Κανάλια στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού

28.06.2007
Δεν έχουμε παράπονο. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν, που σε λίγες μέρες ρίχνει την αυλαία της, δεν μας άφησε λεπτό να βαρεθούμε. Είχε απ όλα: ηχηρές μετεγγραφές, ανταλλαγές εξωδίκων

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη



Δεν έχουμε παράπονο. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν, που σε λίγες μέρες ρίχνει την αυλαία της, δεν μας άφησε λεπτό να βαρεθούμε. Είχε απ όλα: ηχηρές μετεγγραφές, ανταλλαγές εξωδίκων, αναπάντεχες αποχωρήσεις, μεγάλες επιτυχίες, παταγώδεις αποτυχίες και φυσικά, όπως κάθε χρονιά άλλωστε, τηλεοπτικά μαλλιοτραβήγματα. Ρωτήσαμε τους πιο ειδικούς επί των τηλεοπτικών και μας έδωσαν τους δικούς τους «νικητές» και «ηττημένους», αλλά και τις σταθερές αξίες.

Ντένης Αντύπας
«Σεζόν που εδραιώθηκε ο τηλεοπτικός κανιβαλισμός», μας χαρακτήρισε την τηλεοπτική χρονιά που σε λίγες μέρες μας αποχαιρετάει ο πάντα έγκριτος δημοσιογράφος κ. Ντένης Αντύπας. Στη συνέχεια μας έδωσε με βάση τα δικά του σεβαστά κριτήρια τους νικητές, τους χαμένους κι εκείνους που παρέμειναν σταθεροί στην τηλεοπτική αρένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παρακάτω με ακόμη με πιο πιπεράτα σχόλια για τη σεζόν που λήγει θα δημοσιευτούν στο καθιερωμένο αλμανάκ «Η ΣΕΖΟΝ», που θα κυκλοφορήσει εκτάκτως το Σεπτέμβριο.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Χρήστος Φερεντίνος
«Ήταν κατά τη γνώμη μου το πιο πετυχημένο τηλεοπτικό πρόσωπο της χρονιάς. Και αυτό επειδή κατάφερε να πιάσει πολύ σημαντικά νούμερα σε ένα κανάλι, τον ΑΝΤ1, που γενικά σε επίπεδο τηλεθέασης δεν τα πήγε και τόσο καλά. Κατάφερε ακόμη, αν και στο δεύτερο χρόνο του Deal φέτος, να είναι ακόμη πιο ζωντανός στην παρουσίαση και πολύ μέσα στο πετσί του ρόλου του παρουσιαστή. Φέτος μας απέδειξε ότι είναι ένας λαμπρός παρουσιαστής, γι αυτό και δικαιολογείται η φετινή του απογείωση».

Λάκης Λαζόπουλος
«Φέτος σήκωσε τα μανίκια, σε αντίθεση με άλλα χρόνια που μας έδειχνε ότι είναι λίγο... τεμπελάκος. Αποφάσισε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό στο Αλ τσαντίρι νιουζ, αλλά και να ξεκινήσει και το Buat Αλ-Γκάιντα κι έτσι να δώσει στον τηλεθεατή την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τον ανθρώπινο και τρυφερό Λάκη, που τον είχαμε δει στο θέατρο και στον κινηματογράφο, αλλά όχι στην τηλεόραση».

Βίκυ Καγιά
«Την είδαμε για πρώτη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο, τον οποίο έπαιξε με πολλή ζεστασιά. Αποκάλυψε ένα άλλο κομμάτι του εαυτού της φέτος και μας έδειξε ότι έχει τηλεοπτική κουλτούρα, κάτι που λείπει από την ελληνική ΤV».

Μαρίνα Καλογήρου
«Πρόπερσι την απολαύσαμε στις Μάγισσες της Σμύρνης υποδυόμενη τη νεαρή σε ηλικία μάγισσα. Φέτος μας καθήλωσε ενσαρκώνοντας τη μικρή σε ηλικία Έλλη Λαμπέτη και σίγουρα ήταν η καλύτερη Λαμπέτη που έχω δει ποτέ, ακόμη και από την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη».

Αποστόλης Τότσικας
«Δημιούργησε θετικό ντόρο γύρω από το όνομά του. Έχει όλα τα προσόντα να εξελιχθεί σε μεγάλο ζεν πρεμιέ και σίγουρα ξεχωρίζει λόγω κουλτούρας. Αποδεικνύει ότι δεν είναι διάττοντας αστέρας και αυτό φαίνεται και από την παράσταση του Πέτερ Στάιν, στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τώρα το καλοκαίρι».

Γιώργος Αυγερόπουλος
«Τον ξεχωρίζω από τους ομοϊδεάτες του με τις αντίστοιχες εκπομπές, αφού κατέκτησε τρία βραβεία μέσα στη σεζόν».

Όλγα Τρέμη
«Επέζησε του κανιβαλισμού, παρά τις προβλέψεις πολλών, ακόμη και της δικής μου. Φέτος έδειξε έναν πιο ώριμο εαυτό σε σχέση με τον περσινό, αφού απέβαλε το τρακ. Έδειξε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και έχει βρει έναν καταπληκτικό ρυθμό να κουμαντάρει τις συζητήσεις».

«Μαρία η άσχημη»
«Όχι επειδή μ άρεσε σαν τηλεοπτική σειρά, αλλά περισσότερο επειδή κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό από την πρώτη μέρα προβολής της μέχρι και σήμερα με αμείωτο ενδιαφέρον».

Αννίτα Πάνια
«Με αυτό το άθλιο Je taime και τους περίεργους και αμφιλεγόμενους τύπους που παρουσιάζει κατάφερε να τη συζητάνε όλοι. Σίγουρα είναι πολύ ταλαντούχα, ανήκει στην αντι-τηλεόραση και πέτυχε να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όχι μόνο χάρη στα ταλέντα της, αλλά και για τη συνέντευξη του Κώστα Πάσσαρη».

ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ

Έλλη Στάη
«Ήταν βασίλισσα των ειδήσεων μέχρι πέρυσι. Τη σεζόν που κάνει φινάλε την είδαμε αρχικά να μοιράζεται το θρόνο της με τον Νίκο Ευαγγελάτο κι έπειτα να αποχωρεί. Κάποιοι καλοί της φίλοι την είχαν προειδοποιήσει. Η εκπομπή της Έλλης δεν συγκίνησε ιδιαίτερα, με εξαίρεση όταν προσκαλεσμένος της ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος».

Άννα Δρούζα
«Ένα αστέρι της τηλεόρασης που είχε λάμψει από την περίοδο του Κάτσε καλά. Φέτος έκανε αρνητική εντύπωση με τη φραπελιά από τη μία και από την άλλη με μια απαράδεκτη συνέντευξη με την Κατερίνα Στανίση».

Μανούσος Μανουσάκης
«Δύο χρόνια έχει να δώσει επιτυχία στο κανάλι του, όχι επειδή δεν το αξίζει, αλλά κυρίως γιατί ασχολείται συνήθως στην αρχή της κάθε σεζόν με μια τηλεταινία, ενώ θα έπρεπε να ασχολείται με το σίριαλ που ετοιμάζει. Δεν του φέρνει γούρι απ ό,τι φαίνεται αυτή η ενασχόληση».

Δημήτρης Καμπουράκης - Γιώργος Οικονομέας
«Τους θεωρώ χαμένους, γιατί φθήνυναν την πρωινή ενημερωτική ζώνη του Mega με αστειάκια, βωμολοχίες μέσα στην εκπομπή τους και έφεραν ήθη και έθιμα άλλων ζωνών στην πρωινή. Η πρωινή ζώνη χρειάζεται σοβαρότερη αντιμετώπιση».

Ρούλα Κορομηλά
«Δεν κατάφερε με δύο διαφορετικές εκπομπές να σταθεί στη δύσκολη ζώνη του σαββατοκύριακου και στον Αlpha».

Γιώργος Μητσικώστας
«Οι εκπομπές του φέτος έγιναν πολλές φορές σούπα, αφού είχαν καλεσμένους πολιτικά πρόσωπα που δεν είχαν καθόλου χιούμορ. Γελάσαμε λιγότερο σε σχέση με τα προηγούμενα 8-10 χρόνια που τον παρακολουθούσαμε».

Ανδρέας Μικρούτσικος
«Δεν έχει σταυρώσει επιτυχία από τότε που πήγε στον Alpha. Είναι καλός σ' αυτό που κάνει, αλλά, αν τα ίδια πράγματα τα έκανε στον ΑΝΤ1, θα ήταν σταρ. Πιστεύω ότι φταίει το κοινό του Αlpha».

Σεμίνα Διγενή
«Από την κορυφή που ήταν βρέθηκε να ανακατεύεται με τα διοικητικά και φέρεται να την πάτησε, αφού συρρίκνωσε με δική της πρωτοβουλία την εκπομπή της και, όπως όλα δείχνουν, οδεύει προς την κρατική τηλεόραση».

Χρήστος Σιμαρδάνης
«Είναι κρίμα, γιατί ως νέο πρόσωπο με το Λεφτά στα τυφλά δεν κατάφερε να επιβιώσει στην ψυχαγωγική απογευματινή ζώνη του Μega».

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ

Γιώργος Καπουτζίδης
«Κατάφερε να πάει το Πάρα πέντε για δεύτερη χρονιά στην κορυφή της AGB, αλλά δεν παρουσίασε τίποτε καινούργιο και με τις καθυστερήσεις των επεισοδίων ενόχλησε το κοινό».

Θέμος Αναστασιάδης
«Πήγε καλά και αν και ξεκίνησε να βγάζει καλεσμένους τον Νικήτα Κακλαμάνη και τη Δήμητρα Λιάνη, κατέληξε να βγάζει τις υποψήφιες των καλλιστείων και την Τζούλια Αλεξανδράτου».

Κώστας Κουτσομύτης
«Για την Τυφλόμυγα, ένα πολύ ποιοτικό σίριαλ, που δυστυχώς δεν άγγιξε τον κόσμο. Γιατί το σενάριό του ήταν αρκετά ιδιόμορφο για το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό».

Νίκος Χατζηνικολάου
«Από τα υψηλά βρέθηκε στα χαμηλά. Είναι ήττα να χάνεις την κορυφή ενός μεγάλου καναλιού, αλλά είναι μεγάλη νίκη να κάνεις ένα πολύ καλό δελτίο σε ένα κανάλι από τα θεωρούμενα δεύτερα».

Νίκος Ευαγγελάτος

«Κατάφερε να μείνει μόνος στην κορυφή του δελτίου, αλλά ακολούθησε τη συνταγή των Αποδείξεων και στο δελτίο κι έτσι αποπροσανατόλισε τον κόσμο. Σήμερα αγκομαχάει σε επίπεδο τηλεθέασης».

Μαρία Μπακοδήμου - Φώτης Σεργουλόπουλος
«Κατάφεραν να κάνουν ωραίες εκπομπές, αλλά πολύ πρόχειρη η παρουσία τους στη Eurovision. Πολύ κιτς τα σκετσάκια που παίξανε στη βραδιά επιλογής του ελληνικού τραγουδιού».

Έμυ Λιβανίου
«Είναι η ωραιότερη παρουσία της ελληνικής τηλεόρασης και καταβρόχθισε το δάσκαλό της Τέρενς Κουίκ».

Τατιάνα Στεφανίδου
«Έχει πολύ καλύτερη εκπομπή από πέρυσι, κακέκτυπο της Όπρα, αλλά στα καλλιστεία ήταν πολύ αμήχανη και δεν είχε καθόλου καλά κείμενα».

Χριστίνα Λαμπίρη
«Ενώ ήταν πολύ καλή στην παρουσίαση του Love Generation, η εκπομπή ευτυχώς κόπηκε, γιατί το περιεχόμενό της ήταν απαράδεκτο».

Ντέπυ Γκολεμά
Δημοφιλής φυσιογνωμία, που η στήλη της για την τηλεόραση στον «Ελεύθερο Τύπο» είναι από τις πιο πετυχημένες στον ελληνικό Τύπο, θέλησε να μας δώσει τα δικά της συμπεράσματα από τη φετινή σεζόν:

  • «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Η μεγάλη απογοήτευση για μένα φέτος ήταν η πρωινή ζώνη, διότι πολύ γρήγορα για χάρη της τηλεθέασης ξέφυγε και έγινε μεσημεριανή και κίτρινη. Οι νικητές της πρωινή ζώνης θα πρέπει να αισθάνονται οι Λυριτζής - Οικονόμου, που παρέμειναν στην ενημέρωση και δεν την εξευτέλισαν».
  • «Σταθερή αξία ο Γιώργος Παπαδάκης, που θα ήθελα να του πω, αν μου το επιτρέπει, ότι δεν έχει κανένα λόγο να κατεβάζει το επίπεδό του για να απαντήσει σε άλλους που τον κατηγορούν».
  • «Τα πρωινάδικα διατήρησαν την υπερβολή που είχαν πάντα Από αυτά ξεχώρισα φέτος την Ελένη Μενεγάκη».
  • «Η επιτυχία της Ελεονώρας Μελέτη βασίζεται περισσότερο στη δύναμη του μηχανισμού ΑΝΤ1, που ξέρει πολύ καλά πώς να φτιάχνει αστέρια».
  • «Η μεσημεριανή ζώνη χτυπάει στην ανάγκη των τηλεθεατών εκείνων που δεν έχουν χρήματα για να απευθυνθούν στον ψυχίατρό τους. Και αυτή η ζώνη έπρεπε να είναι ενωμένη με την απογευματινή ζώνη και τις Όπρες. Αυτές τις δύο ζώνες τις θεωρώ τις δύο χαμηλότερου επιπέδου όλης της ημέρας».
  • «Η κρατική τηλεόραση νομίζω έκανε τραγικό λάθος που επένδυσε πάνω στο περιεχόμενο της εκπομπής της κυρίας Δρούζα».
  • «Τα δελτία ειδήσεων παράγουν θυμωμένους τηλεθεατές. Το ελάχιστο γίνεται μέγιστο και επικρατεί ακόμη η τρομολαγνεία».
  • «Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει στο μαγκαζίνο του Star, που δεν είναι φυσικά δελτίο ειδήσεων. Για μένα το δελτίο του Star είναι καλύτερο απ όλα τα άλλα, γιατί είναι αληθινό. Αυτό που σου λέει ότι είναι, αυτό σου δίνει».
  • «Η Όλγα Τρέμη έχει το ταλέντο να απέχει απ όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω της και να μην ασχολείται με μαχαιρώματα. Είναι σοφή κίνηση όταν γίνεται μια αναμπουμπούλα να κρατιέσαι λίγο πίσω».
  • «Ο Λάκης Λαζόπουλος φέτος έκανε ό,τι καλύτερο έχει κάνει στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Κατάφερε να κάνει θέατρο στην τηλεόραση. Έφερε την επιθεώρηση στην τηλεόραση!»
  • «Η Αννίτα Πάνια το έχει το ταλέντο και κάνει ένα πρόγραμμα εναλλακτικού είδους».

Αντώνης Πρέκας

Ο έγκυρος δημοσιογράφος του «ΤV Έθνος» μας έδωσε τα δικά του σχόλια για τα αστέρια της σεζόν:

  • «Αξίζουν πολλά μπράβο στη Μαρία Χούκλη, την Μπήλιω Τσουκαλά και τον Γιώργο Αυγερόπουλο, που κράτησαν υψηλά τη στάθμη της ποιότητας και τιμήθηκαν και με διακρίσεις».
  • «Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, δεδομένου του τυφώνα Χρήστου Φερεντίνου και Super Deal, νομίζω ότι κρατήθηκε πολύ ψηλά».
  • «Χαμένος δείχνει όσον αφορά στα δελτία ειδήσεων ο Alpha μετά την αποχώρηση του Νίκου Χατζηνικολάου».
  • «Ο Σταμάτης Μαλέλης σίγουρα είναι ανάμεσα στα αστέρια της σεζόν, που πέτυχε να κάνει το lifestyle δελτίο μόδα».
  • «Ο Λάκης Λαζόπουλος μας έδειξε έναν εαυτό καλύτερο ακόμη και από την περίοδο των Δέκα μικρών Μήτσων».
  • «Το δελτίο του Mega ενισχύθηκε σημαντικά από την παρουσία της Έλλης Στάη. Πολλά συγχαρητήρια και στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, που έχτισε ένα πολύ δυνατό δελτίο».