Μπίζνες πολλών αστέρων

03.05.2007
Η φράση «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» βρίσκει σήμερα ένθερμους υποστηρικτές μεταξύ των celebrities, αφού κάποιοι από αυτούς έχουν επενδύσει πέρα από το ταλέντο τους σε μπίζνες που τους αποφέρουν πολλά κέρδη! Καφέ, μπουτίκ, spa και εστιατόρια είναι μια καλή επιχειρηματική αρχή για κάθε σταρ που σέβεται τον εαυτό του.

Καίτη Γαρμπή
Δείξε μου τα νύχια σου

Η ομορφιά αποτελεί έναν τομέα για τον οποίο πάντα κάθε εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου θα ξοδεύει πολλές, μα πάρα πολλές περιουσίες για να είναι πάντα ετοιμοπόλεμη. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε η γλυκιά Καιτούλα και επένδυσε σε γνωστή αλυσίδα studio περιποίησης νυχιών, τα «Νύχι Νύχι», αγοράζοντας το κατάστημα στο Κολωνάκι. Θεωρείται στο σύντομο χρόνο λειτουργίας του από τα πιο διάσημα και ζηλευτά από τα υπόλοιπα «αδερφάκια» του που δεσπόζουν σε ουκ ολίγες περιοχές και είναι από τα καλύτερα του είδους για μανικιούρ, πεντικιούρ, τεχνητά νύχια, μακιγιάζ, αρωματοθεραπείες, σολάριουμ μέχρι και τατουάζ με χένα. Εργαζόμενη στο πιο διάσημο «σαλόνι ομορφιάς» του Κολωνακίου μας είπε ότι «η Καίτη επισκέπτεται όχι μόνο για να επιβλέψει ότι όλα πάνε καλά, αλλά φυσικά και για να περιποιηθεί τον εαυτό της».

Τάκης Κουβατσέας
Υπόγειο στέκι αλά «Studio 54»

Όσοι περνούν από το δρόμο-φετίχ των γυναικών, που δεν είναι άλλος από την Πατριάρχου Ιωακείμ του Κολωνακίου, αναρωτιούνται τι κρύβεται πίσω από τη μυστήρια μαύρη πόρτα με τα έντονα κόκκινου χρώματος «+x» που οδηγεί σ' ένα υπόγειο. Η απάντηση έρχεται από τους λίγους που είχαν την τύχη να περάσουν από αυτή την πόρτα και να μπουν στο «μωρό» του ροκ ντράμερ της Άννας Βίσση Τάκη Κουβατσέα και δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πολύ επιτυχημένο club με το όνομα «+x». Μάλιστα, κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις των νυχτερινών προτιμήσεών μας. Οι Πέμπτες με τα ξεχωριστά events που διοργανώνει ο ταλαντούχος Τάκης, με τον πάντα καλό κόσμο που θυμίζει εποχές «Studio 54», είναι αναμφισβήτητα αφιερωμένες στο στέκι του.

Αννα Βίσση
Πίτσες πολλών αστέρων

Αν ήθελες να κλείσεις τραπέζι ειδικά τους πρώτους μήνες στην πιτσαρία «Ciros Ρomodoro», που άνοιξε ο Χρύσανθος Πανάς σε συνεργασία με τον Τσίρο Ορσίνι και την Άννα Βίσση, θα έμενες μάλλον νηστικός, αφού καθημερινά δεν έπεφτε καρφίτσα. Ειδικά από τη στιγμή που μπήκε και το stand up comedy κάθε Δευτέρα και Τρίτη με τις φοβερές αδερφές Μαγγίρα να δίνουν ρέστα με το show τους, η λίστα αναμονής μεγάλωσε ακόμη περισσότερο! Τον καιρό που η Άννα βρίσκεται στην Αθήνα δεν παραλείπει να το επισκέπτεται, παρόλο που αποφεύγει, εξαιτίας άλλωστε και του αυστηρού προγράμματος διατροφής που ακολουθεί, τις πίτσες που είναι πλούσιες εκτός της γεύσης τους και σε λιπαρά, το μεγάλο «εχθρό» της Άννας.

Αντώνης Ρέμος
Επιχειρείν στη συμπρωτεύουσα

Όσοι λίγοι γνωρίζουν καλά τον Αντώνη Ρέμο λένε πως από πολύ νωρίς εκτιμώντας τα δύσκολα παιδικά του χρόνια θέλησε να «ανοιχθεί» επιχειρηματικά και να επενδύσει τα πλουσιοπάροχα νυχτοκάματά του σε σίγουρα επιχειρηματικά πλάνα. Προς το παρόν επενδύει σε χώρους εστίασης στη συμπρωτεύουσα, όπως το «Famous Caf» στο εμπορικό κέντρο «City Gate» αλλά και οι καφετέριες «Εsperemos» στο «Μediterranean Center».

Ορφέας Αυγουστίδης
Τριπλή «επίθεση»

Λίγοι γνωρίζουν ότι λίγο μετά το μεγάλο «μπαμ» τόσο της κινηματογραφικής όσο και της τηλεοπτικής «Λούφας και παραλλαγής» που έκανε ο ταλαντούχος νεαρός ηθοποιός και γιος της Μαρίας Τζομπανάκη Ορφέας Αυγουστίδης φρόντισε να επενδύσει τα πρώτα χρήματά του σε τριπλό επιχειρηματικό σχέδιο. Πιο συγκεκριμένα, είναι ο «πατέρας» που ευθύνεται για τη μεταμόρφωση της οδού Αβραμιώτου στο Μοναστηράκι, το πιο πολυσύχναστο hot spot σοκάκι της περιοχής. Μαζί με τον πατέρα του Ντίνο Αυγουστίδη δημιούργησαν με μεγάλη επιτυχία μια πιάτσα με μπαρ σε ένα στενάκι που πριν από λίγο καιρό αγνοούσαν και οι ίδιοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Έτσι, τα μαγαζιά «Τit», η εναλλακτική και κυριλέ «Μαύρη γάτα» αλλά και η «Πλαστελίνη» έχουν γίνει τα πιο γνωστά στέκια στο Μοναστηράκι! Τα επισκεφθήκαμε και δεν ξέραμε ποιο να πρωτοδιαλέξουμε. Έτσι, ακολουθώντας τον κόσμο, αρχίσαμε να μπαινοβγαίνουμε από το ένα μπαρ στο άλλο με το ίδιο ποτό στο χέρι.

Αλέξης Γεωργούλης
Βρήκε το σημείο G

Και φυσικά ο τίτλος μας αναφέρεται στη φλέβα χρυσού που τείνει να μεταμορφωθεί το επιχειρηματικό του σχέδιο να ανοίξει εδώ και λίγο καιρό στην πατρίδα του τη Λάρισα μεγάλο κατάστημα casual ρούχων και παπουτσιών. Και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα συνοικιακά μαγαζιά, καθώς φέρει το αρχικό του επιθέτου του ηθοποιού στην τεραστίων διαστάσεων ταμπέλα του, «G». Μπορεί κάποιοι να έγραφαν ότι στο διάσημο και όμορφο Αλέξη ανήκει και γνωστή καφετέρια στου Παπάγου, τελικά όμως αποδείχτηκε ότι αυτά είναι μόνο φήμες. Το μαγαζί αυτό αποτελούσε όνειρο για τον περιζήτητο εργένη της showbiz, που η πορεία του έως τώρα δείχνει ότι εκτός από το ταλέντο διαθέτει και επιχειρηματικό μυαλό.

Κώστας Σόμμερ
Οξυγόνο σε όλα του

Από τη στιγμή που άνοιξε το «Οxyzen» ο γοητευτικός κύριος «Της αγάπης μαχαιριά» κέρδισε μεμιάς όχι μόνο το κοινό της Γλυφάδας, αλλά και όλους όσοι έχουν πολλές ανησυχίες για την υγιεινή διατροφή τους. Το στέκι του Κώστα εξελίχθηκε σύντομα σε επιτυχημένο συνδυασμό κοσμικής καφετέριας και εστιατορίου, με μενού βασισμένο σε συνταγές με βιολογικά προϊόντα. Ο δημοφιλής ηθοποιός επισκέπτεται το glamorous δεύτερο σπίτι του κυρίως τα σαββατοκύριακα και, φυσικά, δεν παραλείπει πολλές φορές να συνοδεύεται από τους πιο διάσημους και περιζήτητους celebrities, που είναι και φίλοι του και τον στηρίζουν ακόμη και σ' αυτό το επιχειρηματικό του εγχείρημα.

Μυρτώ Αλικάκη
Κόκκοι... επιτυχίας

Την αγαπάμε τη Μυρτώ και την έχουμε σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, γιατί πέρα από πολύ ταλαντούχα ηθοποιός είναι και ήπιων τόνων, τόσο στα προσωπικά όσο και στα επαγγελματικά της. Έτσι και πριν από 5 χρόνια, όταν άνοιγε μαζί με το σύζυγο και συνάδελφό της Πέτρο Λαγούτη μια καφετέρια, τους «Κόκκους καφέ», το έκανε χωρίς τα συνήθη κοσμικά καλέσματα προκειμένου να εκμεταλλευτεί το όνομά της. Παρ όλα αυτά, το μαγαζί έγινε πολύ γρήγορα καλλιτεχνικό στέκι. Βρίσκεται στη διασταύρωση Ασκληπιού και Διδότου στα Εξάρχεια, είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί και κάθε βράδυ μαγνητίzει τους θαμώνες με την ωραία μουσική του, που κινείται ανάμεσα σε σόουλ, ροκ εν ρολ και τζαζ.

Δημήτρης Σαραβάκος
Η καφετέρια των διασήμων

Το διάσημο χρυσό παιδί των γηπέδων είναι συνιδιοκτήτης στην καφετέρια «Lis», που καθημερινά φιλοξενεί στα τραπέζια της τους κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνικής showbiz.

Άλλοι celebrities-επιχειρηματίες
Η Ελένη Πετρουλάκη συνεχίζει να λειτουργεί το υπερ-επιτυχημένο γλυφαδιώτικο γυμναστήριο «Αsana», το οποίο πριν από λίγο καιρό απέκτησε και το «αδερφάκι» του στην Κηφισιά. Συμπαραστάτης της ο Ίλια Ίβιτς, αλλά και η αδερφή της Νίκη, που εξειδικεύεται στα μαθήματα της power yoga.

Στην ιδιοκτησία του Λευτέρη Πανταζή ανήκουν το «Le Caffe» στο Κολωνάκι, το καφέ-εστιατόριο «Μελί Μελό» στον Κορυδαλλό, ένα φυσικοθεραπευτήριο στην Καλλιθέα, αλλά και μια εταιρεία που προμηθεύει με λουλούδια τα νυχτερινά μαγαζιά.

Η μία εκ των αδερφών Κανονίδου, η Κατερίνα, που τώρα προτιμάει την ήρεμη οικογενειακή ζωή και μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, έχει επενδύσει στο μεζεδοπωλείο «Ρακόμελο» στα Λαδάδικα της συμπρωτεύουσας.

Το νυχτερινό μαγαζί «Γέφυρα» είναι ιδιοκτησίας του Μάκη Χριστοδουλόπουλου.

Ο Βασίλης Τσιάρτας της στρογγυλής θεάς των γηπέδων έχει μαγαζί με πούρα στη Γλυφάδα.