Καριέρα πρώτο... μπόι

03.09.2010
Μπορεί να υστερούν σε ύψος, αλλά έχει αποδειχθεί ότι δεν υπολείπονται σε ταλέντο, προσόντα και φήμη. Αν και μικρόσωμοι, όχι απλώς κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια στην παγκόσμια βιομηχανία θεάματος αλλά και να κατακτήσουν την πρώτη θέση. Παράλληλα, η φήμη τους έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο και έχουν γίνει ινδάλματα εκατομμυρίων ανθρώπων. Η φράση «τ’ ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια» αποτελεί κανόνα στο θαυμαστό κόσμο της σοουμπίζ.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Aλ Πατσίνο 1,68 μ.
Το μόλις 1,68 μ. ύψος του δεν τον εμπόδισε να βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στη Μέκκα του κινηματογράφου με ένα Όσκαρ στο ενεργητικό του, 6 υποψηφιότητες για το χρυσό αγαλματίδιο, πάμπολλα βραβεία, συγκλονιστικές ερμηνείες και, φυσικά, ένα από τα υψηλότερα κασέ στην παγκόσμια βιομηχανία θεάματος.

Τομ Κρουζ 1,70 μ.
Μόλις δύο πόντους ψηλότερος από τον Αλ Πατσίνο, ο Τομ Κρουζ, 30 και κάτι χρόνια μετά την είσοδό του στον κινηματογράφο, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα sex symbols παγκοσμίως. Τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ και συνολικό box office των ταινιών στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει με περισσότερα από τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια. Αν σκεφτεί κανείς και τις καλλονές που είχε πάντα στο πλευρό του, από τη Νικόλ Κίντμαν μέχρι τη σημερινή σύζυγό του Κέιτι Χολμς... not bad!

Σον Πεν 1,73 μ.
Ύψος: 1,73 μ., Όσκαρ: 2, Συγκλονιστικές ερμηνείες: Αμέτρητες. Μέτριος στο ύψος, αλλά τεράστιος στο ταλέντο, ο Σον Πεν θεωρείται στα 50 του χρόνια ένας από τους πλέον ταλαντούχους καλλιτέχνες του Χόλιγουντ. Και δεν μιλάμε μόνο για υποκριτική, καθώς έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και ως σκηνοθέτης. Όλα αυτά έκαναν τη Μαντόνα όχι μόνο να τον ερωτευτεί, αλλά και να επισημοποιήσει τη σχέση τους, παρά το άδοξο τέλος του γάμου τους.

Kάιλι Μινόγκ 1,52 μ.
Το ύψος της δεν εξαργυρώνεται με τις αμέτρητες πλατίνες που έχει στο ενεργητικό της. Η πραγματικά μικρόσωμη Κάιλι, με ύψος μόλις 1,52 μ., είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η Αυστραλέζα ποπ σταρ στα 42 της χρόνια έχει πουλήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια αντίτυπα δίσκων, ενώ έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, από την οποία βγήκε νικήτρια, επέστρεψε ακόμη πιο δυναμικά στην παγκόσμια βιομηχανία θεάματος.

Εύα Λονγκόρια 1,53 μ.
Το ύψος της, μόλις 1,53 μ., δεν την εμπόδισε να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες φαντασιώσεις του ανδρικού πληθυσμού ever αλλά ούτε και τον δίμετρο μπασκετμπολίστα του NBA Τόνι Πάρκερ να την παντρευτεί. Κάνοντας το υποκριτικό ντεμπούτο της στο «Beverly Hills» το 2000, σήμερα, και μετά τη συμμετοχή της στις «Νοικοκυρές σε απόγνωση», θεωρείται από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς της αμερικανικής τηλεόρασης.

Τζένιφερ Λόπεζ 1,65 μ.
Ύψος 1,65 μ., αλλά πολύ υψηλότερες φιλοδοξίες. Ηθοποιός, τραγουδίστρια, στιχουργός, σχεδιάστρια μόδας και χορεύτρια! Το πολυτάλαντο κορίτσι με την πορτορικανή ομορφιά δεν χρειάστηκε πολύ για να κατακτήσει την παγκόσμια σοουμπίζ. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πλουσιότερα πρόσωπα στον καλλιτεχνικό χώρο παγκοσμίως.

Σακίρα 1,57 μ.
Η μικροσκοπική τραγουδίστρια (ύψος 1,57 μ.), εκτός του ότι διαθέτει τα πιο διάσημα οπίσθια, έχει πουλήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 40.000.000 αντίτυπα. Το τραγούδι της «La Tortura» θεωρείται η μεγαλύτερη ισπανόφωνη επιτυχία όλων των εποχών, με πωλήσεις άνω των 2.500.000 αντιτύπων παγκοσμίως. Η Σακίρα κατέχει ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ: είναι η νεότερη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unicef.

Σκάρλετ Γιόχανσον 1,63 μ.
Με ύψος 1,63 μ., το 2006 αναδείχθηκε ως η πιο σέξι γυναίκα του πλανήτη. Μοναδικό ταλέντο στην ερμηνεία, ωριμότητα εντυπωσιακή για την ηλικία της και ένα σερί πολύ επιτυχημένων ρόλων τα τελευταία χρόνια ήταν αρκετά για να μπει στο πάνθεον των πιο ακριβοπληρωμένων σταρ του Χόλιγουντ, παρά τα 26 της χρόνια.

Μαντόνα 1,58 μ
Τι να πει κανείς για την ιέρεια της ποπ... Με ύψος μόλις 1,58 μ., αποτελεί τη μεγαλύτερη σταρ όλων των εποχών. Έχει πουλήσει αμέτρητα εκατομμύρια δίσκους, οι συναυλίες της είναι πάντα sold out, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες κινηματογραφικές ταινίες. Και φυσικά, είχε πάντα όποιον άντρα ήθελε.

Μπρίτνεϊ Σπίαρς 1,63 μ
Με ύψος 1,63 μ., η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είναι η πιο επιτυχημένη Αμερικανή τραγουδίστρια της τελευταίας δεκαετίας. Έχει πουλήσει περισσότερα από 85 εκατομμύρια albums και 75 εκατομμύρια singles σε όλο τον κόσμο. Στα 29 της είναι πάμπλουτη, με αποτέλεσμα να... ξεφύγει. Έτσι, έφτασε σε ακρότητες, που όλοι τώρα ελπίζουν να μην επαναλάβει στο μέλλον.