Γιώργος Δασκουλίδης: Δεν μετάνιωσα για την υιοθεσία

09.09.2010
Το διαζύγιό του από τη Χέιλι, ο μικρός Κωνσταντίνος, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες που υιοθέτησαν και χάρη στην αγάπη τους έχει ξεπεράσει τα περισσότερα προβλήματα, η μοναξιά και η δικτατορία των ραδιοφώνων! Απόλυτα ειλικρινής και χωρίς να κρύβει τίποτα, ο Γιώργος Δασκουλίδης παραδέχεται τα λάθη και τα πάθη του!

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί ένα καινούργιο τραγούδι σου σε μουσική και στίχους του Σταμάτη Γονίδη.

«Είναι μια ερωτική μπαλάντα που ονομάζεται 'Σ’ αγαπάω και φεύγω'».

Αντικατοπτρίζει με έναν τρόπο την προσωπική σου ζωή, αφού εδώ και δύο χρόνια έχεις χωρίσει από τη σύζυγό σου, Χέιλι;

«Θα έλεγα ναι. Πέρασα μια δύσκολη περίοδο στη ζωή μου. Ένας χωρισμός ποτέ δεν είναι εύκολος. Τώρα έχω βάλει τη ζωή μου σε μια νέα πορεία, ξαναρχίζω από την αρχή».

Άλλαξε η ζωή σου έπειτα από το διαζύγιο;

«Πάρα πολύ, σε πολλούς τομείς. Είδα τα πράγματα διαφορετικά. Ειδικά επειδή υπάρχει και ένα παιδί που με χρειάζεται. Το μόνο καλό απ’ όλη αυτή την ιστορία είναι ότι κρατήσαμε μια πολύ καλή σχέση μεταξύ μας, με αποτέλεσμα να μην έχει μεγάλο αντίκτυπο στο παιδί».

Φαντάζομαι ότι πρέπει να σε πόνεσε πολύ, γιατί έχεις ιδιαίτερη αδυναμία στο παιδί σου...

«Οπωσδήποτε. Ένα παιδί πάντα υποφέρει από ένα χωρισμό πιο πολύ από τους μεγάλους».

Πόνεσε ο γιος σας αρχικά;

«Βέβαια, και ακόμα τον πειράζει. Κρατάμε όμως τις ισορροπίες. Η Χέιλι μένει επίσης στη Γλυφάδα, ζούμε σε κοντινά σπίτια και βλέπω το μικρό τις μισές ημέρες της εβδομάδας».

Είναι φοβερό πως, όταν πήρατε το παιδί, σας είπαν ότι δεν θα καταφέρει να μιλήσει ποτέ στη ζωή του και ήδη μιλάει δύο γλώσσες. Αυτό δείχνει ότι του δώσατε πολλή αγάπη.

«Ήμασταν από την πρώτη στιγμή δίπλα του. Πιστέψαμε και οι δύο στις δυνατότητές του και όντως ξεπέρασε αρκετά από τα προβλήματα που έχει. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Πηγαίνει σε κανονικό σχολείο, μιλάει δύο γλώσσες, τρέχει, παίζει».

Και στην αρχή δεν μπορούσε ούτε καν να περπατήσει...

«Όταν τον πήραμε εμείς, ενάμισι έτους, δεν μπορούσε να περπατήσει. Στάθηκε κανονικά στα πόδια του 2 ετών».

Είναι μεγάλος αγώνας...

«Που δεν σταματάει ποτέ. Είναι πανέξυπνο παιδί, έχει πολλή δύναμη μέσα του και πιστεύω πως θα τα καταφέρει».

Ξέρει την αλήθεια;

«Γνωρίζει ότι είναι υιοθετημένος και καταλαβαίνει από μόνος του ότι έχει κάποια προβληματάκια. Είναι όμως πολύ δυνατό παιδί».

Πες μου μια στιγμή που σε συγκίνησε πολύ...

«Με συγκινεί καθημερινά όταν μου λέει: 'Σε λατρεύω, μπαμπά μου.... Δεν θέλω ν’ ακούσω τίποτε άλλο! Η αγάπη που μου δείχνει συνεχώς είναι μόνο συγκινητική».

Σήμερα είσαι ερωτευμένος;

«Όχι, δεν είμαι».

Είσαι πιο επιφυλακτικός πια στις σχέσεις σου;

«Είμαι σίγουρα πιο επιφυλακτικός. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να ολοκληρώνει τη μεταβατική περίοδο σε ένα χωρισμό και να είναι απολύτως έτοιμος για την επόμενη σχέση του. Όταν έρθει η στιγμή και νιώσω κι εγώ έτοιμος, πιθανόν να το κάνω».

Για ποιο λόγο χωρίσατε τελικά με τη Χέιλι; Μέτρησε η κούραση που φέρνει ο χρόνος;

«Ο κορεσμός υπάρχει, και σίγουρα σε ένα χωρισμό φταίνε και οι δύο. Υπάρχουν και οι δύο όψεις του νομίσματος».

Αν γύριζες το χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι;

«Δεν μετανιώνω ποτέ γι’ αυτά που κάνω! Καθετί είναι κατ’ επιλογήν μου και αναλαμβάνω το μερίδιο των ευθυνών μου. Πιστεύω πως για οτιδήποτε γίνεται φταίμε εμείς οι ίδιοι πρώτα και μετά οι υπόλοιποι».

Μου έκανε εντύπωση που κάποια στιγμή ομολόγησες πως έχασες αρκετά χρήματα στο καζίνο και στα χαρτιά.

«Ποτέ δεν το έκανα αυτό. Ένας δημοσιογράφος άλλαξε τα λεγόμενά μου. Το μόνο που ανέφερα είναι πως όλος ο κόσμος το κάνει στην Ελλάδα! Είναι η φύση μας τέτοια. Το τόσο... μεγεθύνθηκε».

Φαντάζομαι όμως ότι θα έχεις παίξει κάποιες φορές στη ζωή σου;

«Υπάρχει κάποιος Έλληνας που δεν το έχει κάνει; Άμα μου βρεις κάποιον, θα τον παραδεχθώ. Νομίζω πως όλοι, λίγο πολύ, το έχουν κάνει. Όλα τα πράγματα στη ζωή μου όμως τα κάνω μετρημένα. Δεν έχω φτάσει ποτέ σε υπερβολές, εκτός από όταν αγαπάω».

Έχεις κάνει λάθη αγαπώντας;

«Πολλά λάθη. Δίνω παραπάνω από αυτά που πρέπει για να κρατάω τις ισορροπίες».

Σε έχουν εκμεταλλευτεί γενικά στις σχέσεις σου;

«Όλοι μας είμαστε και θύματα και θύτες στις σχέσεις μας».

Έχεις βγάλει αρκετά χρήματα από τη δουλειά;

«Έχω βγάλει, δεν τα κρατάω όμως. Θεωρώ ότι τα χρειαζόμαστε για να περνάμε όσο καλύτερα γίνεται τη ζωή μας».

Θα μπορούσες να ζήσεις άνετα αν σταματούσες τώρα το τραγούδι;

«Σε καμία περίπτωση. Δουλεύω γιατί χρειάζομαι τη δουλειά. Άλλωστε, η εποχή μας είναι τέτοια που οι τραγουδιστές είμαστε περισσότερο στο θεαθήναι παρά στην ουσία».

Τα τελευταία χρόνια, αν και κάνεις δισκογραφία, δεν ακούγονται τραγούδια σου. Για ποιο λόγο;

«Είναι τα πράγματα έτσι στη δισκογραφία, που 5-6 άνθρωποι λυμαίνονται το χώρο, αποφασίζουν, διατάζουν και καθορίζουν το τι πρέπει να γίνει, με αποτέλεσμα πολύ αξιόλογοι τραγουδιστές ?και δεν μιλάω για μένα? που έπρεπε να είναι στην επικαιρότητα μην είναι, γιατί δεν έχουν μπει στο κύκλωμα. Είναι καθαρά καθοδηγούμενο το τραγούδι και ουσιαστικά έχει καταστρέψει και τη δισκογραφία και τα νυχτερινά κέντρα. Μιλάω για τα ραδιόφωνα κυρίως, που καθορίζονται από 3-4 άτομα πλέον. Είναι γελοίο. Μιλάμε για μια άτυπη δικτατορία που υπάρχει στο χώρο και δυστυχώς πρέπει να έχεις πάρα πολλά λεφτά για να πολεμήσεις. Θα πρέπει να τους πληρώσεις».

Σου έχουν ζητήσει χρήματα;

«Πολλές φορές».

Πώς αντέδρασες;

«Δεν το έχω κάνει ποτέ και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχω ραδιοφωνικά. Δεν είμαι εγώ μόνο σε αυτή την κατηγορία. Είναι το 90% των Ελλήνων τραγουδιστών».

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

«Ξεκίνησα έναν καινούργιο χώρο στη Ρόδο, που λέγεται "Senso Line" και έχουμε κάνει πολύ πετυχημένη πορεία φέτος το καλοκαίρι. Ξεκινήσαμε με τον Σπύρο Σπυράκο και τη Σαμπρίνα. Έχουν παρελάσει όλα τα μεγάλα ονόματα από το μαγαζί. Η Νατάσσα Θεοδωρίδου, ο Αντώνης Ρέμος, ο Σταμάτης Γονίδης και πολλοί άλλοι. Ήρθαν πιο πολύ να μου σταθούν σαν φίλοι τόσα χρόνια στο χώρο και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό».

Νομίζω ότι άγγιξε όλους το γεγονός ότι αποφασίσατε από κοινού με τη Χέιλι όσο ήσασταν παντρεμένοι να υιοθετήσετε ένα παιδί που αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας. Είναι μια σπάνια πράξη αγάπης.

«Γνωρίσαμε τον Κωνσταντίνο, τον αγαπήσαμε από την αρχή και από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Θεωρήσαμε ότι μπορούσαμε από την πλευρά μας να κάνουμε κάτι ώστε να βοηθήσουμε ένα παιδί να φύγει από το αδιέξοδο που βρισκόταν. Νομίζω ότι καταφέραμε αρκετά πράγματα».

Όταν τον υιοθετήσατε, βρισκόταν, φαντάζομαι, σε ίδρυμα.

«Ναι. Η Χέιλι ήταν εθελόντρια σ’ αυτό το ίδρυμα. Τράβηξε σιγά σιγά κι εμένα να βοηθήσουμε τα παιδιά όσο μπορούσαμε περισσότερο. Στην πορεία δεθήκαμε με τον Κωνσταντίνο λίγο παραπάνω και ήταν αδιέξοδο. Ή έπρεπε να σταματήσουμε να πηγαίνουμε ή να τον πάρουμε. Οπότε, αποφασίσαμε να τον πάρουμε. Δεν το μετάνιωσα ποτέ βέβαια, γιατί είναι η μεγάλη μου αγάπη».

Πόσα χρήματα σου ζήτησαν για να παίξουν ένα τραγούδι σου;

«Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να μπούμε σε νούμερα. Απλώς έχω τύχει σε περιπτώσεις συναδέλφων που τους ζήτησαν και 70.000 και 80.000 ευρώ για να παίξουν ένα τραγούδι σε ένα ραδιόφωνο. Και μάλιστα, όταν του είπε ο άνθρωπος αυτός "Για να δώσω τόσα λεφτά πρέπει να δουλεύω 3 χρόνια", ο υπεύθυνος του απάντησε: "Κι εγώ φτιάχνω το σπίτι μου". Τα έχουμε ακούσει όλα στη δουλειά μας».