Άνοιξη, Απρίλιος, Αρχή

17.04.2007
Α.Α.Α. Αν σας θυμίζει τα τρία Α στις λαϊκές, πέσατε έξω. Το θέμα μας είναι η διάθεση εσωτερικής και εξωτερικής ανανέωσης, που πάει πακέτο με τις μαργαρίτες, τα πουλάκια, τη διάχυτη ερωτική διάθεση και τις πεταλούδες που ίπτανται στο γαλάζιο ουρανό.

Α.Α.Α. Αν σας θυμίζει τα τρία Α στις λαϊκές, πέσατε έξω. Το θέμα μας είναι η διάθεση εσωτερικής και εξωτερικής ανανέωσης, που πάει πακέτο με τις μαργαρίτες, τα πουλάκια, τη διάχυτη ερωτική διάθεση και τις πεταλούδες που ίπτανται στο γαλάζιο ουρανό. Και αν η Πρωτοχρονιά είναι η αφορμή για να πάρουμε αποφάσεις, τι λέτε φέτος εσείς να πρωτοτυπήσετε; Η άνοιξη είναι εδώ και ο Απρίλιος που συμβολίζει την αναγέννηση και τα νέα ξεκινήματα είναι η καλύτερη χρονική συγκυρία για να φρεσκάρετε τη ζωή σας.

Ξεκινήστε με το σπίτι
Πετάξτε ό,τι κυριολεκτικά παλιό, άχρηστο, φθαρμένο και αφήστε χώρο στο καινούργιο να έρθει. Εφοδιαστείτε με φόρμα εργασίας, γάντια και μάσκα ειδικά αν είστε θύμα των εαρινών αλλεργιών. Επιλέξτε όλα τα σύνεργα καθαρισμού και την εργαλειοθήκη σας. Ξεκινήστε την αναδόμηση επισκευάζοντας ό,τι χαλασμένο υπάρχει: ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, υδραυλικά, ρούχα, καμένες λάμπες. Ακόμη και τον οργανισμό σας! (Ευκαιρία για ένα προληπτικό τσεκάπ!) Συνήθως εκείνος που αδιαφορεί για την καθαριότητα και την αισθητική του χώρου του διαθέτει... χαμηλή αυτοεκτίμηση, έλλειψη στόχων και μια σειρά από ψυχοσωματικά προβλήματα.

Για ένα πιο υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι, εμπιστευτείτε μη τοξικά καθαριστικά. Εμπιστευτείτε την ελληνική φύση και τη σοφία των γιαγιάδων μας. Θα δείτε μεγάλη διαφορά στην τσέπη σας όσο και στην υγεία σας. Η αναπνοή σας ειδικά σε περιπτώσεις ασθματικών θα απελευθερωθεί, οι δερματικές αλλεργίες θα υποχωρήσουν και θα έχετε καλύτερη ποιότητα διαβίωσης και ύπνου.

Ζήστε σε πιο υγιεινό περιβάλλον
Απαλλάξτε το χώρο όπου ζείτε από αντικείμενα και λοιπή... σαβούρα που δεν χρησιμοποιήσατε τον τελευταίο χρόνο.

  • Πετάξτε παλιές εφημερίδες και περιοδικά, παλιούς λογαριασμούς ή σημειώσεις όπου μαζεύεται η σκόνη.
  • Ο καθημερινός καλός αερισμός του σπιτιού είναι απαραίτητος.
  • Μην αφήνετε το σκύλο ή τη γάτα σας να ανεβαίνουν στα κρεβάτια.
  • Αλλάξτε τα παπούτσια που φορούσατε στο δρόμο πριν μπείτε στο σπίτι και ειδικά στα υπνοδωμάτια.

Μαγικά λουλούδια
Την άνοιξη η ποικιλία των ανθισμένων λουλουδιών και τα χρώματα της φύσης βγάζουν την καλή μας διάθεση από την κατάψυξη του χειμώνα.

Η μαργαρίτα είναι αφιερωμένη στην Αφροδίτη, θεά του έρωτα. Αυτό το αγρολούλουδο υπόσχεται να επαναφέρει την ανεμελιά στη ζωή σας. Εξάλλου, είναι το μόνο λουλούδι που μαδώντας ένα ένα τα φύλλα του μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση «μ αγαπά, δεν μ αγαπά».

Το τριαντάφυλλο, και ειδικά το κόκκινο, είναι το απόλυτο σύμβολο του έρωτα. Αν νιώσετε την επιθυμία να αγοράσετε τριαντάφυλλα, ακολουθήστε την ίσως να σημαίνει ένα νέο έρωτα στη ζωή σας. Ένα φρέσκο ή ένα νιόπαντρο ζευγάρι πρέπει οπωσδήποτε να φυτέψει μια τριανταφυλλιά στο πρώτο του σπίτι. Φροντίζοντας το λουλούδι, που χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση, φροντίζετε και τη δική σας αισθηματική ζωή.

Η ρομαντική λεβάντα, με την οποία οι γιαγιάδες μας αρωμάτιζαν τα ασπρόρουχα, φημίζεται για τις ηρεμιστικές της ιδιότητες. Παλιότερα έριχναν λεβάντα στο νυφικό κρεβάτι για να καταπραϋνουν τους φόβους της πρώτης νύχτας του γάμου.

Οι λευκοί κρίνοι, σύμφωνα με το μύθο, δημιουργήθηκαν από το μητρικό γάλα της θεάς Ήρας. Έτσι, λέγεται ότι ο λευκός κρίνος εκφράζει την αγνή ψυχή ενός αγέννητου παιδιού. Μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα από το φθόνο και τις παρεξηγήσεις. Ο κρίνος χαρίζει κατανόηση και απεριόριστη αγάπη. Όταν μάθετε ότι περιμένετε μωρό, φυτέψτε έναν κρίνο.

Το γιασεμί το χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Περσία για να αρωματίσουν τους χώρους. Είναι σύμβολο της γυναικείας τρυφερότητας. Ρίξτε στο νερό της μπανιέρας μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο γιασεμιού και ανάψτε ένα λευκό και ένα μοβ κερί δίπλα στο μπάνιο. Ένα μασάζ με αιθέριο έλαιο από γιασεμί μαζί με αμυγδαλέλαιο καταπολεμά τη γυναικεία ψυχρότητα. Φυτέψτε γιασεμί όταν θέλετε να αναζωογονήσετε μια μακροχρόνια σχέση.

Το χρώμα της αισιοδοξίας
Οι ψυχολόγοι αποφάσισαν να δώσουν απόχρωση αισιοδοξίας και στη διάθεσή μας. Τα χρώματα λειτουργούν σαν φυσικά διεγερτικά των θετικών συναισθημάτων. Αφεθείτε, λοιπόν, στη «θεραπευτική» τους φροντίδα.

Πορτοκαλί: Το μαγικό αντικαταθλιπτικό. Ντυθείτε στα πορτοκαλί, βάψτε έναν τοίχο του σπιτιού ή διακοσμήστε το με κουρτίνες, σεντόνια, ριχτάρια ή μαξιλάρια σε πορτοκαλί αποχρώσεις.

Κόκκινο: Χαρίζει ενέργεια, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, ενθαρρύνει τη λίμπιντο.

Χρώμα του κυκλάμινου: Τέλειο αντίδοτο για την αϋπνία. Αν έχετε προβλήματα ύπνου, προτιμήστε να βάψετε έναν τοίχο του υπνοδωματίου σας στο χρώμα της λεβάντας ή, αν δεν είστε τόσο τολμηροί, στρώστε σεντόνια σε τέτοιες αποχρώσεις.

Κίτρινο: Βοηθάει στη συγκέντρωση και την πνευματική διαύγεια. Αν έχετε να διεκπεραιώσετε μια πολύ σοβαρή δουλειά ή δίνετε εξετάσεις, διακοσμήστε το γραφείο ή το χώρο μελέτης με κάτι κίτρινο, φορέστε ένα ρούχο ή έστω βάλτε ένα μικρό κίτρινο διακοσμητικό αντικείμενο πάνω στην επιφάνεια εργασίας σας.

Μπλε: Ηρεμεί και λειτουργεί σαν φυσικό ηρεμιστικό και δημιουργεί την αίσθηση της φρεσκάδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ