Το μεγάλο στοίχημα του Sakis

03.05.2007
Πάρτε ένα σούπερ άντρα, βάλτε του δίπλα μια σέξι γυναίκα, εντάξτε τους σε μια σχέση έρωτα και φιλίας και όλα αυτά με φόντο το λαμπερό κόσμο της μουσικής.

Πάρτε ένα σούπερ άντρα, βάλτε του δίπλα μια σέξι γυναίκα, εντάξτε τους σε μια σχέση έρωτα και φιλίας και όλα αυτά με φόντο το λαμπερό κόσμο της μουσικής. Δεν υπάρχουν πιο ιδανικές συνθήκες για να κάνει ο Sakis το ντεμπούτο του και ως ηθοποιός. Λίγο πριν από τις 10 Μαϊου, λοιπόν, όπου είναι και η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, το «Λοιπόν» σας παρουσιάζει όλη την υπόθεση του «Αlter Εgo».

Ευρωπαϊκές σινε-ανησυχίες
Το σενάριο σχετίζεται με τις ζωές πέντε νεαρών που απαρτίζουν ένα διάσημο ροκ συγκρότημα και έρχονται αντιμέτωποι με τις φοβίες τους, τις επιθυμίες τους και τον πραγματικό τους εαυτό. Η παρουσία του Σάκη Ρουβά σ' αυτή την ταινία αποτελεί το μεγάλο στοίχημα. Όχι μόνο για τον ίδιο, που αποφάσισε να πραγματοποιήσει τις υποκριτικές του ανησυχίες (τις οποίες εξάσκησε κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ), αλλά και για την παραγωγή, που στοχεύει μέσα από το «Αlter Εgo» να προχωρήσει στα δύσκολα μονοπάτια του ελληνικού κινηματογράφου και να τον βοηθήσει να βρεθεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, η Village Productions έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη, αφού το κόστος ξεπέρασε τα 2 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 1,6 εκατ. ευρώ που είχε στοιχίσει η «Πολίτικη κουζίνα», η οποία αποτέλεσε τον προπομπό! Η Village Productions διαπίστωσε ότι το μήνυμα είχε αρκετούς «παραλήπτες» και το «Αlter Εgo» πήρε το δρόμο του. Ένα δρόμο δύσκολο, απαιτητικό, όπως άλλωστε είναι και η ζωή, αυτή την οποία πραγματεύεται η ταινία. Την ωρίμανση και τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης ακόμη και όταν όλα γύρω αρχίζουν να καταρρέουν. Μια ταινία με διαδοχές, με το γέλιο να δίνει τη θέση του στο κλάμα, μια ταινία για τη μουσική.

Λίγα λόγια για την υπόθεση
Ο Στέφανος, ο κιθαρίστας του γκρουπ (τον οποίο υποδύεται ο Σάκης Ρουβάς), και ο Φίλιππος (Κωστής Καλλιβρετάκης), που παίζει πλήκτρα, είναι φίλοι από μικροί. Το όνειρό τους είναι να κατακτήσουν τον κόσμο με τη μουσική τους. Η όμορφη τραγουδίστρια του γκρουπ, η Νεφέλη (Ντορέττα Παπαδημητρίου), ονειρεύεται να βρίσκεται μια ζωή δίπλα στον Στέφανο, ενώ ο Ανδρέας (Λαέρτης Μαλκότσης), ο μπασίστας της παρέας, δίνει τη μάχη του να ισορροπήσει στη συμβατική οικογενειακή ζωή και εκείνη που του προσφέρει ο κόσμος της μουσικής. Ο Τίμος (Δημήτρης Κουρούμπαλης) είναι ο ντράμερ και το μέλος του συγκροτήματος που γεύεται τη ζωή στο έπακρο, δίχως περιορισμούς και αναστολές. Ο Αλέξανδρος (Αλέξανδρος Λογοθέτης) και η Νάντια (Ευδοκία Στατήρη) είναι οι δύο μάνατζερ του γκρουπ, με τον πρώτο να είναι ο φύλακας-άγγελος των παιδιών, ενώ η δεύτερη, περισσότερο αγχωτική και καταπιεστική, επαναφέρει το γκρουπ στη σκληρή πραγματικότητα.

Η ζωή όλων αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα αλλάζει μεμιάς. Η είσοδος της Αριάδνης (Δανάη Σκιάδη) φέρνει τα πάνω κάτω στο συγκρότημα. Οι ισορροπίες αλλάζουν και έπειτα από ένα τραγικό γεγονός που θα τους συνταράξει όλους τα πάντα αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Το μόνο που μένει το ίδιο είναι η φιλία που τους δένει, αλλά και η αγάπη τους για τη μουσική.