Αμαντίν Χατζηθωμά: "Φυσικά και δεν τα έχω με τον Σαρμπέλ"

26.04.2007
Είναι νέα, όμορφη, πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας, πρώην εστεμμένη σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό ομορφιάς και σε λίγες ημέρες θα ανέβει στη σκηνή της Eurovision για να χορέψει το «Υassou Μaria». Είναι η Αμαντίν Χατζηθωμά, που αρνείται κατηγορηματικά τον τίτλο «το κορίτσι του Σαρμπέλ».

Τι σε φοβίζει περισσότερο με τη σκέψη ότι θα ανέβεις στη σκηνή της Eurovision παρέα με τον Σαρμπέλ και τις υπόλοιπες τρεις χορεύτριες της ελληνικής αποστολής;

«Προσπαθώ και νομίζω τα καταφέρνω έως τώρα να μη σκέφτομαι καθόλου εκείνη τη μέρα, όπως έκανα και τη βραδιά του ελληνικού τελικού. Θέλω να αφιερωθώ και να δώσω όλο μου τον εαυτό στην προετοιμασία που ξεκινήσαμε αυτή την εβδομάδα και να μη σπαταλιέμαι σε άγχος και ανασφάλειες».

Πώς γνωριστήκατε με τον Σαρμπέλ;

«Τον γνώρισα στα βραβεία του Mad πέρυσι το καλοκαίρι όταν έτυχε να χορεύω μαζί του στο τραγούδι του. Από εκεί κι έπειτα έτυχε να δουλεύουμε και όλο το χειμώνα μαζί στο Fever. Σαν συνεργάτης είναι πολύ απλός, αυθόρμητος και πολύ καλό παιδί. Φαίνεται αμέσως ότι έχει πάρει πολύ καλή αγωγή από τους γονείς του. Συμπεριφέρεται όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς για την ηλικία του. Έχει όλη αυτή την τρέλα και το πάθος. Είμαστε περίπου συνομήλικοι και μου κάνει εντύπωση ότι ποτέ δεν είδε καμία χορεύτριά του υποτιμητικά. Ότι δηλαδή είμαστε κατώτεροι από εκείνον Και η γνωριμία μας παρ όλα αυτά περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στη δουλειά».

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν έγραψαν ότι είσαι το κορίτσι του;

«Μόλις μου το είπαν κάποιοι φίλοι που είδαν το δημοσίευμα, γιατί εγώ δεν τα παρακολουθώ, έβαλα τα γέλια. Με ενοχλεί το κουτσομπολιό γενικά. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα. Για τον Σαρμπέλ, που είναι στην επικαιρότητα, μπορεί αυτό το κουτσομπολιό να τον βοηθήσει. Εγώ όμως δεν το επιτρέπω. Έβγαλαν τη φήμη επειδή δουλεύαμε μαζί στο μαγαζί. Για να σας απαντήσω λοιπόν, δεν τα έχω με τον Σαρμπέλ. Άλλος είναι ο άνθρωπός μου, με τον οποίο είμαι πολύ ευτυχισμένη και δεν έχω κανένα παράπονο».

Έχετε επικοινωνήσει καθόλου με τον Σαρμπέλ;

«Δεν είχαμε καμία επικοινωνία. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να του μιλήσω τηλεφωνικά, αλλά το καταλαβαίνω ότι είναι σε ένα πανικό από τα ταξίδια και το promo tour! Εξάλλου, δεν έχουμε προσωπικές σχέσεις. Είμαστε απλά συνεργάτες. Ακόμη και την αγκαλιά που έδειξαν από το διάλειμμα του γυρίσματος του βιντεοκλίπ ήταν όπως θα έκαναν δύο φίλοι που είναι πολύ κουρασμένοι από τις συνεχείς πρόβες. Ήμασταν πτώματα, γιατί έγιναν τόσο πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τον αγαπάω, τον εκτιμάω, κάνουμε την πλάκα μας, αλλά μέχρι εκεί».

Πώς μπήκε ο χορός στη ζωή σου;

«Η μητέρα μου μου κόλλησε το μικρόβιο του χορού! Είναι Γαλλίδα, ήρθε στην Ελλάδα το 1974 σαν χορεύτρια, συνεργάστηκε με σπουδαίους και πολύ μεγάλους χορογράφους και μου μετέδωσε αμέσως την αγάπη της για το χορό και στην περίπτωση μου ισχύει αυτό που λέμε το μήλο κάτω απ τη μηλιά θα πέσει. Ξεκίνησα μπαλέτο από 4 χρόνων (!) και το συνέχισα μέχρι τα 15 μου, που δούλεψα για πρώτη φορά επαγγελματικά».

Αν δεν κάνω λάθος, ήταν στο «Μπράβο» με τη Ρούλα Κορομηλά;

«Ακριβώς. Ήταν το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσα να ονειρευτώ! Τις χορογραφίες είχε αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, που ένιωθε σαν πατέρας μου, γιατί ήμουν η μικρότερη χορεύτρια του show. Από τη Ρούλα έχω να θυμηθώ ότι είναι επαγγελματίας όπως αυτοί που συναντάμε μόνο στο εξωτερικό. Κατά καιρούς την έχουν κατηγορήσει ότι είναι αυστηρή με τους συνεργάτες της, αλλά έτσι πρέπει να είναι».

Πώς προέκυψαν τα καλλιστεία στη ζωή σου;

«Σαν κοριτσάκι είχα όνειρο πέρα από το χορό και τα καλλιστεία. Ήθελα να περάσω από αυτήν τη δοκιμασία, αλλά ήρθε στη ζωή μου εντελώς τυχαία. Ήμουν φοιτήτρια στη Γαλλία, τελείωσα το master στη Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, είχα έρθει στην Ελλάδα για Πάσχα και τότε κάποιοι φίλοι είδαν το διαφημιστικό για τα καλλιστεία. Μου το είπαν και πήγα, έτσι απλά! Κέρδισα και από εκεί με έστειλαν στη Βαρσοβία για το διαγωνισμό Μiss Europe Beauty Contest, όπου πάλι βγήκα νικήτρια! Ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα. Είχαμε κάνει κι ένα κίνημα κατά των ναρκωτικών τότε που κάλυπτε ολόκληρη την Ευρώπη και είχα τεθεί επικεφαλής. Το χορό, όμως, δεν τον παράτησα ποτέ, γιατί ήταν και παραμένει η μεγάλη μου αγάπη».

Αναρωτιέμαι πώς τα πρόλαβες όλα αυτά;

«Δεν μ αρέσει να κάθομαι! Στον ελεύθερο χρόνο μου γράφω και στίχους για τραγούδια, οι οποίοι έχουν μελοποιηθεί κιόλας».

Σε ποια ελληνική αποστολή για το διαγωνισμό της Eurovision θα ήθελες να συμμετείχες από αυτές που έχουν περάσει;

«Θα ήθελα πάρα πολύ να χορέψω με τον Σάκη. Εξάλλου, έχουμε δουλέψει μαζί στο παρελθόν. Ήταν ένα πολύ χορευτικό κομμάτι, κεφάτο, που μου ταίριαζε. Και με την Έλενα θα πήγαινα σίγουρα, αν ήθελε βέβαια πέρα από τους άντρες και κάποια γυναίκα».