Ελενα Βρεττού:Τα αγαπημένα μου

19.04.2007
Κανείς δεν φαντάζεται πως η κοσμική persona που βλέπουμε συνήθως στο πλευρό του συντρόφου της επιχειρηματία Τίμου Τζάννες ξυπνάει στις έξι και μισή κάθε πρωί για να πάει στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, στα οποία είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής! Στην ιδιότητα αυτή, άλλωστε, την οποία ασκεί εδώ και 20 χρόνια οφείλει και την εφηβική σιλουέτα της.

Κανείς δεν φαντάζεται πως η κοσμική persona που βλέπουμε συνήθως στο πλευρό του συντρόφου της επιχειρηματία Τίμου Τζάννες ξυπνάει στις έξι και μισή κάθε πρωί για να πάει στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, στα οποία είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής! Στην ιδιότητα αυτή, άλλωστε, την οποία ασκεί εδώ και 20 χρόνια οφείλει και την εφηβική σιλουέτα της. Οι μαθήτριες κυρίως ενθουσιάζονται που η γυμνάστριά τους είναι μια celebrity και παρακολουθούν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον το μάθημά της. Μετά το μάθημα εργάζεται συνήθως στα γραφεία της εταιρείας που αντιπροσωπεύει ο σύντροφός της, της Mont Blanc.

Ακολουθεί το γυμναστήριο μια ωρίτσα καθημερινά για βάρη, τα οποία λατρεύει, και το απόγευμα πηγαίνει στη νέα μπουτίκ της εταιρείας. Και αν απορείτε πότε προλαβαίνει να δίνει το «παρών» στα καλύτερα events της πόλης, εκείνη απαντά: «Μετά τις 8 γυρίζω στο σπίτι, κάνω τα μπάνια μου, αλλάζω και, αν δεν προλαβαίνω, αλλάζω εύκολα και γρήγορα στο αυτοκίνητο. Δεν αφήνω τον εαυτό μου να χαλαρώσει πολύ, γιατί αποκλείεται να βγω μετά. Συνήθως δεν βγαίνουμε αργά. Αμέσως μετά τη δουλειά, που οι δείκτες της αδρεναλίνης είναι ψηλά και η ενέργεια στο φουλ. Είναι πάντα κομψή, ακολουθεί τη μόδα, αλλά αναζητά πάντα το διαφορετικό ύστερα από σχολαστική έρευνα αγοράς. Δεν ξεχωρίζει κάποιο σχεδιαστή, αλλά είναι φανατική πελάτισσα της μπουτίκ «Simple Caracter» στο Χαλάνδρι με ρούχα εισαγωγής του τύπου της. Όταν πηγαίνει για ψώνια στο Μιλάνο, επισκέπτεται πάντα τις μπουτίκ «Μax Μara» και «Αrmani».

Φεύγει συχνά με το σύντροφό της για σκι στο βουνό ή στη θάλασσα τα καλοκαίρια. Ως γνήσια αθλητική τύπισσα δεν λέει «όχι» στο rafting ή το κayak, αφού τρελαίνεται για περιπέτεια. Έχει κάνει και 10 χρόνια κολύμβηση, τα 8 απ αυτά και πρωταθλητισμό, συμμετέχοντας στην εθνική ομάδα. Υπήρξε και βαλκανιονίκης. Περνά πολύ χρόνο μαζί με το σύντροφό της σε ήρεμα και ειδυλλιακά τοπία είτε στην Τήνο, στο εξοχικό εκείνου, είτε στην Κύθνο, στο εξοχικό εκείνης. Όταν δεν τους φτάνει ο πλανήτης Γη, ανεβαίνουν στο μικρό αεροπλάνο που πιλοτάρει ο Τίμος και πετούν πάνω από τις ελληνικές ομορφιές, των οποίων δηλώνει φαν ως απόλυτη Ελληνίδα.

Τα αθλητικά μου: «Τα αγόρασα στη Σιγκαπούρη επειδή τρελάθηκα όταν τα είδα. Είναι Puma και δεν τα πολυφοράω για να μη μου χαλάσουν. Δεν είναι υπέροχο το χρώμα τους, χρυσό και ροζ;».

Η ατζέντα μου: «Περιέχει τα πάντα. Τα ραντεβού μου, τα τηλέφωνά μου, τα ψώνια μου. Με οργανώνει σαν μια καλή γραμματέα. Και όταν ξεχνάω κάτι, είναι εκεί για να με προστατέψει από μια ασυνέπεια.

Δεν την αποχωρίζομαι ποτέ μαζί με το μαύρο στιλό της Mont Blanc για να παινέψουμε και το σπίτι μας».

Τα γυαλιά μου: «Είναι μεγάλα και κομψά. Προστατεύουν όλη την περιοχή των ματιών από τις ακτίνες του ήλιου. Νομίζω ότι είναι Versace. Για να είμαι ειλικρινής, δεν κοιτάζω φίρμες σε κάτι που μου αρέσει πολύ».

Το ρολόι μου: «Είναι το αγαπημένο μου. Έχω μια αρκετά μεγάλη συλλογή, δόξα τω Θεώ, αλλά αυτό το βρίσκω τέλειο. Είναι της Mont Blanc φυσικά, το Star walker, και δεν έχω βρει άλλο που να μου αρέσει τόσο πολύ. Μεγάλο και αντρικό, το προτιμώ από τα μικρά τα γυναικεία».

Το ταξίδι μου: «Στο Ντουμπάι το 2006 με τους 37 ουρανοξύστες στην πλάτη μας την ώρα που κάναμε μπάνιο δίπλα στην αμμουδιά και ξαφνικά οι καμήλες που τις έχεις στο μυαλό σου σε κάποια έρημο να σκάνε μύτη δίπλα σου και να συμπληρώνουν ένα καθαρά σουρεαλιστικό κάδρο ένιωθα σαν να ζω ένα φανταστικό όνειρο. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι απίστευτες οι εναλλαγές του τοπίου και τα μεγέθη των εναλλαγών αυτών, από την αρχιτεκτονική τους ως την απέραντη αγορά τους, στην οποία μπορείς να βρεις τα πάντα. Εκεί που λιάζεσαι στην αμμουδιά λες: δεν πάω για σκι στο Mall of the Εmirates;».

Η τσάντα μου: «Το αγαπημένο μου τσαντάκι το αγοράσαμε με τον Τίμο από το Παρίσι πριν από 4 χρόνια. Το βρήκα διαφορετικό, δεν το είχα δει πουθενά, σε κανένα, και ξετρελάθηκα μόλις το αντίκρισα. Είναι ιδιαίτερο κομμάτι του οίκου Dior και έχει και ένα πολύ μοντέρνο σχήμα παραλλαγής, που είναι trendy, κομψό και πολύ λειτουργικό».

Η φωτογραφία μου: «Με τους δυο αγαπημένους άντρες της ζωής μου. Τον Τίμο, που είμαστε 9 χρόνια μαζί, και το γιο μου τον Δημήτρη Μπογατσιώτη, που θα γίνει συνάδελφος καθηγητής Φυσικής Αγωγής. παίρνει σε λίγους μήνες το πτυχίο του. Με παίδεψε λίγο μικρός, ήταν άτακτος και πλακαδόρος, αλλά είμαι τρισευτυχισμένη μάνα, γιατί είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Παρακαλάω τον Θεό να είναι γερός».

Τα κοσμήματά μου: «Ο σταυρός και η καρδούλα μου είναι σχεδόν τα μοναδικά κοσμήματα που φοράω.

Μου αρέσουν επειδή είναι μικρά, διακριτικά και φοριούνται όλες τις ώρες. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσουν καθόλου τα κοσμήματα. Ποτέ δεν θα σταματήσω σε ένα κοσμηματοπωλείο να χαζέψω με ζήλο κάτι. Δεν μου κάνουν αίσθηση. Λατρεύω τα ρολόγια όμως, ως αθλητικός τύπος τρελαίνομαι γι αυτά».

Τα βιβλία μου: «Είναι δύο από τα αγαπημένα μου βιβλία. Βέβαια, το χειμώνα δεν προλαβαίνω σχεδόν καθόλου να διαβάσω, αλλά το καλοκαίρι και στις διακοπές διαβάζουμε πάρα πολύ χαλαρώνοντας στην παραλία και τη βεράντα. Τα καλοκαίρια μας θέλουμε ησυχία, παραλία, μπάρμπεκιου, κολύμπι και διάβασμα».

Το ενθύμιό μου: «Είναι από ένα παζάρι στο Βέλγιο και μου το έκανε δώρο ο θείος Δημήτρης, που ξέρει ότι λατρεύω τις αντίκες. Το καταπληκτικό είναι ότι έβαλε να σκαλίσουν επάνω του τα αρχικά μου και δεν φαίνεται να είναι μεταγενέστερη η χάραξη. Το αγαπώ πάρα πολύ και δεν το αποχωρίζομαι.

Όταν το είδα, συγκινήθηκα πάρα πολύ. Φυλάω μικρά κοσμήματα μέσα σ' αυτό».

Το κολύμπι: «Λατρεύω τη θάλασσα και το κολύμπι και όταν βρίσκομαι σε όμορφες θάλασσες, δεν βγαίνω από το νερό. Εδώ είμαι στο Ντουμπάι. Η θάλασσα εκεί είναι σαν ψεύτικη, τα πράσινα νερά και η άσπρη άμμος. Ευχαριστήθηκα κολύμπι εκεί. Όταν με προδιαθέτει η θάλασσα, κάνω κολύμπι με τις ώρες».