Ευριδίκη: "Δεν παντρεύομαι"

23.04.2007
Όλες οι διαδικτυακές κάλπες δείχνουν με «κλειστά μάτια» πολύ άνετη νίκη της Ευρυδίκης που μιλάει αποκλειστικά στο Λοιπόν για το πόσο την επηρεάζουν τα προγνωστικά και απαντάει στις φήμες περί γάμου.

Φανταζόμασταν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να την «ανακρίνουμε» τη στιγμή που ολόκληρη η Ευρώπη την κυνηγάει για μια συνέντευξή της. Τελικά, όμως, για να το πετύχουμε αυτό, χρειάστηκε μόνο να διασχίσουμε το «σκόπελο» των ημερών ανάρρωσης του Δημήτρη Κοργιαλά, αλλά και την αναβολή λίγων ωρών που έδωσε η ίδια για χάρη μας σε συνέντευξη που της ζητήθηκε από μεγάλο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο πολλών εκατομμυρίων τηλεθεατών!

Από κοντά είναι ακόμη πιο όμορφη από αυτό που «βγαίνει» στην τηλεόραση και στις φωτογραφήσεις. Ακόμη και αν όλα τα προγνωστικά διαψευστούν, δείχνει να είναι σίγουρη ότι το σημαντικότερο στοίχημα το έχει ήδη κερδίσει. Εξάλλου, δεν είναι και λίγο στην Ελλάδα και την Κύπρο να τραγουδάνε το δικό τους τραγούδι περισσότερο από κάθε άλλη κυπριακή συμμετοχή από καταβολής του εν λόγω μουσικού διαγωνισμού!

Θα αγγίξει ο γαλλικός στίχος την Ευρώπη;

Πώς είναι ο Δημήτρης μετά το ατύχημά του; Υπάρχει περίπτωση να μη σας δούμε μαζί στη σκηνή στις 10 Μαϊου;

«Και βέβαια θα είμαστε μαζί. Αυτό είναι κάτι που το συμφωνήσαμε από την αρχή, ό,τι κι αν γίνει».

Αλήθεια, τι μήνυμα θέλεις να περάσεις με το «Comme ci comme ca»;

«Δεν θέλω να περάσω κάποιο μήνυμα Δεν υπάρχει κάτι

πιο βαθύ ή κάποιο κρυμμένο μυστικό στο τραγούδι πέρα από αυτό που στην ουσία είναι και εκφράζει. Ένα electro-pop τραγούδι, που μέσα από το στίχο του εκφράζει αλήθειες γύρω από τις σχέσεις και την εξέλιξή τους μέσα από τα χρόνια που περνούν».

Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο τραγούδι να διαγωνιστεί και όχι κάποιο άλλο;

«Γιατί πίστεψα ότι είναι ένα δυνατό τραγούδι που ο ήχος του μπορεί να κερδίσει ακόμα και τους Ευρωπαίους και να φέρει την Κύπρο σε μια πολύ καλή θέση».

Ο γαλλικός στίχος πιστεύεις ότι θα βοηθήσει;

«Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα γαλλικά ταιριάζουν πολύ στο τραγούδι μας».

Σου αρέσει το τραγούδι του Σαρμπέλ, γιατί λίγο πριν από τη διεξαγωγή του ελληνικού τελικού είχες δηλώσει ότι προτιμάς αυτό του Χρήστου Δάντη;

«Είχα δηλώσει την αδυναμία μου στον Δάντη και σε ερωτήσεις που μου έκαναν απάντησα ότι θα έπρεπε ίσως η ΕΡΤ να έκανε απευθείας ανάθεση στον Χρήστο. Από τη στιγμή που έγινε διαγωνισμός και ο ίδιος συμφώνησε να συμμετάσχει, το αποτέλεσμα είναι σεβαστό.

Το τραγούδι του Σαρμπέλ το βρίσκω έξυπνα φτιαγμένο, ειδικά για το διαγωνισμό της Eurovision, ενώ έχει το ρυθμό και τον ήχο που αρέσει σε πολλούς φαν του διαγωνισμού αυτού και εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Πώς φαντάζεσαι την εμφάνισή σου στη σκηνή; Με παντελόνι ή μίνι;

«Με κάτι που θα με κάνει να αισθάνομαι όμορφα και άνετα. Αν θα είναι παντελόνι ή φόρεμα, δεν έχει σημασία Η αλήθεια, πάντως, είναι πως δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει».

Πολλοί βγήκαν και είπαν για την εμφάνιση του Δημήτρη ότι ήταν «μέγα» ατόπημα, μεταξύ των οποίων και η Ελίνα Κωνσταντοπούλου, που είπε ότι ήταν «κιτς». Εσύ τι πιστεύεις;

«Εμένα μου άρεσε. Και θεωρώ εξαιρετικά αστείο να χαρακτηρίζεις κιτς μια παραδοσιακή βράκα».

Τα προγνωστικά κι εγώ

Είναι θετικό που το τραγούδι σας θα περάσει πρώτα από τον ημιτελικό και έπειτα από τον τελικό; Μήπως κουραστεί ο κόσμος;

«δεν είναι ωραίο να πρέπει να περάσεις από τον ημιτελικό, αλλά αποδεδειγμένα όσα τραγούδια κατάφεραν και πέρασαν από αυτήν τη διαδικασία και προκρίθηκαν τα πήγαν περίφημα στον τελικό».

Νιώθεις βάρος από την εκπροσώπηση; Είναι τελικά εθνικό ζήτημα ή όχι;

«Όχι, κανένα βάρος απολύτως. Θα ήθελα να πάμε καλά, για τον κόσμο περισσότερο, που θα το χαρεί, αλλά δεν έγινε και τίποτα αν χάσουμε. Αισθάνομαι ήδη κερδισμένη από την αντιμετώπιση που έχει το τραγούδι μας και από την αγάπη του κόσμου που εισπράττω όλο αυτό το διάστημα».

Υπολογίζεις τα προγνωστικά;

«Όχι, γιατί πολλές φορές πέφτουν έξω και γιατί δεν θέλω να αγχώνομαι με αυτό. Μπορεί να λαμβάνω μέρος σε ένα διαγωνισμό, αλλά προτιμώ να το σκέφτομαι σαν μια μεγάλη συναυλία».

Με ποια θέση θα ήσουν ικανοποιημένη;

«Ο στόχος αρχικά είναι να περάσουμε στον τελικό και σε δεύτερη φάση να πάμε όσο καλύτερα γίνεται».

Αν δεν περάσετε στον τελικό, τι θα κάνετε;

«Μη μας βάζετε στον πειρασμό να κάνουμε αρνητικές σκέψεις!».

Όπως και η Άννα Βίσση, έτσι κι εσύ δοκιμάζεις για τρίτη φορά φέτος στη Eurovision. Πού στοχεύεις με τη συμμετοχή σου φέτος και τι ακριβώς θα ήθελες να πετύχεις;

«Δεν υπήρχαν ποτέ μεγαλεπήβολα σχέδια. Ο στόχος ήταν από την αρχή η καλύτερη εκπροσώπηση της πατρίδας μου. Μακάρι να πάμε καλύτερα από ποτέ».

Κάποιοι λένε ότι η Eurovision είναι μόνο για νέους τραγουδιστές. Πόσο σύμφωνη σε βρίσκει αυτό;

«Είναι για όσους αισθάνονται νέοι και έχουν πάθος γι αυτό που κάνουν. Πολλοί έπεσαν να φάνε πέρυσι και την Άννα Βίσση για τον ίδιο λόγο. Πιο άδικο πράγμα όμως από αυτό δεν υπάρχει!».

Δεν είναι ρίσκο η συμμετοχή σου;

«Εγώ πιστεύω πως όχι, αλλά και πάλι δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος. Η γνώμη μου, πάντως, είναι πως με μια αξιοπρεπή εμφάνιση και ερμηνεία δεν έχεις τίποτα να χάσεις».

Τι σημαίνει για εσένα αυτός ο μουσικός διαγωνισμός;

«Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. Ήταν για μένα παιδικό όνειρο να τραγουδήσω κάποια μέρα εκπροσωπώντας την πατρίδα μου σ' αυτό το διαγωνισμό και το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε πολλές φορές. Με βοήθησε στην αρχή της καριέρας μου και από κει και πέρα συνέχισε να είναι ένα μουσικό γεγονός που μου άρεσε να παρακολουθώ. Δεν υπάρχει άλλο πιο εντυπωσιακό μουσικό τηλεοπτικό show, αυτό είναι το μεγαλύτερο σε όλο τον κόσμο».

Τι αναμνήσεις σου άφησαν οι συμμετοχές σου το 1992 και το 1994;

«Όμορφες αναμνήσεις, γι αυτό και απάντησα θετικά στη φετινή πρόταση του ΡΙΚ».

Η σχέση με τον Δημήτρη

Με τον Δημήτρη Κοργιαλά είστε από τα πιο «hot» ζευγάρια της showbiz. Πώς προέκυψε η γνωριμία σας;

«Με τον Δημήτρη γνωριστήκαμε το 2002. Μου πρότεινε ο Γιώργος Δημητριάδης να ακούσω τα τραγούδια του κι έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας. Επιτρέψτε μου να μην μπω σε λεπτομέρειες γύρω από τη σχέση μας. Είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι άβολα».

Είστε αγαπημένο ζευγάρι τόσο στο τραγούδι όσο και στη ζωή. Την προοπτική του γάμου α την απέκλειες; Υπάρχει σκέψη για γάμο;

«Θα σας απαντήσω, γιατί έχω ακούσει να λέγονται διάφορα. Ούτε εγώ ούτε ο Δημήτρης σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου».

Θα ήθελες ένα δεύτερο παιδί;

«Έχω τον Άγγελό μου, που γεμίζει τη ζωή μου και αυτό μου αρκεί».

Ο μικρός Άγγελος ενέκρινε το κομμάτι;

«Και βέβαια, του άρεσε πολύ. Ο Άγγελος χαίρεται ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, γιατί θα έρθει μαζί μας στη Φινλανδία και θα γνωρίσει τους Lordi».

Τι γνώμη είχε ο Γιώργος Θεοφάνους για το τραγούδι; Πιστεύει ότι μπορεί να πιάσει το ρυθμό της Ευρώπης;

«Ο Γιώργος πιστεύει ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό τραγούδι και μας εύχεται τα καλύτερα». αλή τύχη Ευρυδίκη! Τη χρειαζόμαστε κι εγώ και ο Δημήτρης, ευχαριστούμε πολύ!».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η καλύτερη θέση, η 5η, ήρθε για την Κύπρο στα 50 χρόνια του μουσικού διαγωνισμού το 1982 με την Άννα Βίσση και το «Μόνο η αγάπη», αλλά και το 2004 με τη μικρή Λίζα Αντρέας με το «Stronger every minute», που συγκέντρωσε και τις περισσότερες ψήφους που έχει πάρει ποτέ η Κύπρος (170).