Ο άνθρωπος των ρεκόρ στην Αθήνα

12.04.2007
Ο Γεώργιος-Κυριάκος Παναγιώτου, ο γνωστός Τζορτζ Μάικλ, έρχεται για μία και μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα, στις 26 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, καθώς επιτέλους θα απολαύσουμε από κοντά τον άνθρωπο που από τότε που άφησε τους Wham εξελίχτηκε σε απόλυτο σούπερ σταρ.

Από τον Βασίλη Λούκα

Οι live εμφανίσεις του, που πλέον διαδέχονται η μία την άλλη, του προσθέτουν όχι μόνο φήμη και δόξα, αλλά και πάρα πολύ χρήμα. Ο ίδιος θεωρεί πιο ιστορική την εμφάνισή του στο κονσέρτο που ήταν αφιερωμένο στον Νέλσον Μαντέλα το 1988, όταν ολόκληρο το Γουέμπλεϊ παραληρούσε. Στον ίδιο χώρο, αλλά στο νέο πλέον στάδιο Γουέμπλεϊ, σχεδιάζει μαζί με τον πρώην συνεργάτη του Άντριου Ρίντγκελεϊ ένα ειδικό σόου σηματοδοτώντας την επανένωση των Wham 21 χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή τους, το 1986, μπροστά σε 72.000 κόσμο.

Μοναδικά ρεκόρ
Το πρώτο αφορά την αμοιβή που πήρε για να εμφανιστεί 75 μόλις λεπτά ως γκεστ σε πάρτι του Ρώσου μεγιστάνα Βλαντιμίρ Ποτανίν, που έφτασε τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια. Βέβαια, η 40μελής μπάντα του πληρώθηκε ξεχωριστά. Εννοείται πως στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται και το κόστος των πριβέ μετακινήσεων που έγιναν με το ιδιωτικό τζετ του πάμπλουτου Ρώσου αλλά και η παραμονή τους σε χλιδάτες σουίτες στη Μόσχα.

Το δεύτερο ρεκόρ αφορά τις συνολικές πωλήσεις του διάσημου σταρ, που στην πέμπτη πια δεκαετία της ζωής του, φλερτάρει συχνά με το Νο 1 στα charts κι έχει πάνω από 80 εκατομμύρια πωλήσεις στο ενεργητικό του.

Μόνο για αγόρια
Ειλικρινής και ρεαλιστής, ο Τζορτζ Μάικλ έχει δηλώσει από το 1998 ότι είναι gay, καθώς είχε συλληφθεί σε δημόσιες τουαλέτες στο Λος Άντζελες. Από το 1996 μάλιστα λέγεται πως είναι ζευγάρι με τον Κένι Γκος. Έτσι, θεωρείται από πολλούς ιστορική η κίνησή του να τιμήσει τους gay θαυμαστές του. Όπως είπε, τους χρωστούσε ένα τραγούδι που να είναι 100% αφιερωμένο «για τα αγόρια». Έτσι, μέσα από ένα πρόσφατο CD του διάλεξε το κομμάτι «Flawless». «Είναι ντίσκο κομμάτι και θα ξετρελαθούν», είχε δηλώσει ο Τζορτζ Μάικλ, συμπληρώνοντας ότι «τα gay clubs θα το λατρέψουν».

Ζωή σαν παραμύθι
Ο Τζορτζ Μάικλ γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1963 στο Βόρειο Λονδίνο και θεωρεί πως ο τρόπος έκφρασής του είναι πιο κοντά στο αμερικανικό μουσικό ύφος. Άλλωστε, εκεί πιστεύει πως έχει και τους πιο φανατικούς οπαδούς του. Ο Ελληνοκυπριοβρετανός μέχρι το 1980 βρισκόταν χωρίς δισκογραφικό συμβόλαιο και μέσα σε δέκα χρόνια είχε καταφέρει να κερδίσει περισσότερα από 65 εκατομμύρια λίρες. Μοιάζει με άνθρωπο των ρεκόρ, καθώς έχει στο ενεργητικό του 6 Νο1 singles στην Αμερική από το σόλο ντεμπούτο album του, ενώ και 11 βρετανικά Νο1 singles και 6 Νο1 albums. Πολλά χρόνια μετά την αρχή της καριέρας του κυκλοφόρησε το single «Freeek», ανοίγοντας μια νέα εποχή στη θριαμβευτική πορεία του. Ξεκίνησε από το Βόρειο Λονδίνο το 1981 και μαζί με τον Άντριου Ρίντγκελεϊ έφτιαξαν τους The Executive, που μετονομάστηκαν σε Wham! Ως μέλος τους κυριάρχησε στους πίνακες επιτυχιών έχοντας δίπλα του τον παιδικό του φίλο. Απογειώθηκαν, χώρισαν, ακολούθησε σόλο καριέρα και στη συνέχεια εξελίχτηκε σε σούπερ σταρ.

Όσον αφορά τις μεγάλες του επιτυχίες, το κλασικό «Care-less whisper», ένα από τα πιο αγαπημένα χιτ των 80s, όπως έχει εξομολογηθεί, το έγραψε στα 17 του. Επίσης, ήταν ο πρώτος λευκός καλλιτέχνης που έκανε ντουέτο με την Αρέθα Φράνκλιν στο «Ι knew you were waiting for me», αλλά στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται και άλλα ντουέτα με ονόματα, όπως ο Έλτον Τζον, ο Στίβι Γουόντερ, οι Κουίν, η Λίζα Στάνσφιλντ και το μοναδικό με τη Γουίτνι Χιούστον στο «Ιf Ι told you that». Αξίζει να σημειώσουμε και το album του «Faith», με τα 15 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, αλλά και το λογοκριμένο από το BBC «Ι want your sex». Τέλος, τις περιοδείες, που συνδυάστηκαν με προκλητικά βίντεο, όπως το «Freedom 90», όπου φιλοξένησε τα μοντέλα Κρίστι Τέρλινγκτον, Ναόμι Κάμπελ, Λίντα Εβαγκελίστα, Σίντι Κρόφορντ.

Εκείνος και τα 80s
Μιλώντας για το ντύσιμο της δεκαετίας του 80, έχει πει πως όλα ήταν καλά εκείνη την εποχή, εκτός από τη μόδα. Μάλιστα, χαριτολογώντας κάποια στιγμή εξομολογήθηκε: «Ο Θεός μόνο γνωρίζει πως ήμουν υπεύθυνος για πολλά εγκλήματα της μόδας την εποχή των 80s». Όσο για τα παλιά του βιντεοκλίπ, της εποχής εκείνης, μερικά δεν θέλει καν να τα θυμάται!