Η κατάρα των Βερσάτσε

18.04.2007
Η ανορεξία σκοτώνει την Αλέγκρα Βερσάτσε! Η είδηση έχει πέσει σαν «βόμβα» στην ήδη βασανισμένη διάσημη οικογένεια, που βλέπει να πλήττεται από τη μόδα των μοντέλων. «Νευρική ανορεξία» είναι η διάγνωση των γιατρών για την κόρη της Ντονατέλα Βερσάτσε, η οποία ζυγίζει μόλις και μετά βίας 30 κιλά.

Από τον ΝΙΚΟ ΖΑΜΠΑΡΑ

Σύμφωνα λοιπόν με τους γιατρούς, με αυτό το βάρος ενδεχομένως θα έχει επιπλοκές στην καρδιά της (εάν δεν υπάρχουν ακόμη), ενώ ήδη έχουν «νεκρώσει» τα νεφρά της, γεγονός που την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο Η εισαγωγή της νεαρής Αλέγκρα πρόσφατα σε κλινική του Λος Άντζελες είχε ως στόχο να καταπολεμηθεί αυτή η ασθένεια. Δίχως όμως και αυτό να είναι σίγουρο ότι θα πετύχει. Οι γιατροί την υποβάλλουν σ' ένα επίπονο πρόγραμμα, ενώ την ταϊζουν με σωληνάκι, προκειμένου να αποφύγουν επιπτώσεις στο στομάχι της, που έχει «ξεσυνηθίσει» το φαγητό.

Το δράμα της Ντονατέλα
Φυσικά, εκείνη που ζει το δράμα με τον πιο σκληρό τρόπο είναι η Ντονατέλα Βερσάτσε. Η μητέρα της 20χρονης δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της: «Η κόρη μου είναι πολύ άρρωστη. Η ανορεξία την έχει χτυπήσει σοβαρά και ανησυχούμε αρκετά», δήλωσε η αδερφή του διάσημου Τζιάνι Βερσάτσε. Εκείνο που φοβούνται άπαντες στην οικογένεια είναι η καρδιά της Αλέγκρα.

«Τα νεφρά της είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν λειτουργούν σχεδόν καθόλου και αυτό μας προβληματίζει», πρόσθεσε ένας φίλος της οικογένειας, που πλέον ποντάρει μόνο σε ένα θαύμα. Κάτι, άλλωστε, που περιμένει και η Ντονατέλα, η οποία καθημερινά προσεύχεται στην Παναγία για να δώσει ζωή στην κόρη της.

Οι γιατροί, από την πλευρά τους, δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στην παρούσα φάση. Την έχουν διασωληνωμένη, αν και της επιτρέπουν να κινείται, και την ταϊζουν με γεύματα που ευελπιστούν ότι θα της δώσουν τη δύναμη για να επαναλειτουργήσουν τα νεφρά. Όμως, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 20χρονη είναι τραγική, καθώς βρίσκεται ήδη πολύ κάτω από τα όρια επικινδυνότητας που θέτουν οι επιστήμονες ακόμη και στα πιο αδύναμα μοντέλα.

Η γραμμή Βερσάτσε
Ο παράς δεν φέρνει πάντα την ευτυχία, λέει ο λαός μας και φαίνεται ότι στην περίπτωση της οικογένειας Βερσάτσε ισχύει. Η Ντονατέλα αισθάνεται τύψεις για την κατάσταση της κόρης της, καθώς θεωρεί ότι οι επιλογές του οίκου μόδας τις τύχες του οποίου έχει αναλάβει εκείνη έχουν οδηγήσει σε αυτό το σημείο την 20χρονη κόρη της. Η γραμμή που είχε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ο οίκος Βερσάτσε ήθελε το σώμα να είναι λεπτό. Όπως φαίνεται όμως, η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο λεπτό και το επικίνδυνα λεπτό ξεπεράστηκε. Και μεταξύ εκείνων που ξεπέρασαν τη γραμμή είναι και η Αλέγκρα. Μερίδιο ευθύνης θεωρεί ότι έχει και η ίδια η Ντονατέλα, καθώς ήταν από τις πρώτες που είχαν αποδεχθεί να «πέσουν» κατά δύο νούμερα τα μεγέθη των ρούχων που σχεδιάζονταν από τον οίκο Βερσάτσε!