Σαρμπέλ: "Στη Eurovision δεν υπάρχουν φαβορί"

30.04.2007
Σε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα αναχωρεί για το Ελσίνκι, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 33η συμμετοχή της στο διαγωνισμό της Eurovision, που θα γίνει στις 12 Μαϊου. Ακόμη και αν δέχθηκε και εξακολουθεί να δέχεται σφοδρότατες κριτικές, εκείνος προτιμάει να κλείνει τα αφτιά του και τώρα πιο αισιόδοξος από ποτέ μας αποκαλύπτει τις προσδοκίες του για το πώς θα ταρακουνήσει όλη την Ευρώπη με το «Υassou Μaria».

Aπό την Κατιάνα Ματζαρίδου

Με ποια θέση θα ήσουν ευχαριστημένος στο διαγωνισμό; Βλέπεις το «Υassou Μaria» να μπαίνει στην πρώτη πεντάδα;

«Σίγουρα θα το ήθελα πολύ, αλλά ο διαγωνισμός είναι απρόβλεπτος. Κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Πάντως, πιστεύω ότι οποιαδήποτε θέση στην πρώτη δεκάδα είναι καλή».

Πέρυσι, με την ένατη θέση που μας έφερε η Άννα Βίσση, όλοι έπεσαν να τη «φάνε». Έχεις σκεφτεί πώς θα νιώσεις εσύ αν τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως τα ελπίζουμε όλοι;

«Πώς θα νιώσω; Σίγουρα όχι πολύ όμορφα αν δεν πάμε καλά, γιατί απλούστατα θέλω να πάμε όχι απλώς καλά, αλλά πολύ καλά. Όσο για το τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση, ξέρω πως ο κόσμος μού έχει δείξει τόση αγάπη και πως αυτό δεν θα αλλάξει. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, όπως άλλωστε κάνω μέχρι τώρα. Το τι θα γίνει στο μέλλον θα το δούμε όταν συμβεί!».

Τι σε τρομάζει ή σε φοβίζει περισσότερο πάνω στη σκηνή της Eurovision έτσι όπως τα σκέφτεσαι τώρα τα πράγματα;

«Δεν με τρομάζει κάτι. Αντίθετα, είμαι ενθουσιασμένος και απολαμβάνω όλη τη διαδικασία. Όσον αφορά τη βραδιά του τελικού, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ο κόσμος θα αποφασίσει».

Τι σημαίνει για σένα αυτός ο διαγωνισμός; Τον παρακολουθούσες από μικρός; Ονειρευόσουν να πας;

«Ήθελα πολύ να πάω, γιατί πάντα μου άρεσε o θεσμός της Eurovision. Και πιστεύω ότι κάθε καλλιτέχνης θα ήθελε να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε έναν τέτοιο διαγωνισμό».

Ποιο τραγούδι από τις προηγούμενες χρονιές «ζηλεύεις» και θα ήθελες να έλεγες εσύ;

«Κοίτα, υπάρχουν πολλά τραγούδια που αναδείχτηκαν στα τόσα χρόνια που διεξάγεται ο διαγωνισμός. Άρα μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιλέξω ποιο θα ήθελα να ερμηνεύσω. Πρέπει, πάντως, να σας πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό που θα πω φέτος». (Γέλια.)

Σε ενόχλησε που στην αρχή τα media κατά γενική ομολογία σε «σνόμπαραν» και έπαιζαν ελάχιστα το τραγούδι σου σε σχέση με αυτό της Τάμτα και του Χρήστου Δάντη; Ο ίδιος ο Χρήστος Δάντης βγήκε πρόσφατα και είπε ότι «τα media στην αρχή δεν έπαιζαν καθόλου τον Σαρμπέλ».

«Στην αρχή στενοχωρήθηκα. Όχι τόσο για τη στάση των media, αλλά γενικά για τα αρνητικά σχόλια που άκουγα. Αργότερα, όμως, το ξεπέρασα. Πριν από τον ελληνικό τελικό πίστευα ότι δεν θα προκρινόμουν εγώ. Οπότε αποφάσισα να το διασκεδάσω, να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και ό,τι γίνει. Τελικά, ευτυχώς όλα πήγαν καλά για μένα χάρη στον κόσμο».

Τι θα ήθελες να φορέσεις; Πώς θα ένιωθες άνετα, με τι ρούχα; Ποιος θα επιμεληθεί το ντύσιμό σου στο διαγωνισμό;

«Θα ήθελα να φορέσω κάτι μέσα στο οποίο να αισθάνομαι άνετα. Αυτό μόνο. Αυτήν τη στιγμή, όμως, το τι θα φορέσω δεν είναι προτεραιότητα. Το πιο σημαντικό πράγμα τώρα είναι το promo tour. Έτσι, ασχολούμαι πιο πολύ με αυτό».

Τι έγινε τελικά με το περίφημο μπλουζάκι που φορούσες στον ελληνικό τελικό; Πόσο κοστίζει και ποιος σου το πρότεινε; Γιατί είχαμε και τσακωμούς μεταξύ διάσημων σχεδιαστών να λένε για υπέρογκα ποσά, για 100.000 ή 10.000 ευρώ

«Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν ασχολήθηκα με τα οικονομικά. Συνεννοήθηκα με τη στιλίστριά μου και θεωρήσαμε ότι αυτό που φορούσα ήταν μια πολύ καλή επιλογή».

Από τα υπόλοιπα τραγούδια που θα διαγωνιστούν μαζί σου ποιο θεωρείς το «επικίνδυνο» φαβορί και ποιο το αουτσάιντερ;

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν επικίνδυνα φαβορί, ούτε αουτσάιντερ. Υπάρχουν απλώς διαφορετικά τραγούδια, που το καθένα έχει το δικό του στιλ και ρυθμό και όλα θα διαγωνιστούν ισάξια στη σκηνή».

Υπήρξες από τους λίγους καλλιτέχνες που ανέλαβαν την εκπροσώπηση της χώρας και έχουν δεχτεί σκληρότατη κριτική από συναδέλφους τους. Σου θυμίζω τα σχόλια του Τόλη Βοσκόπουλου, που σε αποκάλεσε «Σαμπρέλα», της Ευρυδίκης, που είπε ότι τελικά έπρεπε να γίνει ανάθεση στον Χρήστο Δάντη, κ.λπ. Κατά πόσο θεωρείς ότι όλα αυτά μπορούν να «γρουσουζέψουν» τη φετινή ελληνική συμμετοχή;

«Όπως σου είπα και πριν, δεν πιστεύω ότι όλα αυτά τα σχόλια μπορούν να γρουσουζέψουν κάτι. Απλώς στενοχωρήθηκα λίγο στην αρχή ακούγοντάς τα. Τώρα πια δεν έχουν σημασία. Άλλωστε, ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του όπως εκείνος ή εκείνη θεωρεί σωστό».

Ποιο στοιχείο πάνω σου ή του χαρακτήρα σου θεωρείς ότι «κερδίζει» αμέσως τους άλλους και αποκτάς εύκολα συμπάθειες; Σε είδαμε σε μερικές χώρες που έχεις ήδη επισκεφθεί να δημιουργείται αμέσως ένα μεγάλο fan club, κυρίως στη Ρωσία και την Τουρκία

«Θεωρώ ότι είμαι πολύ απλός και προσιτός άνθρωπος. Είμαι αληθινός. Δεν προσποιούμαι ούτε πάνω ούτε κάτω από τη σκηνή. Αυτό νομίζω πως είναι το χαρακτηριστικό που κάνει τους ανθρώπους να με συμπαθήσουν. Επιπλέον, χαμογελάω πολύ και χαίρομαι με απλά πράγματα. Γενικά, είμαι ο εαυτός μου και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Σε τρομάζουν ως «αντίπαλοί» σου περισσότερο τα βαμπίρ της Ελβετίας ή η drag queen της Δανίας; Ποιο θεωρείς καλύτερο τραγούδι;

«Ανάμεσα σε αυτά τα δύο; Δεν με τρομάζει κανένα από τα δύο τραγούδια. Άλλωστε, είναι διαφορετικού στιλ το ένα από το άλλο, αλλά και από το δικό μου τραγούδι».

Είσαι τελικά ερωτευμένος ή όχι; Πολλά λέγονται για ένα ειδύλλιο με τη μία εκ των τεσσάρων χορευτριών σου, τι ισχύει από όλα αυτά;

(Γέλια.) «Δεν έχω χρόνο για να είμαι ερωτευμένος ούτως ή άλλως. Η Eurovision δεν μου αφήνει τέτοια περιθώρια, λόγω του φορτωμένου προγράμματός μου. Δεν παραπονιέμαι, μιας και το απολαμβάνω πολύ. Απλώς σας λέω ότι δεν είμαι ερωτευμένος αυτή την εποχή».

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να διαλέξεις μια όμορφη και διάσημη Ελληνίδα να σε συνοδεύσει στη σκηνή ως Μαρία, ποια θα επέλεγες από οποιοδήποτε χώρο, τραγουδίστρια, ηθοποιός κ.λπ.;

«Οι Μαρίες που θα ήθελα πάνω στη σκηνή είναι πολλές. Πώς μπορώ να επιλέξω Φαντάσου να ανέβαιναν όλες στη σκηνή θα υπήρχε μεγάλος συνωστισμός». (Γέλια.)

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις με το που σβήσουν τα φώτα της βραδιάς του διαγωνισμού; Τι σου έχει λείψει όλο αυτό το διάστημα;

«Η ξεκούραση, ο ύπνος, το να περάσω ουσιαστικό χρόνο με τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Τώρα δεν προλαβαίνω να τα κάνω όλα αυτά, τουλάχιστον όχι όσο θα ήθελα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ