Θέλω να γίνω ίδια!

16.04.2007
Ρίξαμε μια κλεφτή ματιά στη ζυγαριά τους, ανοίξαμε το ψυγείο τους, παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα γυμναστικής τους, είδαμε τι βάζουν στο καλάθι του σούπερ μάρκετ, μάθαμε τα χόμπι τους και ζητήσαμε να μοιραστούν μαζί μας όλα τα μυστικά και τα κόλπα που μπορούμε να αντιγράψουμε για να κλέψουμε λίγη από τη λάμψη των αστεριών.

Πώς θα αποκτήσεις: Την υγιή σιλουέτα της Ελένης Πετρουλάκη
«Να τρως γύρω στα πέντε γεύματα την ημέρα σε μικρές ποσότητες».
«Το κυρίως γεύμα να είναι το μεσημεριανό».
«Ναι στα γλυκά, αλλά με μέτρο. Τα πάντα με μέτρο».
«Να πίνεις πολύ νερό».
«Να βάλεις κίνηση στη ζωή σου γενικότερα. Η γυμναστική δεν είναι μόνο να πηγαίνουμε σε ένα γυμναστήριο, αλλά οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε, όπως σπορ, περπάτημα, ανέβασμα μιας σκάλας, ακόμη και να αποφεύγουμε το αυτοκίνητο».
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η γυμναστική είναι θέμα υγείας και μας δίνει πολλή ενέργεια. Αλλάζει τη ζωή και την ψυχολογία μας. Ας αγαπήσουμε τον εαυτό μας με τα ελαττώματά του, ώστε να τον καλυτερέψουμε, χωρίς όμως να προσπαθούμε να γίνουμε κάποιοι άλλοι. Έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν είναι τέλειος».

Πώς θα αποκτήσεις: Τη θηλυκότητα της Ελένης Φιλίνη
«Τα πιο καλά μυστικά ομορφιάς προέρχονται από μέσα μας. Από το πόσο ήρεμες και ευτυχισμένες είμαστε με αυτά που έχουμε. Πολλές γυναίκες δεν το βλέπουν. Αν έχεις κακίες και ζήλιες μέσα σου, αυτό θα φανεί με δεκάδες ρυτίδες στο πρόσωπό σου».
«Έκοψα το τσιγάρο που κάπνιζα 18 χρόνια και είδα τρομερά αποτελέσματα και διαφορές στο δέρμα μου από το πρώτο εξάμηνο και μετά».
«Όλη μέρα δεν βάφομαι σκόπιμα. Δεν θέλω να επιβαρύνω την επιδερμίδα μου. Το κάνω μόνο όταν είμαι στη δουλειά. Φοράω πάντα μια ενυδατική κρέμα, γιατί έχω ξηρή επιδερμίδα».
«Πριν ξαπλώσω φροντίζω να καθαρίζω πολύ καλά το πρόσωπό μου και να κάνω σε τακτά χρονικά διαστήματα απολέπιση».
«Τα λαμπερά και υγιή μαλλιά χρειάζονται εξειδικευμένη περιποίηση σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μια φορά το μήνα κάνω μόνη μου μια μάσκα ομορφιάς για τα μαλλιά μου, που είναι και ένα από τα σήματα κατατεθέν μου».
«Κάνω μανικιούρ και πεντικιούρ δύο φορές το μήνα».
«Θέλω να πηγαίνω γυμναστήριο δυο τρεις φορές την εβδομάδα. Όταν πηγαίνω, προτιμώ περπάτημα στο διάδρομο γύρω στη μισή ώρα, ασκήσεις με βαράκια και κοιλιακούς. Αυτό που προτείνω είναι γυμναστική, ακόμη και αν είναι μόνο για διάδρομο».

Πώς θα αποκτήσεις: Τη θετική σκέψη της Μαρίας Ιωαννίδου
«Ξεχνάμε το παρελθόν, τις αναπολήσεις και ό,τι μας πάει πίσω και βάζουμε νέους στόχους και καινούργια όνειρα».
«Προσπαθούμε να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση σε σχέση με το σώμα μας, αλλά και την ψυχή μας. Ο χορός βοηθάει και στα δύο και δεν έχει περιορισμούς στην ηλικία. Σε αντίθεση με την απλή γυμναστική, τονίζει τη θηλυκότητα του σώματος και φέρνει ψυχική ευεξία, γιατί έχει άμεση σχέση και με τη μουσική».
«Όχι κάπνισμα (ή έστω λίγο), όχι ποτό και διατροφή. Πρέπει να αποφασίσουμε: σώμα ή φαϊ! Προσοχή, γιατί ο σκοπός είναι σοβαρός! Μόνιμα λοιπόν σωστή διατροφή και μία φορά στις 15 μέρες μπορείτε να τρώτε ό,τι θέλετε».
«Χτίστε μια καινούργια γυναίκα. Και αν δεν είστε στην πρώτη νεότητα, αξιοποιήστε τα προσόντα της ηλικίας σας: γοητεία, εμπειρία, μυαλό και αυτογνωσία».

Πώς θα αποκτήσεις: Την κοσμική λάμψη της Ελενας Βρεττού
«Πρέπει να προσέχουμε στη διατροφή μας. Δεν χρειάζεται στέρηση. Και το γλυκό μας να φάμε, αλλά με μέτρο, και να αποφεύγουμε το βραδινό φαγητό μετά τις 8. Η σωστή διατροφή θέλει 4-5 γεύματα και πολλά φρούτα».
«Δεν χρειάζονται πολλές ώρες στο γυμναστήριο, αλλά λίγη και σωστή γυμναστική 3-4 φορές της εβδομάδα μία με μιάμιση ώρα. Ο καθένας όμως θα πρέπει να επιλέξει τη γυμναστική που του πάει και όχι ό,τι είναι της μόδας. Στην καθιστική ζωή σίγουρα χρειάζεται αερόβια άσκηση. Μπορούμε να κάνουμε και ασκήσεις για το γραφείο, στην καρέκλα που δουλεύουμε. Διατάσεις, μικρούς κοιλιακούς, σκάλες πάνω κάτω, βάρη με τα τασάκια, τους φακέλους».
«Για περισσότερη ενέργεια, να τρώμε ξηρούς καρπούς, π.χ. μαζί με γιαούρτι. Οι ξηροί καρποί εξασφαλίζουν πολλή ενέργεια».
«Ένα μπουκάλι νερό μαζί μας είναι απαραίτητο. Διώχνει τις τοξίνες και κάνει καλό στο δέρμα».
«Πριν βγούμε το βράδυ έξω, μετά το ντους, ας ξαπλώσουμε έστω και για 5 λεπτά στο κρεβάτι με κλειστά μάτια, να χαλαρώσουμε και να σκεφτούμε κάτι όμορφο και ευχάριστο ή, αν τα καταφέρουμε, να αδειάσουμε τελείως το μυαλό μας από τα πάντα. Μπορούμε να φορέσουμε και μια μάσκα φρούτων θρεπτική ή σύσφιγξης, να φρεσκαριστούμε και να νιώσουμε αναζωογονημένες».

Πώς θα αποκτήσεις: Τη νεανική διάθεση της Θεοπούλας!
«Μοιράζομαι ως άνθρωπος με τη Θεοπούλα κάποια κοινά στοιχεία, όπως η αφέλειά της και το ότι λέει ό,τι πραγματικά σκέφτεται. Δεν έχω αναστολές να λέω ό,τι μου κατέβει στο μυαλό. Μπορεί να μην κατάφερα η ίδια να αποκτήσω παιδιά και οικογένεια, αλλά παίρνω απίστευτη ζωντάνια όταν έρχομαι σε επαφή με μικρά παιδιά. Ακόμη και όταν οι μικροί μου φίλοι με βλέπουν στο δρόμο και έρχονται και μου μιλάνε, ξεχνάω κάθε κούραση».
«Μου αρέσει να περπατάω. Στην προηγούμενή μου ζωή μπορεί να και να ήμουν μαραθωνοδρόμος! Δεν παίρνω ποτέ ταξί. Περπατάω πολύ μεγάλες αποστάσεις. Με ξεκουράζει και με αναζωογονεί αυτό!».
«Μεγαλύτερη πηγή ενέργειάς μου είναι ο ύπνος. Θα σκότωνα εκείνον που θα προσπαθούσε να με ξυπνήσει τις 5-6 ώρες που αφιερώνω στην απόλαυση αυτή της ζωής μου».
«Τα ταξίδια μού δίνουν οξυγόνο. Έχω πάει στα περισσότερα μέρη που ονειρευόμουν από μικρή».
«Ξεχνάω και ξεχνιέμαι με το γράψιμο. Έχω γράψει παιδικά παραμύθια και θα συνεχίσω για όσο μπορώ ακόμη. Αυτό με έκανε να ξεχνάω την πίεση της ηλικίας. Αλλά και η περίοδος που δίδασκα αγγλικά».
«Επίσης, γυμνάζω το μυαλό μου διαβάζοντας πολλά λογοτεχνικά βιβλία. Από το χαζοκούτι την τηλεόραση προτιμώ να ανοίγω ένα βιβλίο. Μου αρέσουν περισσότερο τα αστυνομικά της Αγκάθα Κρίστι».

Πώς θα αποκτήσεις: Το ακαταμάχητο σεξαπίλ της Χριστίνας Αλούπη
Η μαγική μάσκα ομορφιάς της Χριστίνας:
«Είναι μια μάσκα προσώπου που χαρίζει μεγάλη λάμψη και τόνωση στο δέρμα. Μοιάζετε αμέσως πολύ ανανεωμένη. Παίρνετε το ασπράδι από το αβγό και το χτυπάτε μέχρι να γίνει μαρέγκα. Στη μαρέγκα ρίχνετε δύο σταγόνες λεμόνι και το απλώνετε στο δέρμα του προσώπου σας σαν μάσκα. Το αφήνετε μέχρι να στεγνώσει τελείως. Το περισσότερο το απορροφάει το δέρμα και δίνει μια ξεχωριστή λάμψη. Αυτό μπορείτε να το απλώσετε και κάτω από τα μάτια, αλλά χωρίς το λεμόνι, γιατί είναι ευαίσθητη περιοχή».
Μυστικά διατροφής: «Λέω κατηγορηματικά όχι στα τηγανητά. Γλυκά τρώω πολύ περιορισμένα, ίσως και ένα μικρό γλυκό κάθε δύο εβδομάδες. Όταν με πιάνει κρίση υπογλυκαιμίας, ταράζω μια μικρή μαύρη σοκολάτα που δεν παχαίνει και που πάντα φροντίζω να έχω στην τσάντα μου. Συνολικά τρώω πέντε γεύματα στη διάρκεια της ημέρας. Το πρωί τρώω μαύρο ψωμί αλέσεως και δημητριακά με μέλι. Το βράδυ τρώω πολύ ελαφρά, δηλαδή συνήθως μια σαλάτα ή δημητριακά».
Σνακ για να «ξεγελάω» την όρεξή μου: «Στην τσάντα μου έχω πάντα κριτσίνια σικάλεως. Δεν αφήνω τον οργανισμό μου για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς τροφή».
Αερόβια γυμναστική με βαράκια: «Επειδή δεν μπορώ να έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, λόγω γυρισμάτων και της εκπομπής, φροντίζω να γυμνάζομαι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Κάνω διάδρομο αλλά και συγκεκριμένες ασκήσεις με βαράκια. Για ένα δυνατό και καλλίγραμμο σώμα χρειάζεται ένα αρμονικός συνδυασμός αερόβιας και αναερόβιας άσκησης για μυϊκή ενδυνάμωση. Γυμνάζομαι από τα 16 μου. Η μεγαλύτερη περίοδος που είχα αφήσει τη γυμναστική ήταν για 6 μήνες, όταν είχα τραυματιστεί στη μέση».
«Όχι» στις δίαιτες: «Δεν είμαι γενικά άνθρωπος της δίαιτας. Αν μου επιβάλλει ο διαιτολόγος να τρώω συνέχεια βραστό κοτόπουλο, θα του πω φυσικά όχι. Δεν μπορώ να στερηθώ τίποτα».