Η γιαγιά και τα τεκνά

08.09.2010
Τι γίνεται όταν μια ώριμη γόνος πολύ πλούσιας οικογένειας της Αθήνας με ιδιαίτερα ιστορικό παρελθόν αιχμαλωτίζεται από τα βέλη του έρωτα; Ένας μικρός χαμός. Το ένα «θύμα της γοητείας» της διαδέχεται το άλλο και στο τέλος κάθε ιστορίας μένει μόνη και απαρηγόρητη, αναζητώντας παρηγοριά στην αγκαλιά του επόμενου νεαρού εραστή!

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας μια 65άχρονη κυρία με εγγόνια, γόνος μιας πολύ ευκατάστατης οικογένειας, που το αδύνατο σημείο της είναι τα ερωτικά της.

«Από μικρή, άλλωστε, όταν την έβρισκαν τα βέλη του έρωτα, την αιχμαλώτιζαν για τα καλά και λες και κάτι συνέβαινε και δεν μπορούσε να σκεφτεί ώριμα», εξομολογείται πρόσωπο από το φιλικό της κύκλο.

Οι περιπέτειές της πολλές. Μία από αυτές είχε πρωταγωνιστή έναν 28άχρονο μόνιμο θαμώνα της πλατείας Κολωνακίου. Το φλερτ τους εξελίχθηκε σε έναν παθιασμένο έρωτα και η κοσμική μεγαλοκυρία, μην μπορώντας να κρύψει τη χαρά της, δεν δίστασε να του νοικιάσει και να του επιπλώσει ένα εντυπωσιακό ρετιρέ κοντά στην αγαπημένη του πλατεία. Εκεί, εκτός από τον καλό της, θα έμενε έπειτα από εξομολόγησή του και η αγαπημένη του αδερφή, που μόλις είχε χωρίσει και ζούσε το δικό της δράμα...

«Τη λυπάμαι και δεν θέλω να την αφήσω να ταλαιπωρείται», της είπε ο 28άχρονος.

«Ούτε να το σκέφτεσαι. Να της πεις να έρθει να μένει μαζί σου», του είπε η αγαπημένη του.

Ρολόγια, ρούχα και ένα ακριβό αυτοκίνητο μπήκαν στον κύκλο των έξτρα παροχών. Κάτι δεν της κολλούσε, όμως, όσο περνούσε ο καιρός με την αδερφή του αγαπημένου της και αποφάσισε να το ψάξει με τη βοήθεια ιδιωτικών ερευνητών. Κι όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας, η 65άχρονη είχε δίκιο.

«Ο καλός της ήταν φουλ ερωτευμένος με μια χορεύτρια, την οποία της είχε παρουσιάσει ως τη χωρισμένη αδερφή του», μας είπε πρόσωπο από το περιβάλλον του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη, που έζησε από πολύ κοντά την ιστορία αυτή.

Αποτέλεσμα; Η κυρία τον έδιωξε κακήν κακώς τόσο από το κρεβάτι της όσο και από το νοικιασμένο διαμέρισμα.

Ο 40άρης αστυνομικός
Λίγο καιρό μετά γνωρίζεται με έναν αστυνομικό που υπηρετεί στο τμήμα δίωξης της αρχαιοκαπηλίας.

«Ο νέος της αγαπημένος είναι σαραντάρης. Είναι αποσπασμένος στη διπλανή πολυκατοικία, όπου μένει πασίγνωστος πολιτικός, και τα βέλη του έρωτα είναι τόσο δυνατά, ώστε δεν αργεί να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό».

Ένα πολύ ακριβό αυτοκίνητο, ένα ρολόι από κατάστημα στην οδό Βουκουρεστίου, κάποια μετρητά που έρχονται για να κλείσουν μέρος από τα χρέη του πατέρα του στη Θεσσαλία και κάποια άλλα δωράκια διαμορφώνουν τη νέα εικόνα στα αισθηματικά της κυρίας...

Ο καλός της, όπως αποδεικνύεται, έχει και αυτός τη δική του παράλληλη ζωή, καθώς είναι ερωτευμένος με μια νεαρή συνάδελφό του, η οποία τον έχει ξετρελάνει! Για άλλη μια φορά όλα τα δώρα πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδος ή μάλλον υπέρ του αστυνομικού.

Φυσικά, ακολουθεί η σαφής εντολή της κυρίας προς τον αστυνομικό: «Εξαφανίζεσαι και δεν σε ξαναβλέπω μπροστά μου!».

Σε αναζήτηση παρτενέρ
Η κυρία ξαναβρίσκεται στην ίδια κατάσταση... Αναζητεί τον ιδανικό παρτενέρ, καθώς δεν μπορεί να μείνει μόνη... Αυτή τη φορά τον εντοπίζει στη Μύκονο. Ένας τριαντάρης dj της γυαλίζει! Δεν αργεί να γίνει η πρώτη κίνηση. Περνάνε τελικά μαζί όλο το καλοκαίρι στο χλιδάτο σκάφος της κυρίας και το τεκνό από dj αρχίζει να ζει σαν πρίγκιπας!

Ακριβό αυτοκίνητο, δώρα, παροχές, μέχρι κι ένα ολόχρυσο ρολόι πασίγνωστης φίρμας περιλαμβάνονται στο... μενού του έρωτά τους.

«Για να φανταστείτε πόσο κολλημένη ήταν, αυτή τη φορά μέχρι και δεύτερο χρυσό ρολόι του αγόρασε, όταν εκείνος της πέταξε το παραμύθι ότι το πρώτο το είχε χάσει, ενώ το είχε σκοτώσει σε ένα φίλο του ενεχυροδανειστή», μας αποκάλυψε στέλεχος από το γραφείο του Γιώργου Τσούκαλη.

Η περίοδος... μέλιτος του ζεύγους κράτησε μέχρι τα Χριστούγεννα. Τότε ήταν που η κυρία τον συνέλαβε επ’ αυτοφώρω αγκαλιά με τη νεαρή αγαπημένη του.

Εκείνη για μία ακόμη φορά δήλωνε απαρηγόρητη... δεν άργησε όμως να... προσγειωθεί στην αγκαλιά του Αλβανού βοηθού του υδραυλικού της, που της γυάλισε επικίνδυνα μια μέρα που έκανε επισκευές στην κατοικία της στο Κολωνάκι!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δυο τους είναι ακόμη μαζί, ενώ ο βοηθός έχει αναβαθμιστεί πλέον -προφανώς με τη βοήθεια της κυρίας- σε εργολάβο!