Μαχαιρώματα στην παραλιακή

27.04.2007
Καλοκαιρινή σεζόν προ των πυλών και οι κόντρες και τα πισώπλατα «μαχαιρώματα» έχουν αρχίσει εδώ και καιρό. Άλλωστε, στη showbiz και ιδιαίτερα στο χώρο του τραγουδιού αυτό είναι το «αλατοπίπερο» που κάνει τα μαγειρέματα πιο πικάντικα.

Καθώς λοιπόν ένα ένα αρχίζουν να ανοίγουν τα νυχτερινά μαγαζιά της παραλιακής, οι συζητήσεις έχουν ανάψει για το τι έχει συμβεί στο παρασκήνιο των νυχτερινών σχημάτων. Οι ανατροπές που έγιναν, το φύγε-εσύ-έλα-εσύ, οι καβγάδες για τη μαρκίζα και τις αφίσες, οι συνεργασίες που ναυάγησαν, τα νεύρα, οι απειλές για αποχωρήσεις. Εδώ και καιρό το θέμα συζήτησης στη νυχτερινή showbiz είναι πώς διαμορφώθηκε ο «χάρτης» στην παραλιακή, που κάθε καλοκαίρι παίρνει τα σκήπτρα της διασκέδασης από το κέντρο της Αθήνας.

Πυρ και μανία για την ανανέωση
Μήλον της έριδος έγινε ο Νίκος Βέρτης για τη Νάνσυ Αλεξιάδη και την Ελεάνα Παπαϊωάννου και ας ηχογραφούσε τα τραγούδια του μακριά από την Αθήνα. Τη θέση στο πλευρό του στο «Ρosidonio» διεκδικούσαν και οι δύο τραγουδίστριες, αν και η Νάνσυ φαινόταν να έχει πλεονέκτημα, καθώς είχε ταιριάξει η χημεία τους στην πίστα από την προηγούμενη σεζόν. Έλα όμως που ο Νίκος Βέρτης αποφάσισε μαζί με τα καινούργια του τραγούδια να κάνει και ριζικές αλλαγές στους συνεργάτες του; Αυτό τουλάχιστον λένε άτομα από τη νυχτερινή μουσική σκηνή και προσθέτουν ότι από την ώρα που ανακοινώθηκε ότι ο τραγουδιστής επέλεξε την Ελεάνα Παπαϊωάννου, η Νάνσυ Αλεξιάδη πνέει μένεα. Πάντως, κι εκείνη δεν θα χαθεί, αφού και καλή τραγουδίστρια είναι και προτάσεις για συνεργασίες και συναυλίες έχει.

Σε ρόλο «πυροσβέστη» η Κέλλυ
Στο καλοκαιρινό «Rοmeo» οι φήμες δίνουν και παίρνουν ότι λίγο έλειψε να «σφαχτούν» ο Διονύσης Μακρής με τον Κώστα Μαρτάκη, ενώ η Κέλλυ Κελεκίδου έπαιξε το ρόλο του «πυροσβέστη» για να σβήσει η φωτιά της διχόνοιας. Ακούγεται, λοιπόν, ότι οι δύο πρώην σπουδαστές της μουσικής ακαδημίας του «Dream Show» είχαν διαφωνίες για όλα: για το χρόνο παραμονής τους στην πίστα, για το ποιος θα παρουσιάζεται ως το πρώτο όνομα και πολλά άλλα. Ο Διονύσης Μακρής ως πιο παλιός γνώριμος στο «Romeo» και πιο «σουξαρισμένος», όπως αποκαλείται στην πιάτσα της νυχτερινής διασκέδασης, παρόλο που και ο Μαρτάκης έχει σουξέ, πήρε τελικά το πάνω χέρι και όλα πάνε καλά. Άλλωστε, θεωρείται ότι το συγκεκριμένο μαγαζί αναμένεται να είναι για άλλη μια χρονιά το μεγάλο φαβορί για την κορυφή στη νυχτερινή διασκέδαση της παραλιακής.

Παραλίγο να μπατάρει το «Καράβι»
Τρικυμία ξέσπασε στην παραλιακή και το «Καράβι» παραλίγο να βυθιστεί όταν ο Βασίλης Καρράς πρότεινε να υπάρχουν δύο γυναικεία ονόματα στο πλευρό του: η Ειρήνη Μερκούρη αλλά και η εκρηκτική Θέλξη, που όπου πάει γίνεται πανικός από τους θαυμαστές. Μόνο που η Ειρήνη Μερκούρη δεν το άφησε να περάσει έτσι. Όπως συζητιόταν σε καλλιτεχνικό πηγαδάκι, άστραψε και βρόντηξε και λίγο έλειψε να τα τινάξει όλα στον αέρα, όταν έμαθε ότι υπήρχε περίπτωση να μοιραστεί την πίστα με τη Θέλξη. Όμως και ο Βασίλης Καρράς βγήκε από τα ρούχα του ίσως από τις λίγες φορές που συνέβη κάτι τέτοιο και έγινε έξαλλος με τη συμπεριφορά της νεαρής συναδέλφου του. Τελικά, η Θέλξη αποφάσισε να μην πάει κι έτσι αποφεύχθηκε το ναυάγιο και όλα πλέον βαίνουν καλώς. Έτσι, ο Βασίλης Καρράς έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας από τη νυχτερινή Αθήνα αναμένεται να βάλει φωτιά στις καλοκαιρινές μας νύχτες. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 26 Απριλίου. Μαζί τους θα είναι και ο Γιώργος Χρήστου.

Ξαφνικά Μποφόρ στο «Θάλασσα»
Πολλά Μποφόρ ξέσπασαν στο «Θάλασσα» και μια συνεργασία διαλύθηκε, καθώς το αρχικό σχήμα Γιώργος Μαζωνάκης-Γιώργος Μαργαρίτης-Τάμτα έμεινε μισό. Κι αυτό γιατί αποχώρησε ο Γιώργος Μαργαρίτης, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε το «έλα να δεις» με τις αφίσες. Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε, όταν πρότειναν στον Γιώργο Μαργαρίτη να βγάλει αφίσα μαζί με την Τάμτα, ενώ ο Γιώργος Μαζωνάκης θα φιγουράριζε μόνος του. Κι ενώ έγινε μια τελευταία προσπάθεια για να σωθεί το σχήμα, οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν όταν πρότειναν στον Γιώργο Μαργαρίτη να φωτογραφηθεί μεν στην αφίσα με τον Γιώργο Μαζωνάκη, αλλά πίσω από αυτόν. Τότε ο λαϊκός τραγουδιστής τα βρόντηξε κι έφυγε και, όπως λέγεται, είναι οργισμένος με τον Γιώργο Μαζωνάκη, που έμεινε ο απόλυτος άρχοντας στο «Θάλασσα». Στο πλευρό του έμεινε η Τάμτα, για την οποία όμως, όπως συζητιέται έντονα στη νυχτερινή Αθήνα, ο δημοφιλής τραγουδιστής «άδειασε» την Αποστολία Ζώη και τη Μαριάντα Πιερίδη, που είναι θυμωμένες εναντίον του, έστω και αν δεν το παραδέχονται ανοιχτά. Άλλωστε, κανένας καλλιτέχνης δεν παραδέχεται ότι τελικά πίσω από τον καπνό υπάρχει φωτιά κι ας το ξέρουν όλοι ότι υπάρχει.

Εκεί που πνέει ούριος άνεμος
Υπάρχουν όμως και σχήματα που θα εμφανιστούν στις πίστες της παραλιακής, όπου δεν υπήρχαν ίντριγκες και παρασκήνιο κι εκεί φαίνεται να πνέει ούριος άνεμος. Ένα από αυτά, το «Παραλία»,

στο οποίο επανήλθε δυναμικά η Ελένη Καρουσάκη και μαζί με τον Γιάννη Κώστογλου αναμένεται να κονταροχτυπηθούν με το «Romeo» για την πρωτιά. Αλλά και το χειμερινό «Frangelico», με τους Ανδρέα Στάμο και Γιώργο Γιαννιά πιθανότατα και τη Φανή Δρακοπούλου, μεταφέρεται στο καλοκαιρινό και αναμένεται να μπει κι αυτό γερά στο παιχνίδι της παραλιακής για το ποιος θα είναι τελικά ο κυρίαρχος.

Κρίση και στο «Θέα»
Με τη «Μηχανή του χρόνου» απείλησε να φύγει σε χρόνο μηδέν η Μάρω Λύτρα από το «Θέα», όταν ο επικεφαλής του σχήματος Νίκος Μακρόπουλος της «ψαλίδισε» το πρόγραμμα, δείχνοντας περισσότερη συναδελφική αλληλεγγύη στον Νίκο Οικονομόπουλο. Η Μάρω, που αυτόν τον καιρό είναι No1 στη νύχτα με το σουξέ του Φοίβου, ήταν αποφασισμένη να πάρει αυτό που δικαιούται. Έτσι, σύμφωνα πάντα με πηγές από τη showbiz, έστειλε τελεσίγραφο στον Νίκο Μακρόπουλο, που έπαθε μια κρίση. Όμως, αν και η κατάσταση ήταν εκτάκτου ανάγκης, ο γνωστός τραγουδιστής, που έχει πολύ υψηλές μετοχές στο χρηματιστήριο της νυχτερινής Αθήνας, δεν έβαζε με τίποτα νερό στο κρασί του. Τελικά, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων βρέθηκε η λύση κι έτσι το σχήμα αναμένεται να κάνει θραύση.