Η νέα «Κόμισσα της Κέρκυρας»

29.09.2010
Εναν από τους πλέον κλασικούς ρόλους της αξέχαστης Ρένας Βλαχοπούλου μιμήθηκε ο Διονύσης Ζάχος.

Εναν από τους πλέον κλασικούς ρόλους της αξέχαστης Ρένας Βλαχοπούλου μιμήθηκε ο Διονύσης Ζάχος. Ο γνωστός μίμος βρέθηκε στο νησί των Φαιάκων και φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο τοπικού περιοδικού ως «σιόρα Αγγιολίνα» με φόντο το παλιό αρχοντικό, όπου είχαν γίνει τα γυρίσματα της πασίγνωστης ταινίας του 1971 «Η κόμισσα της Κέρκυρας».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Διονύσης βρέθηκε στην Κέρκυρα για να παρουσιάσει την παράστασή του «Stars and the family show», στην οποία υπάρχει μεταξύ άλλων πολλών μιμήσεων και μεγάλη δόση από Ρένα. Εκεί ο εκδότης του τοπικού περιοδικού «Angel» του πρότεινε να φωτογραφηθεί ως Ρένα Βλαχοπούλου για το εξώφυλλο του επόμενου τεύχους του. Ο Διονύσης ενθουσιάστηκε με την ιδέα και δέχτηκε αμέσως να ποζάρει στο φακό του Σταμάτη Καταπόδη.

Στη διάρκεια της φωτογράφησης τα χιουμοριστικά ευτράπελα ήταν πολλά, καθώς οι περαστικοί κοντοστέκονταν να δουν τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα να μαζευτεί πολύς κόσμος μπροστά από το αρχοντικό που χρησιμοποιήθηκε πριν από 30 χρόνια για να γυριστούν κάποιες σκηνές της αγαπημένης ταινίας. «Ένιωσα πολύ ωραία στον τόπο της φωτογράφησης. Και μόνο στην ιδέα ότι εκεί κάποτε γύρισε η Ρένα αυτή την ταινία και μεσουράνησε αισθάνθηκα δέος», δήλωσε ο περφόρμερ, συμπληρώνοντας ότι ήταν τεράστια τιμή για εκείνον.

Εκτός όμως από Ρένα, ο Ζάχος «ντύθηκε» και Αλίκη Βουγιουκλάκη, ποζάροντας με φόντο τους στάβλους του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Κέρκυρα.