Ο Ξέρξης λατρεύει την Ελλάδα

12.04.2007
Η εικόνα του Ξέρξη που μάχεται με τους «300» στην ταινία του Ζακ Σνάιντερ δεν έχει καμία σχέση με το παρουσιαστικό του Ροντρίγκο Σαντόρο.

Ο Βραζιλιάνος ηθοποιός, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των πιο σέξι αντρών σε γκάλοπ περιοδικού το 2006 και έχει συμπρωταγωνιστήσει με τις Ντρου Μπάριμορ, Έλεν Μίρερ, Κάμερον Ντίαζ και Ντέμι Μουρ, χρειαζόταν κάμποσες ώρες μακιγιάζ για να πετάξει από πάνω του τη φυσική ομορφιά του και να «μεταμορφωθεί» στο σκληρό, άτεγκτο Πέρση βασιλιά! Τον εντοπίσαμε επί ιταλικού εδάφους, στη Βενετία, όπου βρίσκεται συμμετέχοντας στα γυρίσματα της τηλεοπτικής διαφήμισης του Channel Νο 5 (έχοντας στο πλευρό του και σε ερωτικές σκηνές τη Νικόλ Κίντμαν!) και μας μίλησε για τον Ξέρξη, τις δυσκολίες του ρόλου του αλλά και την ελπίδα του να πατήσει κάποια στιγμή επί ελληνικού εδάφους το πόδι του «Ήταν μία μοναδική εμπειρία.

Ένας καταπληκτικός ρόλος», αποκαλύπτει ο Βραζιλιάνος ηθοποιός, μιλώντας για το ρόλο του Ξέρξη, τον οποίο υποδύθηκε στους «300», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι γνώριζε εκ των προτέρων τη σημασία που είχε ο δικός του ρόλος στην ταινία. «Πάντοτε με γοήτευε η αρχαία ελληνική ιστορία. Στα παιδικά μου χρόνια τη διδασκόμουν στο σχολείο και τους αρχαίους ήρωες τους είχα ως πρότυπα», πρόσθεσε ο Σαντόρο, που δεν έκρυψε ότι ήθελε όσο τίποτε άλλο το συγκεκριμένο ρόλο!

«Μόλις πληροφορήθηκα πως το κόμικ 300 θα γινόταν ταινία, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν, προκειμένου να συναντήσω τον παραγωγό και το σκηνοθέτη. Πήγα στις ΗΠΑ και στον Καναδά και, αφού τους βρήκα, τους είπα ότι είμαι ο πλέον κατάλληλος για το ρόλο του Ξέρξη. Και τελικά κατάφερα να πάρω αυτόν το ρόλο».

Τα γυρίσματα ήταν εξοντωτικά. Όμως, αυτό δεν ενόχλησε καθόλου τον όμορφο Βραζιλιάνο, ο οποίος διαισθανόταν όπως αποκάλυψε την επιτυχία που θα είχε η ταινία. «Ήμουν σίγουρος ότι η μεταφορά του κόμικ του Φρανκ Μίλερ το οποίο είχα διαβάσει και με είχε ενθουσιάσει στην οθόνη θα είχε παγκόσμια επιτυχία. Το διαισθανόμουν και φυσικά τώρα δικαιώνομαι».Το ενδεχόμενο έλευσής του στην Ελλάδα είναι πολύ πιθανό. Ο Βραζιλιάνος σταρ (και με ιταλικές ρίζες από τον μπαμπά του) δεν κρύβει ότι θέλει να έρθει στη χώρα μας, να γνωρίσει από κοντά τους αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και Ελληνίδες!