Μ. Τουμασάτου - Αλ. Σταύρου: "Έρωτας, πάθος και βέρα στο δεξί"!

17.07.2007
Για τρία χρόνια έγιναν το «εθνικό» μας ερωτικό τηλεοπτικό ζευγάρι: Ρεγγίνα και Στράτος. Ο μεγάλος έρωτας στη «Βέρα στο δεξί» που άντεξε τα χτυπήματα της μοίρας και τελικά κατέληξε στα σκαλιά της εκκλησίας.
Από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ


Για τρία χρόνια έγιναν το «εθνικό» μας ερωτικό τηλεοπτικό ζευγάρι: Ρεγγίνα και Στράτος. Ο μεγάλος έρωτας στη «Βέρα στο δεξί» που άντεξε τα χτυπήματα της μοίρας και τελικά κατέληξε στα σκαλιά της εκκλησίας. Η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Αλέξανδρος Σταύρου σε δύο ρόλους ζωής. Αν και δεν τους αρέσει να μιλάνε για τα προσωπικά τους, είναι κοινό μυστικό στο χώρο της showbiz ότι αυτό το σίριαλ τους «έδεσε» και στη ζωή. Όπως και να έχει όμως, η επιτυχία και η ευτυχία «χτύπησαν» την πόρτα τους απογειώνοντας τη δημοτικότητά τους και καθιερώνοντάς τους ως ένα από τα πιο διάσημα ερωτικά ζευγάρια.

Πώς νιώθετε που η Ρεγγίνα και ο Στράτος έγιναν το «εθνικό» μας ερωτικό τηλεοπτικό ζευγάρι;

Μ.Τ.: «Θεωρώ ότι η Ρεγγίνα και ο Στράτος είναι ένα ζευγάρι που έχει τα περιθώρια να αφήσει εποχή, αλλά με τα εθνικά άσε με απέξω».

Α.Σ.: «Είναι πολύ όμορφο να αισθάνεσαι αυτή την αποδοχή από τον κόσμο. Νομίζω ότι κάτι καταφέραμε».

Πιστεύετε ότι μια σχέση μπορεί να περάσει από χίλια κύματα και αν υπάρχει πραγματική αγάπη, να αντέξει και να ξανακολλήσει το γυαλί, όπως έγινε με τον Στράτο και τη Ρεγγίνα στη «Βέρα στο δεξί»;

Μ.Τ.: «Με τα πολλά κύματα δεν ξέρω πόσο μπορεί να αντέξει μια σχέση εκτός οθόνης. Μπορεί να είναι ένα μόνο κύμα, αλλά τόσο δυνατό, που να καταστρέψει τα πάντα. Εγώ, δυστυχώς, είμαι απόλυτη, όσο και αν το παλεύω να μην είμαι».

Α.Σ.: «Βεβαίως και μπορεί να ξανακολλήσει. Η αληθινή αγάπη είναι πέρα από τα όρια. Υπερβαίνει τον εγωισμό μας, τους φόβους μας, είναι πάνω απ όλα».

Ο Στράτος είναι ένας πολύ δυνατός άντρας, αλλά έχει κλάψει για τη Ρεγγίνα, έχει πέσει στα πατώματα για αυτήν. Εσάς σας έχει συμβεί να δείξετε τόσο έντονα τα συναισθήματά σας σε μια γυναίκα;

Α.Σ.: «Όσο πιο δυνατός είναι ένας άνθρωπος, τόσο λιγότερο φοβάται να δείξει αυτό που αισθάνεται. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ οτιδήποτε αισθάνομαι δεν το φοβάμαι».

Από «κακό παιδί» και σκληρό αρσενικό ο Στράτος γίνεται καλός, ευαίσθητος και τέλειος οικογενειάρχης. Πιστεύετε ότι μια γυναίκα μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ έναν άντρα;

Α.Σ.: «Σίγουρα μια γυναίκα μπορεί να αλλάξει έναν άντρα. Και πάνω απ όλα τα συναισθήματά του για μια γυναίκα μπορεί να τον αλλάξουν. Η αγάπη αλλάζει πολλά πράγματα».

Στο σίριαλ η Ρεγγίνα προσπάθησε να ακολουθήσει τη λογική της, αλλά τελικά πάντα οδηγήθηκε σε ό,τι έκανε από την αγάπη και το ένστικτό της. Εσείς;

Μ.Τ.: «Η Ρεγγίνα είναι άνθρωπος των μεγάλων συναισθημάτων και αυτά ακολουθεί. Έτσι λειτουργώ κι εγώ. Με το ένστικτο και το συναίσθημα. Σε αυτό μοιάζουμε πολύ. Στην προσωπική μου ζωή βάζω πάντα μπροστά το συναίσθημα. Είμαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος».

Γιατί νομίζετε ότι ο κόσμος αγάπησε τόσο πολύ αυτό το ζευγάρι;

Μ.Τ.: «Γιατί έζησαν την απόλυτη αγάπη και τον τέλειο έρωτα».

Α.Σ.: «Για την αλήθεια τους».

Θεωρείτε ότι στις μέρες μας μπορεί να υπάρξει τόσο μεγάλη αγάπη;

Μ.Τ.: «Μια χαρά μπορεί. Δεν υπάρχει περίπτωση η τέχνη να ξεπεράσει τη ζωή. Η τέχνη είναι πάντα ένα βήμα πίσω από τη ζωή».

Α.Σ.: «Πιστεύω ότι αξίζει να ζούμε για τέτοιες αγάπες. Το αν υπάρχουν ή όχι η ζωή μας θα το δείξει».

Έχετε την υπομονή και την επιμονή των ηρώων που ερμηνεύσατε στη «Βέρα»;

Μ.Τ.: «Ναι, έχω πολλή υπομονή. Παλεύω για τα πράγματα που θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν. Αν γίνουν, έχει καλώς, αν δεν γίνουν, πάλι καλώς έχει».

Α.Σ.: «Κάτι που θα μου μπει στο μυαλό ή στην καρδιά θα κοιτάξω να το κερδίσω. Όχι πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές νομίζω πως το κάνω».

Θα κάνατε τόσες πολλές θυσίες για τον άνθρωπό σας;

Μ.Τ.: «Για τον άντρα της ζωής μου θα έκανα τα πάντα. Είμαι παραδοσιακή γυναίκα. Η Ακρίτα μου λέει: Είσαι από τις ηθοποιούς της νέας γενιάς, αλλά που αντιπροσωπεύει το παρελθόν. Η Παναγιωτοπούλου μου λέει: Είσαι παλαιο-νέα. Μου αρέσει αυτό. Θέλω να σιδερώνω τα πουκάμισα του άντρα μου και να του μαγειρεύω».

Εσείς είστε όπως και ο Στράτος, το παραδοσιακό αρσενικό που κάνει τα πάντα για την αγαπημένη του, που θέλει τη σοβαρή και μετρημένη γυναίκα η οποία τον αγαπάει, τον προσέχει και στέκεται δίπλα του με αφοσίωση;

Α.Σ.: «Σε όλα αυτά που λες μέσα είσαι. Το πρωταρχικό στοιχείο που θέλω να έχει είναι η ειλικρίνεια. Όχι μόνο σε αυτό που λέει, αλλά και σε αυτό που αισθάνεται και σε αυτό που είναι».

Τι πρέπει να έχει ο σύντροφός σας;

Μ.Τ.: «Δεν είμαι της ταμπέλας. Δεν λέω: Θέλω ο σύντροφός μου να είναι έτσι ή να έχει εκείνο. Είναι πού θα βρεις αυτά που αγγίζουν την ψυχή σου. Εκεί που μπορεί να ακουμπήσει η ψυχή σου για να ξεκουραστεί».

Τι θα κάνετε το καλοκαίρι;

Μ.Τ.: «Θα χειρουργηθώ στο πόδι μου. Πέρασα υπερκόπωση και έχω νεύρωμα στο πόδι μου. Όσο για το χειμώνα, είναι νωρίς ακόμα να τα πούμε».

Α.Σ.: «Άρχισα γυρίσματα για το Γητευτή του ΑΝΤ1 μαζί με τον Ιωσήφ Μαρινάκη».

Με τους ρόλους σας στη «Βέρα στο δεξί» απογειώθηκε η δημοτικότητά σας. Αυτό άλλαξε κάτι στο χαρακτήρα σας ή στην καθημερινότητά σας;

Μ.Τ.: «Όχι. Εξακολουθώ να καθαρίζω τις ακαθαρσίες των σκύλων μου από τον κήπο, να τα περιποιούμαι μόνη μου, να σφουγγαρίζω κάθε μέρα το σπίτι μου, να πηγαίνω μόνη μου στο σούπερ μάρκετ και να κάνω όλες τις δουλειές σαν καλή νοικοκυρά».

Α.Σ.: «Όχι. Είμαι όπως ήμουν. Είναι πάρα πολύ όμορφο αυτό που συμβαίνει. Ο κόσμος σού δίνει πολλή ενέργεια».

Ποια φράση που λέει η Ρεγγίνα στον Στράτο έχετε λατρέψει;

Μ.Τ.: «Δεν μπορώ να ζήσω μ εσένα, αλλά δεν μπορώ να ζήσω και χωρίς εσένα».

Ποια φράση που λέει ο Στράτος στη Ρεγγίνα νομίζετε ότι είναι πολύ κοντά στη δική σας ψυχολογία και τη λέτε στην αγαπημένη σας;

Α.Σ.: «Δεν ξέρω αν είναι κοντά σ' εμένα, αλλά σίγουρα είναι κοντά στα ζητούμενά μου. Η φράση όσα χρόνια κι αν περάσουν θα σε αγαπάω για πάντα».

Η Ρεγγίνα φοράει ξανά το πολυπόθητο νυφικό και παντρεύεται παραδοσιακά. Εσείς έτσι ονειρεύεστε το γάμο σας;

Μ.Τ.: «Δεν έχω ονειρευτεί ποτέ κανένα γάμο. Και να σκεφτείς ότι στους ρόλους μου με κυνηγάει ο γάμος κι έχω βάλει πάνω από τριάντα νυφικά. Θεωρώ το γάμο και την οικογένεια πολύ σημαντικά, αξιοσέβαστα και προς υπόκλιση. Όμως, εμένα ο γάμος δεν έχει περάσει από το μυαλό μου».

Α.Σ.: «Εγώ έχω σκεφτεί το γάμο. Δεν το θεωρώ σώνει και καλά απαραίτητο να συμβεί, αλλά σαφώς και το έχω σκεφτεί».

Θέλετε ένα παιδί;

Μ.Τ.: «Δεν ξέρω. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν συνήθως χωρίς να τα περιμένεις».

Α.Σ.: «Εγώ το έχω σκεφτεί. Μια χαρά είναι να έχεις ένα παιδί».

Ο κόσμος θέλει να σας δει να παντρεύεστε και στην πραγματικότητα. Θα γίνει;

Μ.Τ.: «Η Ρεγγίνα και ο Στράτος παντρεύτηκαν. Τα άλλα είναι προσωπικά και δεν αφορούν κανέναν. Δεν απαντώ ποτέ σε αυτά».

Α.Σ.: «Με ενοχλεί αυτή η ερώτηση».

(σ.σ.: Και ο Αλέξανδρος χαμογέλασε ευγενικά δείχνοντας πως κάπου εδώ έπρεπε να κλείσουμε τη συζήτησή μας)