαι. Δεν με ενοχλεί ο καθρέφτης μου. Κάθομαι μπροστά του και λέω «Φτου σου, κοπελάρα μου, φυσάς». Δεν με φοβίζουν οι ρυτίδες. Το μόνο που φοβάμαι είναι η αρρώστια.

Face lifting έχεις κάνει;

Στ. Π.: Όχι. Έχω κάνει βλεφαροπλαστική. Αν δεν φοβόμουν τη διαδικασία της επέμβασης, ίσως και να το έκανα. Αν κάποια γυναίκα θέλει να το κάνει και δεν φοβάται, καλά θα κάνει.

Μ. Π.: Εγώ είμαι πολύ νέα για να το σκεφτώ. Δεν μου αρέσει όμως να βλέπω παραμορφωμένα πρόσωπα. Αυτό με θλίβει. Και σε σχέση με την δουλειά που κάνω, μου αρέσουν οι ηθοποιοί που μεγαλώνουν ωραία και ωριμάζουν, και μπορούν να κάνουν κι άλλους ρόλους.

Αν σας ρωτούσα να μου πείτε πώς νιώθετε, τι θα μου λέγατε;

Στ. Π.: Αισθάνομαι γεμάτη. Με ερωτεύτηκαν πολλοί. Με αγάπησαν πολλοί.

Μ. Π.: Πλήρης και πολύ δημιουργική. Χαίρομαι με ό,τι κάνω.