Υψηλή ραπτική για Ματθίλδη και Ηλία

17.04.2007
«Κρύβεται» πίσω από τις εκκεντρικές και ευφάνταστες αμφιέσεις της Ματθίλδης Μαγγίρα και του Ηλία Ψινάκη, κριτών του «Ελλάδα έχεις ταλέντο».

«Κρύβεται» πίσω από τις εκκεντρικές και ευφάνταστες αμφιέσεις της Ματθίλδης Μαγγίρα και του Ηλία Ψινάκη, κριτών του «Ελλάδα έχεις ταλέντο». «Για τα ρούχα που θα τους βάλω σίγουρα εμπνέομαι από την ιδιοσυγκρασία τους. Από τη μια πλευρά έχω να κάνω με μια τρελή Ματθίλδη, που είναι δεκτική και συζητήσιμη σε οτιδήποτε έχω σκεφτεί να της φορέσω. Προσπαθώ και θέλω να της διαλέγω κομμάτια που αντανακλούν την τρέλα της. Θα δοκιμάσουμε από φορέματα μέχρι καυτά μίνι σε ζωντανά, τρελά χρώματα. Στην πρεμιέρα της εκπομπής, με το μακρύ φόρεμα και το τεράστιο λουλούδι στον κότσο στα μαλλιά, το διασκεδάσαμε απίστευτα». Τα ρούχα τόσο της Ματθίλδης όσο και του Ηλία είναι όλα haute couture, τα σχεδιάζω μόνος μου αποκλειστικά γι αυτούς και για κανέναν άλλον! Θα επιχειρούσε να προτείνει πιο συντηρητικά κομμάτια για τον Ηλία; «Και να του πρότεινα να ντυθεί συντηρητικά, με το που θα άρχιζε να μιλάει θα έδειχνε ότι το συγκεκριμένο ρούχο δεν του πάει. Δεν του πάνε τα συντηρητικά. Φοράει το κοστούμι με μαντίλι και ο τρόπος που το κάνει είναι ό,τι πιο εκκεντρικός για έναν άντρα. Δεν το συναντάς σε έναν άντρα στο δρόμο κάθε μέρα αυτό».

Μαρία Τσαμουδάκη
Ο άνθρωπος πίσω από την Ντάλια

Είναι η δημιουργός του περίφημου στιλ της Ντάλιας και της υπόλοιπης τρελοπαρέας του «Παρά πέντε». «Η πιο συνεργάσιμη από όλους είναι η γνωστή μας Θεοπούλα. Ακόμη και φόρεμα του καμπαρέ να της πω να βάλει θα το διασκεδάσει και μάλιστα θα δεχθεί να κάνουμε και πολύωρη πρόβα!». Πηγή έμπνευσης, τα cartoon manga για όλους τους χαρακτήρες που καλείται σήμερα να ντύσει. «Βέβαια, για τα ρούχα της Σμαράγδας έχω επιλέξει τα πιο ακριβά και είναι όλα επώνυμων σχεδιαστών». Οι ενδυματολογικές επιλογές της Μαρίας Τσαμουδάκη της σειράς «Παρά πέντε» έχουν κερδίσει και αρκετές υποψηφιότητες στα τηλεοπτικά βραβεία. Άλλωστε, το ιδιαίτερο στιλ που έχει δημιουργήσει για τη διάσημη Ντάλια έχει βρει την ανταπόκρισή του και εκτός σειράς, με πολλές κοπέλες που θέλουν να μιμηθούν όχι μόνο το μαλλί, αλλά και το στιλ των ρούχων της Σμαράγδας Καρύδη. Ποια ήταν η φορά που δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει από κάποια από τις μεταμφιέσεις που πρότεινε στη συμμορία των πέντε; «Σίγουρα διασκεδάσαμε απίστευτα και δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε από τα γέλια στη σκηνή που οι τέσσερις είχαν ντυθεί αλά Grease ως μπάντα και συνόδευαν την Ντάλια όταν φανταζόταν ότι ήταν ζευγάρι με τον Αλέξη».

Κωνσταντίνος Κασπίρης
Πώς προσάρμοσα το ντύσιμο της Ελένης στην Ελεονώρα!

Είναι εκείνος που έχει συνδυάσει το όνομά του με την ενδυματολογική μεταμόρφωση των περισσότερων τηλεοπτικών αστέρων. Ο Κωνσταντίνος Κασπίρης «ευθύνεται» όμως και για τη στιλιστική μεταμόρφωση των τεσσάρων παρουσιαστριών του μακροβιότερου πρωϊνού ψυχαγωγικού προγράμματος, του «Πρωινού καφέ». Σήμερα μας μιλάει για τις προτιμήσεις της Ελεονώρας: «Λατρεύει να φοράει έντονα χρώματα, όπως το φούξια, το κόκκινο και το ροζ, και φορέματα που θυμίζουν άλλες εποχές». Έχουν γίνει πολλά ευτράπελα κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους. «Δεν θα ξεχάσω όταν στην πρώτη εκπομπή της Ελεονώρας στο τιμόνι του Πρωινού καφέ καλεσμένος έκαψε με τσιγάρο το φόρεμά της κι εκείνη επειδή δεν είχε αποκτήσει την οικειότητα μαζί μου, έβαλε τα κλάματα επειδή φοβόταν την αντίδρασή μου». Επίσης, μας είπε ο ίδιος ότι όπως και με τις προηγούμενες παρουσιάστριες του «Καφέ», έτσι και με την Ελεονώρα χρειάστηκε κάποιο χρονικό διάστημα για να προσαρμοστεί στο ντύσιμο που χρειάζεται ένα πρωινό. «Της ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή να ξεχάσει παντελώς τα αυστηρά σακάκια του δελτίου ειδήσεων και να προσαρμοστεί στο ανάλαφρο και κεφάτο ντύσιμο του πρωινού». Ποια είναι η σχέση του ντυσίματος της Ελένης με την Ελεονώρα; «Καμία. Δεν θεωρώ ότι προσάρμοσα το ντύσιμο της Ελένης στην Ελεονώρα. Για την Ελένη έφτιαξα το προφίλ της σέξι γυναίκας, του μοιραίου θηλυκού και της γατούλας και βλέπω να το συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία ακόμη και σήμερα και χαίρομαι γι αυτό. Η Ελεονώρα είναι περισσότερο κοριτσάκι, που ακόμη πειραματίζεται με το στιλ και αναζητά το στιλιστικό της σημάδι, αλλά βρίσκεται σε πολύ σωστό δρόμο».

Αλκμήνη Κουλακσίσογλου
Σοφία, έχεις μεγάλο ταλέντο!

«Το πιο απρόοπτο που μας έχει συμβεί με τη Σοφία όσο καιρό συνεργαζόμαστε είναι φυσικά η πρεμιέρα του Fame Story 4, όταν 15 λεπτά πριν από την έναρξη της πρεμιέρας σκίστηκε το φερμουάρ του φορέματος haute cοuture της Σοφίας. Πάθαμε υστερία και οι δύο! Ευτυχώς υπήρχε φόρεμα αντικατάστασης!». Όταν κάποιος αναλαμβάνει να ντύσει ένα αστέρι της TV, τα απρόοπτα είναι σύνηθες φαινόμενο και όχι η εξαίρεση στον κανόνα. «Το πιο εκκεντρικό ντύσιμο που έχουμε δοκιμάσει με τη Σοφία είναι ένα καυτό σορτς και μια άλλη φορά ένα μίνι. Το θετικό είναι ότι έχει τέτοιο καλλίγραμμο σώμα, που οι δοκιμές διαφορετικών ενδυματολογικών στιλ πάνω της γίνονται παιχνιδάκι». Στα χρώματα είναι πιο συντηρητική και σίγουρα «όταν δεν της αρέσει κάτι από την αρχή, δεν μπορεί να την πείσει κανένας ότι αυτό που φοράει την κάνει θεά».

Γιώργος Σεγρεδάκης
Ο «θεός» Νίκος και η «έφηβη» Νάντια

Έχει αναλάβει τους πιο lifestyle τύπους της ελληνικής τηλεόρασης. Ο Γιώργος Σεγρεδάκης ντύνει κάθε Σάββατο τον Νίκο Παπαδάκη και τη Νάντια Μπουλέ. «Και οι δυο τους είναι πάρα πολύ νέοι και όμορφοι. Και φυσικά, το ύφος της εκπομπής, αλλά και το γεγονός ότι παίζεται βράδυ μου βάζουν ιδέες για το συγκεκριμένο στιλ που θέλω να έχουν τα ρούχα που θα τους προτείνω». Τι χρειάζεται να αλλάξουν στο καθημερινό ντύσιμό τους; «Στην καθημερινότητά τους το στιλ που τους πηγαίνει πιο πολύ πιστεύω το έχουν βρει. Το τζην και το κοντό Τ-shirt τούς πάει περισσότερο απ όλα». Επίσης, μας μίλησε και για τα ισχυρά σημεία του καθενός. «Ο Παπαδάκης και ο καθένας που είναι σ' αυτή την ηλικία και μ αυτό το σώμα μπορεί να φορέσει οτιδήποτε. Έχει τέλειο σώμα. Το προτέρημά του είναι φυσικά οι πλάτες του και το ύψος του. Το όπλο της Νάντιας είναι οι υπέροχοι ώμοι της και τα ίσια πόδια της. Είναι ένα κορίτσι χωρίς ιδιαίτερες καμπύλες, αλλά με ένα υπέροχα αρμονικό σώμα». Δεν έχουν τσακωθεί ποτέ πάνω στο ενδυματολογικό θέμα, γιατί γνωρίζονται πολλά χρόνια και του έχουν τυφλή εμπιστοσύνη. «Τη Νάντια την ξέρω από την περίοδο που ήταν ακόμη κοριτσάκι και παρουσιάστρια στο Mad. Τον Νίκο τον ξέρω 6 χρόνια. Γνωρίζουν ότι έχω εμπειρία και ένα καλύτερο μάτι όσον αφορά τα ρούχα». Τόσα χρόνια, όμως, δεν τα τσούγκρισαν ποτέ; «Τυχαίνει ό,τι δεν τους αρέσει και συνήθως τότε ξεκινούν τη μουρμούρα αυτό να μη μου αρέσει ούτε εμένα. Αν και έχω ντύσει τόσο πολλούς διάσημους, ο Νίκος είναι από εκείνους που δεν με δυσκόλεψαν στο παραμικρό. Είναι πάντα χαμογελαστός, τραγουδάει, λέει τα αστεία του». Δεν θα του πρότεινε ποτέ κάτι extreme. «Ο Νίκος είναι πάρα πολύ αρρενωπός, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, οπότε δεν θα του πήγαινε κάτι πολύ εκκεντρικό. Αρέσει στις γυναίκες έτσι ακριβώς όπως είναι. Κατά καιρούς βάζουμε καρφίτσες, μαντιλάκια στα κοστούμια του, τα οποία τα διακωμωδεί και ο ίδιος. Μου αρέσει που μερικά από αυτά τα έχει υιοθετήσει και στην καθημερινή του ζωή».