Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε

10.04.2007
Γυναίκα για σπίτι αποδείχθηκε η Ναόμι Κάμπελ, η οποία σφουγγάρισε άψογα τους χώρους που της υποδείχθηκαν ότι έπρεπε να καθαριστούν στo Λόουερ Ιστ Σάιντ, στο νότιο Μανχάταν!

Από τον Νίκο Ζαμπάρα

Το πρώην τοπ μόντελ, βέβαια, δεν το έπιασε η κάψα να καθαρίσει τα σοκάκια της συνοικίας, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, καθώς αυτό αποτελούσε μέρος της ποινής που της επέβαλε το δικαστήριο ως τιμωρία για την επίθεσή της στην οικιακή της βοηθό, πετώντας της ένα κινητό τηλέφωνο. Ο οξύθυμος χαρακτήρας της Κάμπελ, λοιπόν, ήταν η αιτία που το δικαστήριο την καταδίκασε σε μία εβδομάδα κοινωνικής εργασίας, ενώ παράλληλα την κάλεσε να πληρώσει και πρόστιμο 350 δολαρίων προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας της οικιακής βοηθού

Φυσικά, η «μαύρη γαζέλα» δεν είναι η πρώτη διδάξασα στο υποχρεωτικό σφουγγάρισμα δρόμων και δημοσίων W.C. απόρροια δικαστικής απόφασης. Έχουν προηγηθεί και άλλοι διάσημοι που έχουν φορέσει τις φόρμες εργασίας κραδαίνοντας σκούπες και σφουγγαρίστρες!

Πιο πρόσφατη εικόνα, ανάλογη μ αυτήν της Ναόμι Κάμπελ που έκανε το γύρο του κόσμου, ήταν του Μπόι Τζορτζ. Ο διάσημος τραγουδιστής είχε συλληφθεί πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, όταν βρέθηκαν στο σπίτι του 13 σακουλάκια με κοκαϊνη! Το δικαστήριο δεν του επέβαλε την ποινή που φοβόταν ο ίδιος κάθειρξη 15 ετών, αλλά αποδέχθηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου (!) κι έτσι τον οδήγησε στους δρόμους του Μανχάταν, προκειμένου να τους σκουπίσει και να μαζέψει όποια απορρίμματα είχαν πέσει έξω από τους κάδους

Μετά από 13 βράδια στο «φρέσκο» ο Πιτ Ντόχερτι επέλεξε να αποδεχθεί την εναλλακτική πρόταση του δικαστηρίου, δηλαδή την κοινωνική εργασία, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του για την κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Για 12 μήνες, λοιπόν, ο τραγουδιστής ήταν υποχρεωμένος να συμμετέχει σ' ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης, στο οποίο συνάμα θα είχε και ρόλο βοηθού των εκπαιδευτών!

Η υπερβολική ταχύτητα με την οποία συνελήφθη να κινείται ο κάτοχος του Γκράμι το 2004 Ούσερ Ρέιμοντ τον οδήγησε στην αίθουσα του δικαστηρίου και από εκεί στο δημόσιο νοσοκομείο του Φούλτον της Τζόρτζια. Εκεί ο τραγουδιστής πρόσφερε 20 ώρες κοινωνικής εργασίας, μεταφέροντας ασθενείς και καθαρίζοντας τις τουαλέτες!

Η επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο, και η φυγή από τον τόπο της σύγκρουσης (!) ήταν η αιτία που και η Χάλι Μπέρι βρέθηκε ως κατηγορούμενη στο δικαστήριο, που της επέβαλε τριετή κάθειρξη με αναστολή, πρόστιμο 1.300 δολαρίων και 200 ώρες κοινωνικής εργασίας στο νοσοκομείο της περιοχής.

Η λίστα των επωνύμων που έχουν προσφέρει κοινωνική εργασία έπειτα από δικαστική εντολή δεν έχει τελειωμό. Σ αυτή, λοιπόν, βρίσκουμε και τον Τζορτζ Μάικλ, ο οποίος ωστόσο τιμωρήθηκε με μόλις 80 ώρες κοινωνικής εργασίας, ενώ μόνο για ένα πενθήμερο η Γουινόνα Ράιντερ βρέθηκε κοντά σε τυφλά παιδιά και παιδάκια με προβλήματα από τον ιό του AIDS για εμπλοκή σε ναρκωτικά.

Η ηθοποιός Ρεμπέκα Γκέιχαρτ είναι εκείνη στην οποία έχουν επιβληθεί οι περισσότερες ώρες παροχής κοινωνικής εργασίας. Η 36χρονη τώρα ηθοποιός είχε εμπλακεί σε τροχαίο με θύμα ένα 9χρονο αγόρι και το δικαστήριο την υποχρέωσε σε 750 ώρες κοινωνικής εργασίας, αλλά και σε συμμετοχή σε διαφημιστικό σποτ με θέμα την ανάγκη για ασφαλή οδήγηση. Ο δεύτερος με τις περισσότερες ώρες κοινωνικής εργασίας είναι ο Τόμι Λι, με 450 ώρες (στο ίδρυμα κατά του AIDS «Μάτζικ Τζόνσον») για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Πάμελα Άντερσον αλλά κι ενός φωτορεπόρτερ!