Η γιορτή του σινεμά

24.09.2010
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x άνοιξε τις πύλες του στην καρδιά της Αθήνας με μια λαμπρή και εντυπωσιακή τελετή.

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x άνοιξε τις πύλες του στην καρδιά της Αθήνας με μια λαμπρή και εντυπωσιακή τελετή. Η Μαρία Μπόμπολα, ο Πέτρος Αντωνιάδης και ο Ορέστης Ανδρεαδάκης από την αίθουσα του κινηματογράφου «Αττικόν» καλωσόρισαν τους καλεσμένους και επεσήμαναν τις πιο σημαντικές πτυχές ενός προγράμματος που αναμένεται να καλύψει τις καλλιτεχνικές ανάγκες και των πιο απαιτητικών θεατών.

Αμέσως μετά την προβολή ακολούθησε το, καθιερωμένο πλέον, πάρτι έναρξης στο «Pasaji», με τον επίσημο χορηγό του φεστιβάλ Conn-x και το χορηγό των πάρτι Dewar’s White Label ιδανικούς οικοδεσπότες για τους εκλεκτούς καλεσμένους.

Την παράσταση «έκλεψαν» οι σημαντικές παρουσίες και οι πιστοί φίλοι του φεστιβάλ, που κάθε χρόνο τιμούν το θεσμό με συνέπεια και ενθουσιασμό. Κινηματογραφόφιλοι, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, ηθοποιοί και σκηνοθέτες γέμισαν και τις δύο αίθουσες των κεντρικών κινηματογράφων «Αττικόν» και «Απόλλων».

Στις προσωπικότητες που παρέστησαν στην επίσημη έναρξη ήταν ο Σπύρος Βούγιας, υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, ο Γιώργος Παπαλιός, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, και ο Χάρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Επίσης, ήταν εκεί η Κατερίνα Στικούδη, παρουσιάστρια του «Mega Star», οι ηθοποιοί Ζωζώ Σαπουντζάκη, Θάνος Σαμαράς, Μαρία Ναυπλιώτου, Μαρία Τζομπανάκη, Κωνσταντίνος Τζούμας, Χρήστος Στέργιογλου, Ορφέας Αυγουστίδης, οι σκηνοθέτες Νίκος Περάκης, Λουκία Ρικάκη, Σύλλας Τζουμέρκας, ο σκηνογράφος Διονύσης Φωτόπουλος και ο τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου.