Μαθήματα ιστορίας της τέχνης

02.05.2007
Τα εγκαίνια της πολυσυζητημένης έκθεσης του Giorgio de Chirico «Ο Giorgio de Chirico και η Ελλάδα. Ταξίδι μέσα από τη μνήμη» ήταν το μεγάλο event της εβδομάδας.

Τα εγκαίνια της πολυσυζητημένης έκθεσης του Giorgio de Chirico «Ο Giorgio de Chirico και η Ελλάδα. Ταξίδι μέσα από τη μνήμη» ήταν το μεγάλο event της εβδομάδας. Πώς θα γινόταν άλλωστε διαφορετικά όταν πρόκειται για το ζωγράφο που γεννήθηκε στο Βόλο και στη συνέχεια μέσα από τα «προφητικά» του έργα έφερε την ανατροπή στα καλλιτεχνικά δρώμενα της εποχής και διαμόρφωσε το ιδίωμα της Μεταφυσικής Ζωγραφικής.

Η σπουδαία αυτή έκθεση έγινε με προτροπή του υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας και με την οργάνωση του Ιδρύματος «Giorgio e Isa de Chirico» της Ρώμης σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναϊς», αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα μας αποτελεί αξιοσέβαστη χώρα για να παρουσιάζονται σπουδαία έργα τέχνης. Τα εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια αλλά και των υπουργών Πολιτισμού και Οικονομίας, καθώς και αρκετών επιφανών στελεχών της κυβέρνησης.

Οι επίτιμοι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στα σπουδαία έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από τον επιμελητή της έκθεσης Τάκη Μαυρωτά, ο οποίος τους έδωσε μια άλλη προοπτική στη μαγεία που κρύβουν σπάνια έργα, όπως «Η άποψη της Αθήνας», «Ο ζωγράφος», «Ο ποιητής και ο ζωγράφος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ