Καραβάτου «Θα έχω παντρευτεί μέχρι το καλοκαίρι»

24.09.2010
Η σεζόν μόλις ξεκίνησε και η Κατερίνα Καραβάτου μετά το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού για το «Κους - Κους» μας μιλάει για όλα: τη φετινή τηλεοπτική χρονιά, τον ανταγωνισμό στην πρωινή ζώνη, την αποχώρηση της φίλης της Κλεοπάτρας Πατλάκη από την εκπομπή, την Ελένη Μενεγάκη και, φυσικά, τη σχέση της με τον ηθοποιό Κρατερό Κατσούλη με τον οποίο θ’ ανέβει σύντομα τα σκαλιά της εκκλησίας.

Η σεζόν μόλις ξεκίνησε και η Κατερίνα Καραβάτου μετά το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού για το «Κους - Κους» μας μιλάει για όλα: τη φετινή τηλεοπτική χρονιά, τον ανταγωνισμό στην πρωινή ζώνη, την αποχώρηση της φίλης της Κλεοπάτρας Πατλάκη από την εκπομπή, την Ελένη Μενεγάκη και, φυσικά, τη σχέση της με τον ηθοποιό Κρατερό Κατσούλη με τον οποίο θ’ ανέβει σύντομα τα σκαλιά της εκκλησίας. Από τον Αλέξη Μίχα

Πώς σου φάνηκε η τηλεοπτική σεζόν που ξεκίνησε;

Πολύ δυναμική, πολύ ενδιαφέρουσα, με πολύ υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες.

Γράφτηκε ότι φέτος η μεσημεριανή ζώνη είναι μια απ’ τα ίδια με πέρσι. Συμφωνείς με αυτό;

Δεν θα σου πως για τους άλλους, θα σου πω για εμάς. Έχουμε βγει ανανεωμένοι και με διαφορετική θεματολογία, αλλά και με διαφορετικές προσεγγίσεις πάνω στα θέματα. Το προσπαθήσαμε πολύ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, συνεχίζουμε και τώρα που η εκπομπή είναι στον αέρα. Το «Κους - Κους» σαφώς και θα παίξει τα θέματα που άπτονται της «αρμοδιότητας» μιας μεσημεριανής εκπομπής. Αυτό που άλλαξε είναι, όπως σου είπα, η προσέγγισή τους, παράλληλα με ένα «άνοιγμα» που έχουμε κάνει και σε άλλα θέματα.

Εννοείς infotainment;

Δεν θα έλεγα ακριβώς infotainment. Έχουμε κάνει μια στροφή από πέρσι, που φέτος είναι πιο σαφής. Για παράδειγμα, φέτος έχουμε τους πρωταγωνιστές των θεμάτων εδώ.

Πάντως, τα νούμερα τηλεθέασης των μεσημεριανών εκπομπών στο σύνολό τους δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά...

Είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Πιο συγκεκριμένα: Εσύ είσαι ευχαριστημένη από την αρχική πορεία του «Κους - Κους»; Και εννοώ αν έχει δέσει η χημεία παλιών και νέων συντελεστών, αλλά, φυσικά, και τα νούμερα τηλεθέασης.

Φέτος είναι μια πολύ καλή ευκαιρία. Επέστρεψε ο Δημήτρης Παπανώτας, και με τη Βάσω (Κολιδά) και τον Θανάση (Κουμπαρούδη) υπάρχει καλή χημεία. Είμαστε μια καλή παρέα, που βέβαια θέλει το χρόνο της για να δέσει απόλυτα, και εννοώ τα καινούρια παιδιά, τον Νάσο (Γουμενίδη), τη Ρούλα (Χάμου) και, φυσικά, τον Δημήτρη, που ήταν και πιο παλιά. Και απ’ τα νούμερα είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί γνωρίζαμε ότι ξεκινάει μια δύσκολη χρονιά. Θα είναι μια καλή χρονιά. Θέλω να είμαι αισιόδοξη.

Μου είπες για τον Δημήτρη Πανανώτα, που επέστρεψε. Φέτος, όμως, είχαμε την αποχώρηση της πιο παλιάς της παρέας, της Κλεοπάτρας Πατλάκη. Σε στεναχώρησε;

Η Κλεοπάτρα έφυγε από την εκπομπή, δεν έφυγε από τη ζωή μου. Με την Κλεοπάτρα είμαστε μαζί δέκα χρόνια. Δεν ήταν μόνο η εκπομπή. Ήταν κάτι πολύ περισσότερο. Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος παίρνει για οποιονδήποτε λόγο μια απόφαση, αυτή είναι απολύτως σεβαστή. Εγώ, πέρα από το συναισθηματικό δέσιμο, έπρεπε να κοιτάξω πώς μπορεί να γίνει αυτή η εκπομπή που μου έχουν αναθέσει καλύτερη. Φυσικά η Κλεοπάτρα είναι ένα μέρος αυτής της εκπομπής και κάτι πολύ δικό μου, αλλά αυτή η νέα χρονιά ξεκινά με νέες προϋποθέσεις και με πολλή δύναμη.

Απ’ ότι καταλαβαίνω, η φιλία σας δεν επηρεάστηκε στο παραμικρό από την αποχώρησή της από την εκπομπή.

Όχι, όχι. Εγώ και η Κλεοπάτρα ήμασταν πάντα πολύ ξεκάθαρες και πολύ ειλικρινείς μεταξύ μας. Σαφώς παραμένουμε φίλες. Το ότι οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν μεταξύ τους εμένα ως παρουσιάστρια της εκπομπής και ως φίλη της Κλεοπάτρας με αφήνει έξω απ’ αυτήν τη διαδικασία. Καταλαβαίνεις τι εννοώ...

Διαχωρίζεις τους ρόλους...

Απόλυτα.

Πάμε στην πρωινή ζώνη. Βλέπεις ανακάτεμα της τράπουλας με την έλευση του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά στο πρωινό του MEGA;

Δεν μπορώ να σου πω, με την έννοια πως αν δεν έχεις δει τον «καινούριο παίκτη» μιας συγκεκριμένης ζώνης δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Αλλά δεν έχω και μαντικές ικανότητες (γέλια). Φυσικά, κάτι το διαφορετικό θα δούμε, αφού μπαίνουν δύο νέα πρόσωπα στη ζώνη, αλλά η δική μου πεποίθηση είναι πως η Ελένη Μενεγάκη φέτος θα είναι πιο ισχυρή, και αυτό το λέω απ’ τον τρόπο που ξέρω πως δουλεύει.

Με πρόλαβες στην ερώτηση. Θα επιστρέψει η Ελένη στην πρώτη θέση της τηλεθέασης;

Δεν ξέρω και ούτε θέλω να κάνω προβλέψεις. Ούτως ή άλλως μιλάμε για μια ζώνη που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, και όταν ξεκινήσει θα θέλει αρκετό χρόνο για να δείξει τι μέλλει γενέσθαι. Έχω πάντως μια αίσθηση πως η Ελένη θα είναι ισχυρή.

Φέτος το καλοκαίρι έπαιξαν δύο σενάρια. Ένα ότι αρραβωνιάστηκες κρυφά με τον Κρατερό και ένα ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών σου έκανε την επίσημη πρόταση γάμου...

Όλα τα πράγματα έχουν γίνει ήδη μεταξύ μας όπως έπρεπε και, πάντως, δεν έγιναν το καλοκαίρι.

Πότε λοιπόν θ’ ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας;

Είναι κάτι που θα μπορούσε να έχει γίνει ήδη. Επειδή εγώ και ο Κρατερός είχαμε ανάγκη για ξεκούραση φέτος το καλοκαίρι, δεν έγινε. Σκέψου ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν προλαβαίνουμε να συναντηθούμε. Δεν το αφήνουμε όμως. Είναι κάτι που θέλουμε πάρα πολύ. Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε παντρευτεί.

Τι σου αρέσει στη συγκατοίκηση με τον Κρατερό και τι σε «χαλάει»;

Μ’ αρέσει πάρα πολύ ότι τουλάχιστον καταφέρνουμε να βρεθούμε το βράδυ (γέλια). Εάν δεν μέναμε μαζί, πραγματικά δεν ξέρω αν θα τον έβλεπα καθόλου. Έχουμε φτιάξει το σπίτι μας όπως το θέλαμε, και περνάμε πάρα πολύ όμορφα. Επειδή και πέρσι είχαμε πολύ σκληρά ωράρια, φέτος λέμε «Πότε προλάβαμε;». Δεν με «χαλάει» κάτι, ο Κρατερός είναι πολύ τακτικός και οργανωτικός τύπος. Το μόνο που με αγχώνει είναι πως ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε το χώρο του γραφείου.

Να κλείσουμε με μια ευχή σε σένα και τον Κρατερό.

Μας εύχομαι, και μας το λέω συνέχεια, να είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα γεροί. Από τη στιγμή που έχουμε ο ένας τον άλλο, όλα τ’ άλλα έρχονται.

Τι έχει γίνει τελικά με τη διαθήκη του Νίκου Τσιμπίλη;

Ό,τι ξέρεις, ξέρω! Το άκουσα και εγώ στην εκπομπή από τον κύριο Τάκη και αρχικά δεν κατάλαβα καν ότι εννοούσε εμένα. Όταν κατάλαβα τι εννοούσε και πως μου έχει αφήσει ένα νυφικό, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Ήταν πολύ τιμητικό.

Θέλεις μια μεγάλη οικογένεια;

Θέλω οικογένεια. Και εγώ και ο Κρατερός είμαστε μοναχοπαίδια. Δεν λέω όμως ότι θέλω να κάνω και πέντε παιδιά. Όσα μπορέσουμε και μας φέρει ο Θεός. Εάν κάνω ένα παιδί, δεν θα το θεωρήσω αποτυχία (γέλια).