Και σου ’κανε ένα μαλλί...

12.06.2007
Αποτελεί μέρος της ματαιοδοξίας του λαμπερού κόσμου της τηλεόρασης. Ο λόγος, για τα μαλλιά, που είναι απαραίτητο συστατικό της τηλεοπτικής εικόνας. Ποιοι το βλέπουν σαν «αγγαρεία» και ποιοι δείχνουν ζήλο επαγγελματία για τις τρίχες της κεφαλής τους;

Aπό τον Δημήτρη Μαυρίδη

Μαρία η... όμορφη!

Επιμέλεια μαλλιών: Κωσταντίνα Ρούσου

Αγγελική Δαλιάνη Δέκα λεπτά και είναι έτοιμη
«Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μυστικά στο χτένισμα της Αγγελικής. Αρχικά, τα μαλλιά της ήταν ίσια. Κάναμε μια φόρμα ίσα ίσα για να σπάσει και να φαίνονται αχτένιστα και βάζαμε λίγο αφρό ? και αυτό είναι όλο! Για τα μαλλιά χρειαζόμαστε δέκα λεπτά κάθε φορά. Η Αγγελική είναι υπομονετική, αφήνεται στα χέρια μου. Εκτός σειράς θα προτιμούσα να τη βλέπω περισσότερο με ίσια μαλλιά. Δεν θα μπορούσα να τη φανταστώ με άλλο χρώμα, όπως ξανθιά, για παράδειγμα. Δεν θα της πήγαινε».

Ανθιμος Ανανιάδης Πολύ απαιτητικός
«Ο Άνθιμος έχει υιοθετήσει στη σειρά ένα πολύ αυστηρό χτένισμα, αφού το σηκώνει και ο ρόλος του. Χρησιμοποιούμε μόνο αρκετό τζελ, για να κολλάμε τα μαλλιά και να τα χτενίζουμε προς τα πίσω. Στη ζωή του εκτός σειράς, τώρα, διατηρεί ένα πιο ατημέλητο χτένισμα, που ταιριάζει και στην ηλικία του. Ο ίδιος είναι πολύ απαιτητικός. Επίσης, δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να κουρευτεί».

Ελλάδα, έχεις ταλέντο και στο μιζανπλί

Επιμέλεια μαλλιών: Κωνσταντίνος Εμμανουήλ

Ματθίλδη Μαγγίρα Μαλλί-βουνό!
«Είναι πρωτότυπο και ταιριάζει με τον εκρηκτικό χαρακτήρα της. Το κάνει εν γνώσει της και ξέρει ότι ?πουλάει?. Είναι το πιο εμπνευσμένο μαλλί της ελληνικής TV. Η τελευταία της εμφάνιση με τον κότσο-πανύψηλο λοφίσκο ήταν αποτέλεσμα βέβαια προσθηκών ψεύτικων μαλλιών, που λέγονται ?μπομπάρια? και τα βάζουμε για να δώσουν μήκος και άλλες διαστάσεις».

Σοφία Αλιμπέρτη Μεσογειακή ομορφιά
«Η Σοφία είναι η μοναδική επώνυμη από τις κυρίες που συνεργάζομαι που ποτέ δεν μου έχει πει ?κάνε μου αυτό το συγκεκριμένο χτένισμα?. Συνήθως ξεκινάω να τη χτενίζω χωρίς να έχουμε συζητήσει καν τι θα κάνουμε. Έχω προσέξει ότι της αρέσουν τα χτενίσματα που την κάνουν να δείχνει πιο ατημέλητη, πιο χαρούμενη και πιο ανεπιτήδευτη! Για να της φτιάξω τα μαλλιά, χρειάζομαι γύρω στα 45 λεπτά. Θα της πρότεινα όσον αφορά στη ζωή της εκτός πλατό να επιστρέψει στο φυσικό της χρώμα και να τα αφήσει μακριά τα μαλλιά της και αχτένιστα. Θα είναι πολύ πιο σέξι και θα υποστηρίζει καλύτερα το πρότυπο της ?μεσογειακής γυναίκας?».

Βαγγέλης Περρής Ατημέλητο στυλ
«Εδώ δεν μιλάμε καθόλου για επιμέλεια, αφού ο Βαγγέλης είναι έτοιμος με λίγο σπρέι και τίποτε παραπάνω. Του αρέσει το ατημέλητο στυλ. Όσον αφορά το μακιγιάζ του, δημιουργούμε περισσότερες γωνίες».

Ηλίας Ψινάκης Σταθερός στις απόψεις του
«Πιστεύω ότι θα με έδιωχνε από συνεργάτη του αν του πρότεινα να κόψουμε τα μαλλιά για αλλαγή! (Γέλια.) Έχει ένα συγκεκριμένο στυλ και αποφεύγει σαν τον διάβολο το λιβάνι τις extreme αλλαγές στα μαλλιά του. Αυτό που επίσης θέλει είναι μακιγιάζ τουλάχιστον δύο τόνους πιο σκούρο από το κανονικό».

Η TV προτιμά τις ξανθές
Θα έχετε παρατηρήσει ότι άμα τη εμφανίσει μιας κυρίας ή δεσποινίδας στο γυαλί επιστρατεύεται το οξυζενέ για να αποκτήσει η εκκολαπτόμενη σταρ το ξανθό που γράφει στο φακό. Και είναι αλήθεια! Λίγες είναι οι γυναίκες που κατάφεραν να επιβιώσουν ως μελαχρινές στην ελληνική τηλεόραση. Ζητήσαμε από τον κομμωτή Μάνο Καπτανή, προσωπικό hair stylist αρκετών διάσημων κυριών, να μας χαρακτηρίσει τα διαφορετικά ξανθά και να μας δώσει και τα πολυπόθητα νούμερα. Μην ξεχνάτε ότι γνωστή κυρία της Αθήνας έκαψε τα μαλλιά της και έκτοτε κυκλοφορεί με κούρεμα νεοσύλλεκτου!

ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ
Ελένη Μενεγάκη: Ξανθό-μπεζ, που γλυκαίνει και θυμίζει πότε Barbie και πότε Μπριζίτ Μπαρντό (Νούμερο 1001).

Ελεονώρα Μελέτη: Τα μαλλιά της είναι στο φυσικό τους πιο ξανθά από της Ελένης και γι’ αυτό ανοίγουν πιο εύκολα με το νούμερο βαφής 10. Επίσης, τα φωτίζει με ανταύγειες.

Λίτσα Πατέρα: Κλασική επιλογή της το ξανθό σαντρέ, που κολακεύει κάθε ηλικία.

Μαρία Λόη: Μια ώριμη μαγείρισσα με ξανθό μπεμπέ και κωδικό 9Ν8Β10Β.

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ
Φαίη Σκορδά: Είναι βόρεια και νέο, φρέσκο κορίτσι και ίσως γι’ αυτό διάλεξε το αθώο ξανθό Σουηδίας (κωδικός μισό 9, μισό 10).

Βέφα Αλεξιάδου: Ξανθό χρυσό, για να ξεχωρίζει από τα inox κατσαρολικά και τις λαχταριστές νοστιμιές της (κωδικός 8-3).

Ράνια Θρασκιά: Και αυτή επιλέγει ξανθό χρυσό, επειδή τη γλυκαίνει.

Kεντρικό δελτίο ειδήσεων
Όλγα Τρέμη: Είναι καστανή και χρησιμοποιεί πολλές επαναλαμβανόμενες μες υπόλευκου χρώματος, αντί για ανταύγειες, που δίνουν αυτό το χαρακτηριστικό σικάτο χρώμα.

Έλλη Στάη: Ξανθό-μπεζ σε κωδικό 913, για να ταιριάζει με τα μπλε μάτια της.

Μάρα Ζαχαρέα: Κι εδώ παίζουν πολύ οι μες, μια τεχνική που τη βλέπουμε σε πολλά κεφάλια κυριών που υποστηρίζουν το κυβερνών κόμμα. Σύμπτωση;

Αργά τη νύχτα
Μαρία Μπακοδήμου: Ξανθό ιβουάρ της λίρας, για να ανοίγει το μάτι και να ξυπνάει ο τηλεθεατής. Αυτό είναι το κοινό της σημείο με την Τίνκερμπελ και όχι η φιλία με τον Πίτερ Παν.

Coiffures με χιούμορ

Επιμέλεια μαλλιών: Μαίρη Ρούση
Μιλήσαμε με τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τη χαρακτηριστική αφάνα της Ντάλιας, το τσουλούφι αλά Τεν Τεν του Φώτη και όλες τις υπόλοιπες ευφάνταστες κομμώσεις του «Παρά πέντε».

Αργύρης Αγγέλου «Πυροβολημένο» τσουλούφι
«Σήμα κατατεθέν το χαρακτηριστικό του τσουλούφι. Θα σας πω ότι χρειαζόμαστε το μάξιμουμ πέντε λεπτά για να το φτιάξουμε. Απαραίτητα υλικά ο αφρός, η λακ και το πιστολάκι και είναι έτοιμο! Το πιο δύσκολο πράγμα που μου έχουν ζητήσει ήταν βέβαια όταν έπρεπε να βρω έναν τρόπο να δείξουμε ότι η σφαίρα των κακών που πυροβόλησαν τους πέντε στόχευσε και βρήκε το τσουλούφι του Αργύρη κάνοντας μια τρύπα. Τη λύση την έδωσα τοποθετώντας extensions, κόβοντας το σημείο που υποτίθεται ότι πέρασε η σφαίρα».

Σμαράγδα Καρύδη

Η περούκα όλα τα λεφτά
«Η περούκα ήταν ιδέα της Σμαράγδας. Η αφάνα της Ντάλιας έφερε το άφρο μαλλί στη μόδα. Για τις σκηνές που η Ντάλια είναι με την υπόλοιπη παρέα των φίλων της, στέλνω πριν την περούκα για καλό λούσιμο κι έπειτα τη φτιάχνω πολλή ώρα χρησιμοποιώντας ψαλίδι. Ανοίγω τις μπούκλες και χρησιμοποιώ και λακ. Όταν είναι να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, απλά της ισιώνουμε τα δικά της καταπληκτικά μαλλιά».

Εφη Παπαθεοδώρου - Ειρήνη Κουμαριανού

«Παλαβές» γιαγιάδες
«Το μαλλί της Θεοπούλας, επειδή μας το επιτρέπει ο ρόλος, θέλουμε να είναι πιο τρελό. Έτσι, απλώς της τα βουρτσίζω κι έπειτα, για πιο ατημέλητο look, τα ανακατεύω με τα χέρια μου. Η κ. Ειρήνη προτιμά ένα απλό ίσιωμα».

Ζέτα Μακρυπούλια

Καθημερινή φροντίδα
«Η Ζέτα όταν έρχεται να της φτιάξω τα μαλλιά, είναι ακριβώς όπως και στο ρόλο, το ίδιο γλυκιά και συνεργάσιμη. Το μόνο που κάνουμε στο μαλλί της Αμαλίας είναι ένα απλό ίσιωμα».

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Η «αποθέωση»
«Όταν μπαίνει η Ζούμπι να την περιποιηθώ, είναι σίγουρο ότι στην πορεία θα ξεσπάσουμε σε τρομερά γέλια. Δεν κάνουμε κάτι ιδιαίτερο, εκτός και αν το σενάριο υπαγορεύει να έχει πιο προσεγμένη εμφάνιση, οπότε και της αρέσει να κάνουμε μπούκλες. Στην καθημερινότητα της Ζουμπουλίας προσέχουμε πάντα να φοράει στα φυσικά χτενισμένα μαλλιά της ένα κοκαλάκι στο ίδιο χρώμα με τη φούστα της».

Γιώργος Καπουτζίδης

Το πιο ήσυχο παιδί
«Δεν δίνει καθόλου προσοχή στο μαλλί και το χτένισμα. Δεν το βλέπει, όμως, και σαν αγγαρεία. Είναι πολύ χαλαρός όταν πρόκειται να αφεθεί στα χέρια μου».

Αγγελική Λάμπρη

Ώρα για αλλαγές;
«Τα μαλλιά της Αγγελικής είναι υγιέστατα. Η αλήθεια είναι ότι της πάει καταπληκτικά αυτό το χρώμα. Θα της πρότεινα, πάντως, στην καθημερινότητά της να αλλάξει χρώμα και ύφος στα μαλλιά της. Μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα, γιατί έχει γλυκό πρόσωπο».