"Όμορφος κόσμος": Πάμε για το καλύτερο

22.10.2009
Μπήκαν στην τηλεοπτική μας ζωή από την περασμένη Δευτέρα και δεν υποσχέθηκαν να μας προσφέρουν απλώς έναν όμορφο τηλεοπτικό κόσμο, αλλά έναν... πεντάμορφο κόσμο.

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Μπήκαν στην τηλεοπτική μας ζωή από την περασμένη Δευτέρα και δεν υποσχέθηκαν να μας προσφέρουν απλώς έναν όμορφο τηλεοπτικό κόσμο, αλλά έναν... πεντάμορφο κόσμο. Η πρωινή παρέα του Mega, ήρθε με φόρα βάζοντας στόχο να κερδίσει σιγά σιγά την προτίμησή μας και στη συνέχεια την αγάπη μας. Λίγες μόλις ημέρες μετά την πολυσυζητημένη τους πρεμιέρα καταφέραμε να πετύχουμε τον Νίκο Παπαδάκη, τη Δούκισσα Νομικού, τη Μαρία Αραμπατζή, την Κατερίνα Καινούργιου και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο λίγο πιο χαλαρούς και να κάνουμε μια φιλική κουβεντούλα μαζί τους για αυτή τη... βουτιά τους στα βαθιά πρωινά τηλεοπτικά νερά του Mega, για τα σχέδιά τους, τους στόχους τους και όχι μόνο...

Τελείωσαν τα ψέματα. Η μέρα της πρεμιέρας ήρθε, πέρασε και τώρα έχουμε μπροστά μας μια ολόκληρη χρονιά. Περιγράψτε μου τα συναισθήματά σας...

«Είμαστε κατενθουσιασμένοι. Θέλαμε πάρα πολύ να ξεκινήσουμε. Αυτή η αγωνία της αναμονής ήταν ανυπόφορη. (Γέλια.) Τώρα; Τώρα αυτό το νέο μας τηλεοπτικό ταξίδι επιτέλους ξεκίνησε και μας έχει συνεπάρει όλους».

Υπάρχει άγχος ή έχετε καταφέρει να το νικήσετε;

Μαρία Αραμπατζή: «Πάντοτε υπάρχει άγχος για καθετί καινούργιο. Άγχος, όμως, δημιουργικό και όχι πανικού».

Νίκος Παπαδάκης: «Η εμπειρία μου μου έχει δείξει πως η ψυχραιμία στην τηλεόραση σώζει ζωές. (Γέλια.) γι’ αυτό και προσπαθώ πάντα να είμαι ψύχραιμος και χαλαρός».

Δούκισσα Νομικού: «Εγώ, πάλι, ναι, θα σ’ το αποκαλύψω, δεν έχω άγχος, γιατί έχω, μάλλον, άγνοια τηλεοπτικού κινδύνου. (Γέλια.) Είμαι της άποψης ότι θα βγω, θα είμαι η Δούκισσα και ό,τι γίνει».

Κατερίνα Καινούργιου: «Εμένα το άγχος με "κλειδώνει", με κομπλάρει. Οπότε, έπειτα από ασκήσεις θάρρους, από την εποχή ακόμα που έδινα πανελλαδικές, έχω καταφέρει να το καταπολεμήσω».

Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Προσωπικά δεν αγχώνομαι, αλλά ενθουσιάζομαι. Συνήθως ο ενθουσιασμός μου δεν μου επιτρέπει να αγχωθώ».

Δεν είσαστε ένας, δεν είσαστε δύο, είσαστε πέντε! Πιστεύετε πως ζούμε πια την εποχή των ομάδων στην τηλεόραση; Όλο και αυξάνονται οι τηλεοπτικές παρέες...

Μ.Α.: «Η αλήθεια είναι ότι οι τηλεοπτικές παρέες έχουν αυξηθεί στην τηλεόραση. Ίσως πλέον ο τηλεθεατής να θέλει και να ψάχνει να βρει τον τρόπο για να γίνει κι εκείνος μέλος μιας τέτοιας παρέας, αφού τις περισσότερες φορές μένει μόνος στο σπίτι και παρακολουθεί τηλεόραση. Άλλωστε, είναι και πιο εύκολο να ταυτιστείς με κάποιον, όταν υπάρχει μια πολυσυλλεκτικότητα χαρακτήρων στο τηλεοπτικό προϊόν που παρακολουθείς».

Ν.Π.: «Ουσιαστικά, μονάδες δεν υπήρξαν ποτέ στην τηλεόραση. Γιατί ακόμα και οι εκπομπές που στηρίζονται σε ένα και μόνο πρόσωπο, όσον αφορά την παρουσίαση, πίσω από τις κάμερες στελεχώνονται με πάρα πολύ κόσμο. Απλώς είναι καιρός πια να πάρουν και οι συνεργάτες των εκπομπών το μερίδιο που τους αξίζει. Όπως και να έχει όμως, όντως οι ομάδες έχουν γίνει πια περισσότερο της μόδας στην TV, γι’ αυτό και οι πιο πολλές εκπομπές βασίζονται στις ομάδες και μπροστά από τις κάμερες».

Δ.Ν., Κ.Κ., Δ.Ο.: «Η αλήθεια είναι πως η τηλεόραση είναι ομαδικό σπορ και πως, αν υπάρχει χημεία μέσα σε μια παρέα, η ζεστασιά που βγαίνει προς τα έξω και η οικειότητα της εικόνας που βλέπεις είναι μοναδικές. Πιστεύουμε στις ομάδες και απ’ ό,τι δείχνει και η τηλεοπτική πραγματικότητα πιστεύει σε αυτές και ο κόσμος».

Και τώρα τι γίνεται; Πάμε για την πρωτιά; Έτσι κι αλλιώς, ζούμε μια χρονιά ανατροπών.

Ν.Π.: «Πάμε για το καλύτερο... Αυτός είναι ο στόχος μας. Μπορεί να είναι χρονιά ανατροπών κι έχεις δίκιο. Εμείς όμως πάμε για να παρουσιάσουμε στον κόσμο μια εκπομπή που έχουμε στήσει με πολλή αγάπη. Μια εκπομπή που πιστεύουμε πως θα κρατάει κάθε πρωί την καλύτερη συντροφιά. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με ανθρώπους που είναι τόσα χρόνια στο χώρο. Πάμε για ό,τι καλύτερο και αν είναι κάποια στιγμή να έρθει και η πρωτιά, ας έρθει. Έτσι κι αλλιώς, υπάρχει χώρος για όλους».

Κ.Κ., Δ.Ν., Δ.Ο.: «Συμφωνούμε απόλυτα με τον Νίκο. Εμείς πάμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε. Δεν χρειάζονται βαρύγδουπες δηλώσεις. Εννοείται πως είμαστε φιλόδοξοι, εννοείται πως πάμε για ό,τι καλύτερο, αλλά μέχρι εκεί. Χαλαρά...».

Μ.Α.: «Σε αυτή την πονηρή σου ερώτηση (Γέλια.) ένα έχω να σου πω: ?Όποιος στον πόλεμο πάει για να πεθάνει, στρατιώτη μου, για πόλεμο δεν κάνει?.

Και με τις μετρήσεις τηλεθέασης τι σχέσεις θα έχετε; Θα τις παρακολουθείτε, θα αγχώνεστε; Θα μπείτε στο παιχνίδι τους;

«Τα νούμερα τα παρακολουθείς για να δεις ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο προϊόν που προσφέρεις. Τα αποκωδικοποιείς για να δεις σε ποια πράγματα πρέπει να βελτιωθείς, τι άρεσε και τι όχι. Τα νούμερα θα λειτουργήσουν στα χέρια μας σαν εργαλείο. Σαν εργαλείο καθοδήγησης, που θα μας δείξουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ούτε η έννοια μας από το πρωί μέχρι το βράδυ θα γίνουν οι τηλεθεάσεις ούτε ο πανικός μας».

Ποια θεωρείτε πως είναι τα ατού της εκπομπής σας; Γιατί να σας δει ο κόσμος; Πώς θα τον κερδίσετε;

«Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο ατού μας είναι η πολυσυλλεκτικότητα των χαρακτήρων της παρέας που έχουμε δημιουργήσει και ταυτόχρονα και η διαφορετικότητα του καθένα μας».

Είσαστε μια μεγάλη ομάδα. Θα έχετε το άγχος της ατάκας, του ποιος θα πρωτοπλασαριστεί;

«Ναι, αυτό είναι κάτι που έχει σχολιαστεί μέχρι σήμερα ποικιλοτρόπως. Όμως, όσο παράξενο κι αν ίσως σας φαίνεται, εμείς το άγχος της ατάκας δεν το έχουμε, γιατί ο καθένας μας έχει ένα ρόλο σε αυτή την εκπομπή. Γιατί έχουμε χημεία και έχουμε βρει ήδη τις ισορροπίες μας. Γιατί απλούστατα υπάρχει πολύς χρόνος καθημερινά για να μιλήσουν όλοι».

Πήρατε στα χέρια σας το πρωινό του Mega έπειτα από 6 χρόνια που στο τιμόνι του ο Γρηγόρης έκανε μια σημαντική τηλεοπτική πορεία. Πήρατε, δηλαδή, μια εκπομπή με «προίκα». Αυτό σας κάνει να αισθάνεστε παραπάνω ευθύνη ή είναι ένα γερό εφαλτήριο για να πάτε παρακάτω;

«Ο Γρηγόρης με τον Όμορφο κόσμο που έκανε για 6 χρόνια ένα σημαντικό και πετυχημένο ταξίδι. Έγραψε ένα κεφάλαιο στο Mega. Σίγουρα, λοιπόν, εμείς πήραμε στα χέρια μας έναν Όμορφο κόσμο με... προίκα μάλιστα, με πλούσια προίκα, και αυτό θα το χρησιμοποιήσουμε σαν εφαλτήριο για να πάμε παρακάτω. Για να κάνουμε κι εμείς το δικό μας τηλεοπτικό ταξίδι».

Πολλοί ήταν οι υποψήφιοι για να αναλάβουν δράση σε αυτή τη νέα εποχή στο πρωινό του Mega. Ποιο νομίζετε πως ήταν το εισιτήριό σας για να μπείτε σε αυτή την ομάδα;

Ν.Π.: «Προσωπικά πιστεύω πως αυτό που εκτίμησαν σ’ εμένα οι άνθρωποι του καναλιού ήταν η συνέπεια και η παρουσία μου όλα αυτά τα χρόνια σε αυτόν το χώρο. Για την ακρίβεια, πιστεύω πως αυτή η πρόταση του Mega ήταν το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης, σκληρής και επίπονης δουλειάς που έχω κάνει».

Δ.Ν.: «Τι να σου πω; Δεν ξέρω. Ρώτα καλύτερα το Mega. (Γέλια.) Πάντως, θαρρώ πως το εισιτήριο το πήραμε όλοι μαζί. Είδαν κάτι διαφορετικό, κάτι ξεχωριστό σε αυτή την παρέα, γι’ αυτό και της έδωσαν και το εισιτήριο».

Δ.Ο., Κ.Κ.: «Για να είμαστε ειλικρινής, ούτε κι εμείς έχουμε ιδέα για το ποιο ακριβώς ήταν αυτό το στοιχείο που είδαν πάνω μας. Το θέμα είναι ότι το... είδαν». (Γέλια.)

Πώς βλέπετε τους αντιπάλους σας; Με την ιδέα του ανταγωνισμού πώς τα πάτε; Έχετε απέναντί σας την παλιά Ελένη Μενεγάκη και το νέο δίδυμο του ΑΝΤ1.

Μ.Α.: «Όλες οι ζώνες στην τηλεόραση είναι πλέον ανταγωνιστικές. Η Ελένη Μενεγάκη βρίσκεται σε αυτή τη ζώνη 14 χρόνια. Αυτό δεν μπορείς παρά να το αναγνωρίσεις και να το σεβαστείς. Έχω πει και στο παρελθόν ότι μέσα από την πετυχημένη πορεία ενός ανθρώπου έχεις να μάθεις πολλά. Όσο για το δίδυμο του ΑNT1, έχουν ξεκινήσει κι αυτοί σε μια καινούργια ζώνη για τους ίδιους, όπως κι εμείς. Θεωρώ όμως πως όταν κάνεις καλά τη δουλειά σου στην τηλεόραση, μπορεί να υπάρξει χώρος για όλους, όπως είπε και πιο πριν ο Νίκος».

Ν.Π.: «Καταρχήν δεν πιστεύω πως υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά συναγωνισμός. Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο έχουμε όλοι μας να ανταγωνιστούμε, αλλά μόνο να συναγωνιστούμε. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Σεβόμαστε απόλυτα τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτή τη ζώνη, είναι επαγγελματίες χρόνια, τους εκτιμάμε και απλώς όλοι μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας».