Άλλος για το Πήλιο;

23.04.2007
Πολύς λόγος για τέχνες στο σημερινό jet set και αυτό επειδή τρέχουν οι εξελίξεις και εμείς δεν γίνεται να μην ενημερωνόμαστε.

Πολύς λόγος για τέχνες στο σημερινό jet set και αυτό επειδή τρέχουν οι εξελίξεις και εμείς δεν γίνεται να μην ενημερωνόμαστε. Άλλωστε, οι Έλληνες jet setters είναι πάρα πολλοί και φιλότεχνοι όσο λίγοι Ευρωπαίοι. Όταν δε δημοπρατούνται έργα σπουδαίων Ελλήνων ζωγράφων, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται τη δεδομένη στιγμή συμμετέχουν με αντιπρόσωπο και δίνουν υψηλές τιμές για να τα αποκτήσουν και να μην τα πάρουν άλλοι Ευρωπαίοι. Στην πρόσφατη έκθεση στο Ζάππειο και τη δημοπρασία έργων ελληνικής ζωγραφικής του 19ου και 20ού αιώνα που πραγματοποιήθηκε εκεί από τον οίκο δημοπρασιών «Πέτρος Βέργος» περίπου 500 jet setters εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Μάλιστα, το έργο του Νίκου Εγγονόπουλου με τίτλο «Ελληνικό σπίτι στο Πήλιο» κατοχυρώθηκε σε γνωστό Έλληνα jet setter, ο οποίος λατρεύει το Πήλιο και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Μας τη Spa-νε οι σταρ
Σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά spa του κόσμου, το «Κuramathi Spa» στις Μαλδίβες, έχουν απολαύσει το «τριανταφυλλένιο όνειρο προσώπου», τη «βασίλισσα της νύχτας», το παραδοσιακό thai μασάζ, το shantiram ή το morning marma μασάζ με ειδικά αρωματικά έλαια, το ινδικό μασάζ του κεφαλιού και της πλάτης ή το ιαπωνικό σιάτσου μερικές διασημότητες, όπως ο Μάικλ Κέιν, η Σαρλότ Ράμπλινγκ, ο Ομάρ Σαρίφ, η Τζέιν Μπίρκιν κ.ά. Στο αίθριο με θέα στον απέραντο Ινδικό Ωκεανό και μουσική από τα κύματα της τιρκουάζ θάλασσας οι τυχεροί και διάσημοι επισκέπτες του spa αφήνονται στα μαγικά χέρια των Ινδών μασέζ και θεραπευτριών μέσα σε μια ατμόσφαιρα που μυρίζει ροδοπέταλα και δονείται από κελαηδήματα πουλιών και θαλάσσιου αέρα.

Όλα για την Ντέμι
Όταν μια σταρ όπως η Ντέμι Μουρ δηλώνει ότι θα είναι πανευτυχής αν η μητέρα φύση της δώσει τη χαρά να γίνει για τρίτη φορά μαμά, σίγουρα μια τέτοια δήλωση κάνει το γύρο του κόσμου εντυπωσιάζοντας με την τόλμη της. Γιατί εάν μια παρόμοια δήλωση γινόταν από μια οποιαδήποτε άλλη γυναίκα παντρεμένη με 15 χρόνια μικρότερό της σύζυγο, θα σχολιαζόταν ποικιλοτρόπως. Η κουκλάρα Μουρ όμως στα 45 της δεν προκαλεί μόνο το θαυμασμό για τις απόψεις της για τη ζωή σε εκατομμύρια συνομήλικές της. Προκαλεί ακόμη και μεγάλες εταιρείες καλλυντικών και μόδας, όπως οι Versace και Rubinstein, οι οποίες της πρότειναν συμβόλαια εκατομμυρίων δολαρίων για να γίνει η πρέσβειρα των προϊόντων τους σε όλο τον κόσμο ως νέο πρότυπο γυναικείας γοητείας και χειραφέτησης. Αχ Ντέμι, ανακαλύπτεις στην ηλικία που άλλες γυναίκες καταθλίβονται ότι έχεις όλο τον κόσμο και τον Άστον Κούτσερ στα πόδια σου!

Έθνικ αναζητήσεις
Μία από τις πλέον κοσμοπολίτισσες και πολυταξιδεμένες εκπροσώπους του ελληνικού jet set είναι η πανέμορφη Βάνα Βερούτη. Η Μύκονος τα τελευταία χρόνια είναι η μόνιμη έδρα της, όπου με το σύζυγό της Βαγγέλη Αναστασιάδη ζουν σε ένα υπέροχο σπίτι που έχουν διακοσμήσει με εκλεπτυσμένο γούστο και ξεχωριστές ανατολίτικες επιρροές. Ωστόσο, η μουσική και τα ταξίδια είναι ο έρωτάς της, γι αυτό και ταξιδεύει συνεχώς με προτίμηση στις χώρες της Ανατολής, ξεχωρίζοντας την Τυνησία, την οποία θεωρεί από τα πλέον μαγικά μέρη του πλανήτη.

Το Πάσχα λοιπόν βρέθηκε με το σύντροφό της στο εξωτικό Μαρόκο, όπου με την ατμόσφαιρα, τις μουσικές και τα χρώματά του πέρασαν συναρπαστικά για μια ακόμη φορά. Και όλες αυτές οι μουσικές έγιναν ένα κομμάτι του παζλ που ανά περιόδους εμπνέεται και ηχογραφεί σε σπάνιας ακουστικής απόλαυσης CDs, με τα οποία όλοι όσοι έχουν την ευκαιρία να τα ακούσουν μαγεύονται.

Προσοχή στις μπανανόφλουδες
Όταν η μόδα το επιβάλλει, οι απανταχού fashionistas υποκλίνονται και οι νεαρές δεσποινίδες του ελληνικού jet set υιοθετούν αβασάνιστα τις επιταγές της μόδας αν ταιριάζουν και με το συνολικό status και lifestyle τους. Το καλοκαίρι που έρχεται λοιπόν, εκτός από τις κλασικές μπαλαρίνες σε φλατ παπούτσια, θα φορεθούν και θα αποτελέσουν το παπούτσι του καλοκαιριού τα banana shoes, τα φλατ παπούτσια που έχουν σχήμα μπανάνας. Θα κυκλοφορήσουν σε όλα τα χρώματα και με διάσημες υπογραφές, όπως Prada, Fendi, Lanvin, αλλά και από τη φίρμα Gap σε πολύ πιο οικονομική τιμή. Με τζιν, μπαντάνα ή στέκα στα μαλλιά, τα παπούτσια-μπανάνα θα πρωταγωνιστήσουν σε ιστορίες κοσμοπολίτικης κρουαζιέρας ή εκδρομής με αεροδυναμικά τζιπ στη Μύκονο ή το St Tropez. Αν θέλετε να θυμηθούμε ποια διάσημη έκανε τις μπανάνες μόδα στη δεκαετία του 60, δεν ήταν άλλη από τη μία και μοναδική Μπριζίτ Μπαρντό. Αλλά και στη σύγχρονη showbiz πολλές είναι αυτές που τις προτιμούν, με πιο φανατικές της Κάμερον Ντίαζ και Ελ Μακ Φέρσον.