Λαμπερή Λαμπρή

10.04.2007
Όλα δείχνουν ότι φέτος στην κορυφή των προτιμήσεων των επωνύμων έχουμε εκπλήξεις με φωτεινές υπερατλαντικές πτήσεις. Η βασίλισσα του Αιγαίου κοσμοπολίτικη Μύκονος, η πριγκίπισσα του Ιονίου Κέρκυρα και το πλησιέστερο στην Αθήνα τρίπτυχο Πόρτο Χέλι-δρα-Σπέτσες έχουν ανταγωνιστές.

Από την Αριάννα Δημητροπούλου

Ντουμπάι
Στο σταυροδρόμι των πολιτισμών ή, κατά πολλούς, στη Νέα Υόρκη της Ανατολής, το Ντουμπάι, θα βρεθεί για να αλλάξει παραστάσεις που τόσο χρειάζεται η γλυκιά Μαριάννα Λάτση με δυο αγαπημένα της πρόσωπα, την ξαδέλφη της Νέλλη Δόξα και τη φίλη της Πάτρα Παπαδημητρίου. Σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό θα περάσουν αυτές οι άγιες μέρες δύσκολα με την απουσία για πρώτη φορά του συντρόφου της Νίκου Κούρκουλου από το πλευρό της.

Αμέρικα-Αμέρικα
Ο γνωστός αρχιτέκτονας Ηλίας Μπαρμπαλιάς με τη σύζυγό του επιχειρηματία Μαρία φέτος θα πετάξουν για Μαϊάμι. Τα παιδιά τους, όμως, θα ακολουθήσουν εντελώς αντίθετη πορεία για τις πασχαλινές τους διακοπές φορώντας τα λινά τους κοστούμια για να είναι comme il faut για ένα ατμοσφαιρικό σαφάρι στην Αφρική μέσα στην καυτή λάβα της μυστηριώδους σαβάνας της αφρικανικής ηπείρου.

Ο επιχειρηματίας με τις πολυπληθείς κατασκευές που φέρουν το όνομα της οικογενείας του Άρης Βωβός με τη γυναίκα του Βίκυ θα καθίσουν αναπαυτικά στα καθίσματα της Α θέσης της Ολυμπιακής και θα πετάξουν με τις αποσκευές γεμάτες για την Αμερική, με τελικό προορισμό το Ορλάντο. Εκεί θα συναντήσουν και την καλή τους φίλη Ρίτα Αττάλα με την παρέα της. Θα διασκεδάσουν όλοι μαζί σαν μικρά παιδιά ξέγνοιαστοι στην απεραντοσύνη της Disneyland μακριά από επαγγελματικές συμφωνίες και υποχρεώσεις και μετά θα επιβιβαστούν και πάλι στο αεροπλάνο, αυτήν τη φορά με κατεύθυνση τα τιρκουάζ νερά και τους κοκκοφοίνικες του νησιού Μπαχάμες. Στην Αμερική θα περάσουν τις διακοπές του Πάσχα και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και η σύζυγός του Νατάσα. Στο κοσμοπολίτικο Μαϊάμι θα διασκεδάσουν τις πρώτες μέρες και στη συνέχεια θα πετάξουν για το πιο in place to be το νησί St Barths. Σε μια βιλίτσα πάνω στην αμμουδιά θα χαλαρώσουν και θα ανταλλάξουν επισκέψεις για dinner bar-b-cue με γνωστούς celebrities.

Στο Μαϊάμι θα συναντηθούν και με τον αγαπημένο τους φίλο Λάκη Γαβαλά, που θα μένει στο ξενοδοχείο «Τideς».

Στο Μαϊάμι θα βρεθούν για διακοπές και οι Γιασμίν Οικονομοπούλου, Μαρία Αρκέντη, Σήλια Δραγούνη-Δημήτρης Αργυρόπουλος, Αντώνης και Νατάσα Καλογρίδη.

Πόρτο Χέλι-δρα-Σπέτσες
Ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος με τη σύζυγό του Γέλη θα προτιμήσουν την κλασική τους διαδρομή, όπως τις περισσότερες διακοπές Πάσχα. Θα περάσουν παραδοσιακά και οικογενειακά στο Πόρτο Χέλι και θα κάνουν κι ένα πέρασμα από τα κοντινά νησιά δρα και Σπέτσες για να συναντήσουν πολλούς φίλους που θα βρίσκονται εκεί με τα σκάφη τους.

Ο πρόεδρος της εταιρείας ΤΙΤΑΝ Αντρέας Κανελλόπουλος με τη γυναίκα του Γιούλη θα ακολουθήσουν το ίδιο τρίπτυχο ελληνικών προορισμών με το πολυτελές τους σκάφος. Στις Σπέτσες θα καταλύσει η Μικέλλα Προκοπίου με την οικογένειά της, στο πανέμορφο αρχοντικό τους, και θα χαρούν τα ήθη και τα έθιμα του νησιού με καλεσμένους φίλους και συγγενείς.

Ο ιδρυτής της Τεχνοδομικής και νυν πρόεδρος της Αττικής Οδού Γιώργος Παπαδάκης με τη σύζυγό του Αλίκη θα προτιμήσουν κι εκείνοι τις γραφικές Σπέτσες και τον πατροπαράδοτο εορτασμό της ελληνικής Λαμπρής.

Η οικογένεια Μπέη, Ελμίνα-Δημήτρης, Φαίη-Νίκος και Βαγγέλης Μπέης θα περάσουν φέτος τις πιο χαρούμενες διακοπές του Πάσχα στο θαυμάσιο σπίτι τους στο νησί των Σπετσών ύστερα από ένα λαμπερό γάμο και εν αναμονή ενός καινούργιου μέλους της οικογένειας

Μύκονος
Η σιδηρά κυρία του ΑΘΗΝΑ 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου με το σύζυγό της Θόδωρο Αγγελόπουλο και τα παιδιά τους θα απολαύσουν τις πασχαλινές διακοπές τους αλά ελληνικά στην υπέροχη βίλα τους, που δεσπόζει σε μια ολόκληρη πλαγιά του νησιού με θέα που κόβει την ανάσα. Ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης με τη σύζυγό του Ελένη θα πετάξουν με το ιδιωτικό τους ελικόπτερο στο νησί του Αιόλου με τελικό προορισμό το ελικοδρόμιο στην πολυτελή τους έπαυλη. Και το ζεύγος Κοπελούζου, Δημήτρης και Ελένη, θα προτιμήσουν τη σίγουρη λύση του μυκονιάτικου Πάσχα, με σκηνικό το απέραντο λευκό της πολυτελέστατης έπαυλής τους. Η εφοπλιστική οικογένεια Βαφειά θα μεταγγίσει το κέφι της και φέτος στους εκλεκτούς καλεσμένους της στο πανέμορφο σπίτι τους στη βασίλισσα των Κυκλάδων.

Και η αεικίνητη και κοσμαγάπητη εφοπλίστρια Ειρήνη Νταϊφά θα περάσει το Πάσχα στο σπίτι της στη λατρεμένη της Μύκονο παρέα με αγαπημένους φίλους. Η δυναμική επιχειρηματίας και νεόνυμφη Ελένη Παπαδοπούλου θα πάει με το σύζυγό της στο σπίτι τους στη Μύκονο, όπου θα ηρεμήσουν, όπως μας δήλωσε. Θα κάνουν Ανάσταση στην Παναγία στο Παλαιόκαστρο στο μοναστήρι και θα αποφύγουν την πολυκοσμία και τα ξενύχτια του κοσμοπολίτικου κέντρου του νησιού. Στο ίδιο γραφικό μοναστήρι θα παρακολουθήσει τη λειτουργία της Ανάστασης και η Χαρά Αντωνοπούλου, για να νιώσει την κατάνυξη των ημερών.

Αφρική
Η κοσμικότατη Άννα Κούμπα θα περάσει τις διακοπές του Πάσχα κάνοντας σαφάρι άγριων θηρίων στην Τανζανία, ένα ταξίδι με το οποίο έχουν ενθουσιαστεί τα παιδιά της κι εκείνη μαζί τους, αφού θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία ζωής.

Σίφνος
Στη λατρεμένη της Σίφνο, εκεί που τέλεσε και το τριήμερο γλέντι του πολυσυζητημένου της γάμου, θα περάσει οικογενειακά το Πάσχα της η κούκλα Μαρίνα Βερνίκου με τον Μίλτο, την Ντεμέλια και τους γονείς της.

Και Ανάσταση με τους σταρ
Από την Αθήνα μέχρι και το μακρινό Ντουμπάι οι επώνυμοι θα ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη». Μάθετε πού θα πάνε οι πιο περιζήτητοι εγχώριοι αστέρες, γιατί μπορεί εκείνος από τον οποίο θα ζητήσετε το Άγιο Φως την ημέρα της Ανάστασης για να ανάψετε το κερί σας να είναι ακόμη και ο Ηλίας Ψινάκης!

Πώς και πώς μαθαίνουμε ότι περιμένει η Σοφία Αλιμπέρτη να περάσουν οι μέρες και να έρθει το Πάσχα. Το μυαλό της ήδη ταξιδεύει με προορισμό την Πάρο! Μαζί της φυσικά οι «άντρες της ζωής της»,

τα αγγελούδια της, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Νικόλας, αλλά και ο Αλέξανδρος Παρθένης, σύντροφός της στη ζωή και την τηλεόραση! Με το που πέσει η κάρτα τέλους της εκπομπής «Καλομελέτα κι έρχεται», την Κυριακή των Βαϊων, οι βαλίτσες θα είναι ήδη έτοιμες για το ταξίδι στο αγαπημένο κυκλαδίτικο νησί της Σοφίας. Μας λέει «Deal or not Deal» και μας μαγνητίζει στις οθόνες μας ο Χρίστος Φερεντίνος, που θα πάει με την αγαπημένη του σύντροφο Σοφία Παυλίδου και τα δυο τους παιδιά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γιάννενα. Ο Γιώργος Σατσίδης, «πατριάρχης» των κοσμικών κύκλων των εγχώριων αλλά και διεθνών χωρικών υδάτων, δεν αλλάζει για τίποτα στον κόσμο τη Μύκονο για τις μέρες αυτές, ενώ η Μαριέττα Χρουσαλά ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ιταλία. Θα νιώσει από κοντά για πρώτη φορά τους ρυθμούς του καθολικού Πάσχα. Απ ό,τι ξέρουμε, η ίδια προγραμμάτιζε από καιρό αυτό το ταξίδι και τελικά ήρθε η στιγμή να το πραγματοποιήσει με γυναικοπαρέαφίλες της! Πάσχα και προμο-τουρ θα συνδυάσει ο Σαρμπέλ στο Λονδίνο. Ο νεαρός τραγουδιστής θα βρεθεί στην αγγλική πρωτεύουσα τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπου παράλληλα με την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής θα έχει την ευκαιρία να δει τους δικούς του. Μαζί του θα βρίσκονται και ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου, οι οποίοι ετοιμάζουν ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τον Σαρμπέλ και την προώθηση του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision παράλληλα με κομμάτια από τη λονδρέζικη ζωή του. Από την πλευρά της, η σούπερ σέξι Χριστίνα Αλούπη θα ανέβει από τη Μεγάλη Εβδομάδα Χαλκιδική για να τσουγκρίσει τα πασχαλινά αυγά με την αγαπημένη της οικογένεια. Λίγες μέρες μετά θα ταξιδέψει με τον αγαπημένο της Κώστα Γκρέκα στη Νέα Υόρκη. Στη Σαρωνίδα με την οικογένειά της θα περάσει το Πάσχα η αγαπημένη «Super Star» παρουσιάστρια Χριστίνα Λαμπίρη. Αθήνα θα μείνει μαζί με τα αγαπημένα της οικογενειακά πρόσωπα η Αγγελική Νικολούλη, ενώ Θεσσαλονίκη θα περάσει τη Μεγάλη Εβδομάδα η Νατάσα Θεοδωρίδου, αφού μετά το χωρισμό της με τον Ανδρέα Φουστάνο όλο και πιο συχνά νιώθει την ανάγκη να βρει καταφύγιο στη θαλπωρή από τους γονείς της και τους συγγενείς της εκεί. Και όπως όλα δείχνουν, στη συμπρωτεύουσα θα περάσει και την ημέρα της Ανάστασης, γιορτάζοντας ταυτόχρονα την ονομαστική της εορτή. Ο Αιμίλιος Λιάτσος του «νεανικού δελτίου του Star» «ψηφίζει» τις ημέρες αυτές την κυκλαδίτικη ομορφιά της Άνδρου. Η Ελεονώρα Μελέτη θα πάει Κρήτη, στην περιοχή της Ελούντας, και θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι θα βρίσκεται σε φιλικό της σπίτι και όχι για ερωτικό σκοπό!

Η Άντζελα Γκερέκου και ο Τόλης Βοσκόπουλος θα βρεθούν φυσικά στην Κέρκυρα για το λαμπρό εορτασμό της «Λαμπριάς», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το Πάσχα, και που βεβαίως το γιορτάζουν δεόντως με τα συνηθισμένα «ιπτάμενα κανάτια». Τι έχει να θυμηθεί όμως η Έφη Θώδη από το Πάσχα της παιδικής της ηλικίας; «Θυμάμαι, από μικρή έφτιαχνα κουλουράκια με τη μητέρα μου στο σπίτι μας στα Βραγγιανά Καρδίτσας. Ίσως να βρεθώ στο χωριό μου για λίγες ώρες. Μ αρέσει εξάλλου να ψέλνω πασχαλινά κάλαντα τη Μεγάλη Παρασκευή. Μικρή μου άρεσε ακόμη να πηγαίνω με τις φίλες μου να στολίζω τον επιτάφιο με κλαδάκια από μηλιές και κερασιές». Στην καθημερινή πρωινή εκπομπή τους είναι «αχώριστοι», οπότε για ποιο λόγο το Πάσχα να μπει ανάμεσά τους; Ο λόγος για τους «σουσουρελάδες», που θα σουβλίσουν το αρνί στο σπίτι του Θέμη Μάλλη στην Αθήνα, ενώ για την αγαπημένη μας Λόλα Νταϊφά το Πάσχα θα της δώσει την πιο όμορφη ανοιξιάτικη αφορμή να ταξιδέψει για μια ακόμη φορά στην Ολλανδία. Το εθνικό σύμβολο, οι τουλίπες, τα μουσεία Βαν Γκογκ και τα παραδοσιακά καφενεία είναι εκείνα τα στοιχεία που την κρατούν «δεμένη» μ αυτή τη χώρα!

Ο Γιώργος Παρτσαλάκης θα επισκεφθεί μια ώρα αρχύτερα τη γενέτειρά του την Κρήτη. Το πατρικό του σπίτι στα Καλουδιανά Κισσάμου είναι το «σημείο αναφοράς» του. «Αν και όλα αυτά τα χρόνια είμαι μακριά από το νησί, αισθάνομαι ότι δεν έφυγα ποτέ». Φέτος μάλιστα σε μια εκκλησία λίγο έξω από το χωριό του ετοιμάζεται να ψάλλει. Στην πίστα της «Νύμφης του Θερμαϊκού» της συμπρωτεύουσας θα βρίσκεται ο περιζήτητος εργένης Νίκος Κουρκούλης, που θα περάσει στην «πατρίδα» του το Πάσχα δουλεύοντας. Ο πάντα ετοιμόλογος Άγγελος Πυριόχος θα περάσει το Πάσχα στην πατρίδα του τη Ζάκυνθο, στο εξοχικό με την οικογένειά του, και τις υπόλοιπες μέρες στο Βερολίνο με φίλους του. Ανάσταση στο Πόρτο Χέλι ετοιμάζεται να κάνει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μαζί με την οικογένειά του. Μαζί του θα βρίσκεται η αγαπημένη του σύζυγος Άννα-Μαρία αλλά και τα μικρότερα παιδιά τους Θεοδώρα και Φίλιππος. Πληροφορίες θέλουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα να έρχεται και ο γιος του Κωνσταντίνου Νικόλαος μαζί με την καλή του Τατιάνα. Κύκλοι του στενού περιβάλλοντος της πρώην βασιλικής οικογενείας λένε ότι πέρα από το Πόρτο Χέλι θα «οργώσουν» και τον Σαρωνικό, ενώ τελικός προορισμός τους θα είναι οι Σπέτσες. Από την άλλη, και φέτος την ημέρα του Πάσχα θα δοκιμάσει τις σπεσιαλιτέ του που φτιάχνει από μόνος του ο Θοδωρής Δρακάκης, που θα είναι από τους λίγους που δεν θα αποχωριστούν το «κλεινόν άστυ» τις γιορτινές μέρες. Για τη Ράνια Καρατζαφέρη Πάσχα σημαίνει οικογενειακές στιγμές, γι αυτό θα επισκεφθεί με φίλους της το πατρικό της μητέρας της στην Ικαρία. Η Μάρα Μεϊμαρίδη θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, στην Αθήνα. Παρ όλα αυτά, την Ανάσταση θα την περάσει «σε ένα μοναστήρι στη Μαλακάσα, όπου πηγαίνω κάθε χρόνο και συγκινούμαι, γιατί δημιουργείται κατανυκτική ατμόσφαιρα καθώς ακούγονται μόνο τα σήμαντρα». Στο εξοχικό του στο Ξυλόκαστρο θα είναι ο Χρίστος Τσεμπέρης με την οικογένεια και το παιδί του.

Η πανέμορφη ξανθιά θεά της πρωινής ζώνης Ελένη Μενεγάκη δεν θα κάνει τη διαφορά φέτος, αφού θα πάει με τον αγαπημένο της Γιάννη Λάτσιο και τα παιδιά τους στο σπίτι τους στη Χαλκιδική. Τόσα χρόνια δεν μπορεί να αντισταθεί στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Πάρου, γι αυτό και για μια ακόμη χρονιά την επέλεξε ως πασχαλινό προορισμό του. Αναφερόμαστε βέβαια στον επιτυχημένο διευθυντή ενημέρωσης και ειδήσεων του Star Σταμάτη Μαλέλη. Ο Γιάννης Πλούταρχος θα πάει με την οικογένειά του στο χωριό του στη Λιβαδειά, όπου και στην εκκλησία που είναι κοντά στο σπίτι του συνηθίζει να ψέλνει καθ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας των Παθών.

Η Έμη Λιβανίου το «Χριστός Ανέστη» θα το ακούσει με τον αγαπημένο της σύζυγο Αντώνη Λιβάνιο και τα παιδιά τους στην Αθήνα, κατά πάσα πιθανότατα στην πολύ ζεστή «φωλιά» τους στο Κολωνάκι. Κάθε πρωί μας προτείνουν πρωτότυπες συνταγές για το «Τι θα φάμε σήμερα» μέσα από τη συχνότητα του Star.

Η αγαπητή μαγείρισσα Νίκη Μερκούρη θα ετοιμάσει για την οικογένειά της αναστάσιμη μαγειρίτσα και αρνί ψημένο στα κλήματα. Η Τζωρτζέλα Κόσιαβα, από την άλλη, θα επισκεφθεί την Ισπανία με φίλους της γιατί αγαπάει πολύ τη χώρα του Πικάσο. Ο «πλοίαρχος» Πάνος Μιχαλόπουλος θα πάει σίγουρα στο σπίτι όπου γεννήθηκε στην Καλαμάτα, όπως και η Νίκη Κάρτσωνα με τον αγαπημένο της Νίκο Χατζή. Η τηλεοπτικά ιδιότροπη στυλ «Ντάλια» Σύλβια Δεληκούρα του πολύ επιτυχημένου «Θα βρεις το δάσκαλό σου» θα φτάσει μέχρι την Άρτα για να γυρίσει τη σούβλα με τους δικούς της.

Η Δέσποινα Βανδή θα παραμείνει φυσικά στη Θεσσαλονίκη, όπου θα την ακολουθήσουν βέβαια Ντέμης και Μελίνα, μιας και οι υπέρ επιτυχημένες εμφανίσεις της στο ΒΟΟΜ της συμπρωτεύουσας συνεχίζονται. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λιάγκας δεν θα κάνει εξαίρεση φέτος το Πάσχα κι έτσι όπως κάθε χρόνο θα καταφτάσει με το σκάφος του στο πολύ κοντινό και γαλήνιο προορισμό, την Τζια. Ο Γιώργος Λιανός θα επισκεφθεί την Κύπρο, όπου θα συνδυάσει δουλειά και ξεκούραση, αφού θα εμφανίζεται σε νυχτερινό μαγαζί την περίοδο του τσουγκρίσματος των κόκκινων αυγών. Η Μάρω Λύτρα, ενώ θα περιμέναμε να πάει στην Αυστραλία να δει τη μητέρα της και τα ανίψια της, θα παραμείνει στην Αθήνα. Ο Ηλίας Ψινάκης στο Ντουμπάι, όπου βρίσκεται από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο μονάκριβος γιος του είναι η μεγάλη του αδυναμία και φυσικά δεν το κρύβει. Αναφερόμαστε στον Ερρίκο Πετιλόν, που για το ερχόμενο Πάσχα προγραμμάτισε ταξίδι με το γιο του στη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη της Ισπανίας. Είναι γέννημα θρέμμα κρητικός, και είναι περήφανος γι αυτό! Ο λόγος για τον παρουσιαστή-μοντέλο Νίκο Παπαδάκη, που θα επισκεφθεί ενόψει Πάσχα τη λεβεντογέννα Κρήτη, για να δει και τους δικούς του, ακόμη και αν τον χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα από την ορεινή Ναυπακτία, όπου θα βρίσκεται η συμπαρουσιάστριά του και πάντα γλυκιά Νάντια Μπουλέ. Ο Θάνος Πετρέλης στο χωριό από το οποίο κατάγεται ο πατέρας του στην Ξάνθη, όπου και θα περάσει οικογενειακώς φυσικά με την αγαπημένη του Σοφία και την κόρη τους. Πρόσφατα άλλωστε επέστρεψαν από τη περιοδεία του Θάνου στην Αμερική (Ατλάντικ Σίτι), την Αφρική και την Αυστραλία.