Θα μιλήσεις με το δικηγόρο μου

02.05.2007
«Ο χωρισμός δεν είναι απλός», λέει το τραγούδι και αυτό είναι μια πραγματικότητα που έχουν «γευτεί» για τα καλά οι διάσημοι που αποφάσισαν να διαλύσουν το γάμο τους.
«Ο χωρισμός δεν είναι απλός», λέει το τραγούδι και αυτό είναι μια πραγματικότητα που έχουν «γευτεί» για τα καλά οι διάσημοι που αποφάσισαν να διαλύσουν το γάμο τους. Έβαλαν το χέρι βαθιά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και πληρώνοντας αδρά τις περισσότερες φορές κατάφεραν να εγκαταλείψουν το club των παντρεμένων. από τον Νίκο Ζαμπάρα

Ο χωρισμός του Ρόμαν Αμπράμοβιτς με την εδώ και 15 χρόνια σύζυγό του Ιρίνα προκάλεσε αρκετά σχόλια. Όχι μόνο γιατί ο Ρώσος μεγιστάνας προχώρησε στο διαζύγιο κατόπιν προτροπής του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά κυρίως λόγω των χρημάτων που πρόσφερε ο Αμπράμοβιτς στην πρώην (πλέον) σύζυγό του για να αποκτήσει την ελευθερία του. Κάτι περισσότερο από 2 δισ. ευρώ αναφέρουν τα δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου θα βγουν από το λογαριασμό του Αμπράμοβιτς και θα περάσουν σε αυτόν της Ιρίνα. Έτσι, η πρώην κ. Αμπράμοβιτς αυτομάτως μετατρέπεται στην πιο «ακριβοπληρωμένη» ζωντοχήρα του κόσμου και «καπαρώνει» την πρωτιά της λίστας με τα πιο «πλούσια» διαζύγια επωνύμων την τελευταία 20ετία. Μια λίστα στην οποία βρίσκουμε πάρα πολλούς συζύγους που έχουν βάλει το χέρι αρκετά βαθιά στην τσέπη τους (και στον τραπεζικό τους λογαριασμό), για να απαλλαγούν από τα δεσμά του γάμου τους!

Στην προ-Αμπράμοβιτς, λοιπόν, εποχή το «πρώτο» όνομα σ' αυτήν τη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων διαζυγίων ήταν η Χουανίτα Τζόρνταν. Σύζυγος επί σειρά ετών 17 για την ακρίβεια του διάσημου μπασκετμπολίστα Μάικλ Τζόρνταν. Η τραπεζική υπάλληλος γνώριζε με ακρίβεια τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην άσου των μπασκετικών γηπέδων και, εκμεταλλευόμενη και τις οικονομικές γνώσεις της, φρόντισε να τον «ξεπουπουλιάσει» το 2002! Το διαζύγιο κόστισε στον Μάικλ Τζόρνταν κάτι περισσότερο από 130 εκατομμύρια ευρώ (!), προκαλώντας σύγκρυο στο άκουσμα ενός τόσο μεγάλου ποσού, παρόλο που δεν ήταν πρωτόγνωρο. Κι αυτό γιατί είχε προηγηθεί μια ανάλογη οικονομική συμφωνία, σχεδόν 130 εκατομμυρίων ευρώ, ανάμεσα στον Νιλ Ντάιμοντ και τη Μάρσια Μάρφι το 1995. Όταν το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει έπειτα από μια 25ετία συμβίωσης, η Μάρσια κέρδισε τη μισή περιουσία του διάσημου Ντάιμοντ, που μπορεί να είδε το λογαριασμό του να «συρρικνώνεται», όμως τόνισε ότι «άξιζε κάθε λεπτό της».

Το σκηνοθετικό ταλέντο του Στίβεν Σπίλμπεργκ τον γλίτωσε από οικονομική «αφαίμαξη». Το προγαμιαίο συμβόλαιο με την Άρμι Ίρβινγκ φημολογείται ότι είχε γραφτεί σε πετσέτα κι έτσι ο διάσημος σκηνοθέτης πλήρωσε σχεδόν 85 εκατομμύρια ευρώ το 1989, ποσό που ήταν αρκετά «μικρό» συγκριτικά με τα περιουσιακά στοιχεία του! Περισσότερο προνοητική αποδείχθηκε η Μελίσα Μάθισον, η ζωντοχήρα του Χάρισον Φορντ. Μπορεί να μην είχε υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο με το γνωστό ηθοποιό, όμως αυτό δεν της στοίχισε ιδιαίτερα, αφού κατάφερε να πετύχει έναν άκρως ικανοποιητικό οικονομικό συμβιβασμό το 2004, της τάξης των 70 εκατ. ευρώ περίπου, για να του δώσει την ελευθερία του, αλλά συνάμα πέτυχε και μια συμφωνία για απολαβές από τα μελλοντικά ποσοστά του πρώην συζύγου της από τις ταινίες «Ιντιάνα Τζόουνς» και ο «Φυγάς»!

Η στήριξη που πρόσφερε η Σίντι Σίλβα στον Κέβιν Κόστνερ στα χρόνια που αυτός ήταν σχεδόν άσημος της επέτρεψαν να τον «μαδήσει» για τα καλά όταν εκείνος αποφάσισε έπειτα από 16 χρόνια γάμου να της ζητήσει διαζύγιο το 1994. Έτσι, ο Κόστνερ πλήρωσε

την απόφασή του με κάτι παραπάνω από 65 εκατ. ευρώ. Ο χωρισμός του Πολ ΜακΚάρτνεϊ με τη Χέδερ Μιλς ήταν επεισοδιακός, με το πρώην μοντέλο να τον κατηγορεί για επίθεση εναντίον της και τον ΜακΚάρτνεϊ να την κλειδώνει έξω από το σπίτι τους. Το πρώην μέλος των «Μπιτλς», πάντως, έπεσε στα μαλακά, καθώς είχε προνοήσει και είχε συνάψει προγαμιαίο συμβόλαιο με τη Μιλς, στην οποία πάντως κατέβαλε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των σχεδόν 50 εκατ. ευρώ το 2006.

Το καλύτερο deal, βέβαια, μπορεί να πει κανείς ότι έκανε η Λίντα Χάμιλτον, αφού για 18 μήνες γάμου με τον Τζέιμς Κάμερον έβαλε στο λογαριασμό της κάτι περισσότερο από 40 εκατ. ευρώ το 1997.

Ο Μάικλ Ντάγκλας και η σύζυγός του Ντιάντρα χώρισαν φιλικά, παρά τις φήμες για απιστίες του γνωστού ηθοποιού, αποφέροντας στην πρώην κ. Ντάγκλας ποσό της τάξης των 35 εκατ. ευρώ το 1998, αλλά και δύο πολυτελείς κατοικίες στο Μπέβερλι Χιλς και στη Μαγιόρκα.

Από τη λίστα των διάσημων διαζευγμένων δεν θα μπορούσε να λείπει και το όνομα του Μικ Τζάγκερ!

Το μέλος των «Ρόλινγκ Στόουνς» πλήρωσε περίπου 25 εκατ. ευρώ στην Τζέρι Χολ, η οποία έκανε αίτηση διαζυγίου το 1999, όταν πληροφορήθηκε ότι ο άντρας της είχε αφήσει έγκυο κάποια άλλη γυναίκα. Ο ροκ σταρ, πάντως, έπεσε στα μαλακά, αφού εκμεταλλεύτηκε το ότι είχε παντρευτεί τη Χολ στην Ινδονησία κι έτσι επικαλέστηκε τη σχετική νομοθεσία της χώρας, αποφεύγοντας να πληρώσει τη μισή περιουσία του την οποία διεκδικούσε η Χολ και τότε ανερχόταν σε περίπου 270 εκατ. ευρώ. Αρκετά υλικά αγαθά κέρδισε και η Ντιάν Ρίτσι στο διαζύγιό της με τον Λάιονελ Ρίτσι. Το 2004, λοιπόν, πέρα από τα σχεδόν 17 εκατ. ευρώ που έβαλε στο λογαριασμό της, απαίτησε και εξασφάλισε και σχεδόν 250.000 ευρώ μηνιαίως για τα μικροέξοδά της, καθώς και σχεδόν 12.000 ευρώ για ρούχα, παπούτσια και τσάντες, περίπου 5.000 ευρώ πάντα μηνιαίως για τον καλλωπισμό της και κάπου 50.000 ευρώ ετησίως για επισκέψεις σε πλαστικούς χειρουργούς!