Η διάδοχος του «βασιλιά» Τζόρτζιο

12.04.2007
Είναι 36 χρονών και όπως όλα δείχνουν αναλαμβάνει τα ηνία της μεγαλύτερης και ισχυρότερης δυναστείας της βιομηχανίας της μόδας. Ο λόγος για τη Ρομπέρτα Αρμάνι, ανιψιά του Τζόρτζιο, που ετοιμάζεται να τον διαδεχθεί στο θρόνο του. Θα αποδειχθεί όμως το ίδιο επιτυχημένη όσο εκείνος;

Η ιστορία της ζωής της μοιάζει εν έτει 2007 με το διασημότατο παραμύθι της Σταχτοπούτας. Αυτοί που παρακολουθούν όμως τις εξελίξεις στο χώρο της μόδας γνωρίζουν ότι η επιλογή αυτή του 73χρονου δισεκατομμυριούχου Τζόρτζιο Αρμάνι δεν είναι τυχαία, μιας και η Ρομπέρτα δεν αποτέλεσε ποτέ μια τυχαία συγγενή του, αλλά την επίλεκτη εκπρόσωπο του άκληρου θείου της. Έκανε το επίσημο ντεμπούτο της ως εκπρόσωπός του στο γάμο του Τομ Κρουζ και της Κέιτι Χολμς.

«Ο Τομ και η Κέιτι είναι οι καλύτεροι άνθρωποι που έχω γνωρίσει», λέει η Ρομπέρτα. Ξέρει τον Κρουζ από τα 16 της και για τη Χολμς σήμερα λέει: «Είναι η κομψότερη γυναίκα αυτή τη στιγμή». Άλλωστε, ο ίδιος

ο Αρμάνι σχεδίασε το νυφικό της, στολισμένο με δαντέλα της Βελανσιέν και κρύσταλλα Σβαρόφσκι. Ποια είναι όμως πραγματικά η Ρομπέρτα Αρμάνι;

Τα χρόνια της κατάθλιψης

«Προσγειώθηκε» ανώμαλα όταν ο πατέρας της Σέρτζο και μεγαλύτερος αδελφός του Τζόρτζιο πέθανε το 1993 σε ηλικία 59 ετών, όταν η Ρομπέρτα ήταν 22.

Το τραγικό αυτό γεγονός υπήρξε η αιτία να πέσει οριστικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κατάθλιψη. Η ίδια έχει δηλώσει γι αυτή την περίοδο της ζωής της: «Υπέφερα πολύ όταν ήμουν νέα. Ο πατέρας μου έμενε όλη μέρα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Ζούσα μόνη μαζί του. Η ζωή μας ήταν σαν ρολερκόστερ, γεμάτη σκαμπανεβάσματα». Φανταζόταν όμως από την αρχή ότι θα έφτανε η στιγμή να θεωρείται σήμερα η διάδοχος του «βασιλιά» της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας;

Η απάντηση είναι πως όχι, και ο λόγος είναι το ότι αρχικά η Ρομπέρτα ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μια γνωριμία της μέσω βέβαια του θείου της με την Κλαούντια Καρντινάλε στάθηκε η αφορμή να πάρει ένα μικρό ρολάκι στην ταινία «Βrigands», ενώ ύστερα από κάποια εντατικά μαθήματα που έκανε στο Actors Studio της έφεραν ένα μικρό ρόλο στην ταινία «Ηannibal» με πρωταγωνιστή τον Άντονι Χόπκινς.

Από κλητήρας πρόεδρος!
Και κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή ξεκινώντας ως κλητήρας του οίκου μόδας του θείου της! Η πορεία της στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου Αρμάνι τη διευκόλυνε στη μετέπειτα εξέλιξή της. Το 1997 σε ηλικία 27 χρόνων βρήκε τον εκλεκτό της καρδιάς της, τον 43χρονο Άντζελο Μοράτι, στην έπαυλη του θείου της στο Μπριόνι. Ο Μοράτι είναι γόνος μιας ιταλικής δυναστείας πολυεκατομμυριούχων που έχει στην κατοχή της πέρα από διυλιστήρια πετρελαίου και τη ποδοσφαιρική ομάδα Ίντερ του Μιλάνου.

Τα 8 βήματα του Τζόρτζιο προς την κορυφή της μόδας

1. Στην αρχή της καριέρας του ο Αρμάνι έφτιαχνε τις βιτρίνες του πολυκαταστήματος «La Rinascente», κάτι σαν το δικό μας πρώην «Μινιόν»!

2. Από το 1961 έως το 1970 εργάστηκε ως σχεδιαστής του οίκου μόδας Nino Cerruti.

3. Έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο το 1980, όταν έντυσε τον Ρίτσαρντ Γκιρ στην ταινία «Αmerican Gigolo».

4. To 2001 το περιοδικό «Forbes» τον ανακήρυξε τον πιο επιτυχημένο Ιταλό σχεδιαστή, με την προσωπική του περιουσία να αγγίζει μέχρι εκείνη τη στιγμή τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Την επόμενη χρονιά έγινε πρεσβευτής Καλής Θέλησης της πατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

5. Είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μπάσκετ Armani jeans του Μιλάνου και οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ίντερ.

6. Υπήρξε από τους πρώτους σχεδιαστές που απαγόρευσαν τη συμμετοχή στις επιδείξεις των μοντέλων με δείκτη σωματικής μάζας κάτω του 18 μετά το θάνατο του μοντέλου Άννα-Καρολίνα Ρέστον από νευρική ανορεξία.

7. Φέτος τον Ιανουάριο έγινε ο πρώτος σχεδιαστής που παρουσίασε επίδειξη υψηλής ραπτικής «ζωντανά» στο Ίντερνετ.

8. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ!