Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

08.10.2009
Ποιοι θα είναι με ποιους; Πώς κλείστηκαν οι συμφωνίες και πόσα θα παίρνουν οι καλλιτέχνες; Το ΛΟΙΠΟΝ κάνει την πρώτη μεγάλη νυχτερινή έρευνα αγοράς της σεζόν που ξεκινάει. Κοινή διαπίστωση; Θα είναι η πλέον δύσκολη και πολλά σχήματα αναμένεται ακόμη και μέσα στον πρώτο μήνα να κατεβάσουν ρολά!

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Ποιοι θα είναι με ποιους; Πώς κλείστηκαν οι συμφωνίες και πόσα θα παίρνουν οι καλλιτέχνες; Το ΛΟΙΠΟΝ κάνει την πρώτη μεγάλη νυχτερινή έρευνα αγοράς της σεζόν που ξεκινάει. Κοινή διαπίστωση; Θα είναι η πλέον δύσκολη και πολλά σχήματα αναμένεται ακόμη και μέσα στον πρώτο μήνα να κατεβάσουν ρολά! Από τους ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων και τους σταρ της πίστας μέχρι τους μετρ και τα γκαρσόνια όλοι φέτος σιγοτραγουδάνε το παλαιότερο σουξέ του Νίκου Μακρόπουλου «Κρίση, με πιάνει κρίση». Το φετινό Athens by night θα είναι το λιγότερο λαμπερό της δεκαετίας! Διήμερα λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων, αποχή πολλών μεγάλων και ηχηρών ονομάτων, «ψαλίδι» στις αμοιβές, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει το 60%, αλλά και σκόντο στο μπουκάλι και πολύ περισσότερο στα λουλούδια συνθέτουν το σκηνικό λίγο πριν οι «ναοί της νύχτας» υποδεχθούν τους θαμώνες τους. Πόσοι θα είναι φέτος και ποιοι εκείνοι που, εκτός από την οικονομική κρίση, θα επηρεαστούν και από την καπνοαπαγόρευση; Μπορεί τα χαμόγελα στις αφίσες να είναι λαμπερά, στο παρασκήνιο όμως η αγωνία και οι εντάσεις δύσκολα κρύβονται...

Η μεγάλη επιστροφή
Πολλοί κάνουν λόγο για το σημαντικότερο στοίχημα στην καριέρα της. Έπειτα από απουσία αρκετών ετών από τα νυχτερινά δρώμενα η Άννα Βίσση παίρνει φέτος τη σκυτάλη από τον Αντώνη Ρέμο στο «Αθηνών Αρένα». Το μεγαλύτερο ίσως νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας θέλει πολλή προσπάθεια και μεγάλα σουξέ για να γεμίσει! Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Άννα κι ενώ αρχικά σκεφτόταν να κάνει ένα αμιγώς pop-rock πρόγραμμα, στη συνέχεια αναθεώρησε. Στο πλευρό της θα έχει τον εξαιρετικά ταλαντούχο νέο καλλιτέχνη Γιώργο Σαμπάνη, ενώ λέγεται πως η συμμετοχή της ρεμπέτισσας Μαριώς στο σχήμα ήρθε ως απάντηση της απόλυτης Ελληνίδας σταρ στο σκηνικό που έγινε το καλοκαίρι με το θετό γιο του Μάνου Χατζηδάκι.

Η Άννα λέγεται πως φέτος θα είναι η πιο ακριβοπληρωμένη της νύχτας, με 25.000 ευρώ νυχτοκάματο. Κάποιοι λένε βέβαια πως υπάρχουν προϋποθέσεις, με κυριότερη το αν θα γεμίζει ή όχι το μαγαζί. Παράλληλα, μετά τις «Τσούλες», που δεν έκαναν σουξέ, η Άννα εξετάζει το επόμενο δισκογραφικό της βήμα, που ενδέχεται να έχει πιο εμπορικά και λαϊκά τραγούδια, ώστε ο δίσκος να έχει την επιτυχία του «Τραύματος» και του «Αντίδοτου».

Η επιλογή του Πάριου
Ο τροβαδούρος του έρωτα είχε αρκετές σεζόν να εμφανιστεί στην Αθήνα και ήθελε να κάνει κάτι ξεχωριστό. Αφού έκλεισε στο «Fever» του Θανάση Παπαγεωργίου, αναζητούσε τα ονόματα που θα τον πλαισίωναν. Αμφιταλαντευόταν ανάμεσα στον Γιώργο Μαζωνάκη και τον Νίκο Οικονομόπουλο και τελικά επέλεξε το δεύτερο. Στο σχήμα ενδέχεται να είναι και ο Γιώργος Τσαλίκης, αλλά ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα.

Ο Γιάννης Πάριος παραμένει από τους πιο ακριβοπληρωμένους τραγουδιστές, με 15.000 ευρώ τη βραδιά, ενώ ο νεαρός παρτενέρ του, που έχει δυνατά σουξέ στα λαϊκά, θα αμείβεται με 2.500 ευρώ τη βραδιά.

Πέρασε το βέτο
Ο λόγος για τον Αντώνη Ρέμο, που έπειτα από πολλά χρόνια επιστρέφει στον «Διογένη». Αρχικά είχε ακουστεί πως στο πλευρό του θα βρίσκεται η Έλενα Παπαρίζου, με την οποία είχε συνεργαστεί την πρώτη χρονιά του «Studio Πειραιώς», όταν εκείνη μόλις είχε αποχωρήσει από τους Αντίκ. Παρ’ όλα αυτά, λέγεται πως ο Αντώνης δεν ήθελε αυτή τη συνεργασία λόγω και της όχι και τόσο θερμής υποδοχής του κοινού στις εμφανίσεις της Έλενας στο «Thalassa people on stage». Ο Ρέμος θα είναι μόνος του, πλαισιωμένος από νέα παιδιά, τακτική που έχει ακολουθήσει στο παρελθόν και ο Γιάννης Πλούταρχος.

Όσο για την αμοιβή του; Λέγεται πως θα κερδίζει περίπου 14.000 ευρώ, με μείωση στις απόδοχες του 10-20% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, που ήταν από τις πιο επιτυχημένες του.

Συνάντηση κορυφής
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνταν και η Πέγκυ Ζήνα. Η επιτυχημένη τραγουδίστρια είχε αποφασίσει φέτος να μην εμφανιστεί σε κάποιο νυχτερινό κέντρο και να ξεκουραστεί, αλλά μια πρόταση-έκπληξη που ήρθε την τελευταία στιγμή ανέτρεψε τα δεδομένα. Ο Δημήτρης Μητροπάνος της πρότεινε να εμφανιστεί στο πλευρό του στις φετινές εμφανίσεις του στην «Ιερά Οδό», που ίσως και να είναι οι τελευταίες της καριέρας του, τουλάχιστον όσον αφορά τα νυχτερινά κέντρα. Η Πέγκυ δεν σκέφτηκε ούτε λεπτό να αρνηθεί στον κορυφαίο λαϊκό καλλιτέχνη και μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και η φωτογράφηση για την αφίσα.

Γύρω στις 10.000 ευρώ θα είναι το ποσό με το οποίο θα αμείβεται κάθε βράδυ ο κορυφαίος λαϊκός βάρδος, ενώ το νυχτοκάματο της Πέγκυς παραμένει σταθερό, στις 6.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το μαγαζί θα λειτουργεί τριήμερα, ενώ λέγεται πως η τιμή του μπουκαλιού θα μειωθεί λίγο σε σχέση με πέρυσι.

Έκλεισε την τελευταία στιγμή
Πολλοί ήταν εκείνοι που προέβλεπαν πως η Δέσποινα Βανδή θα απείχε για μία ακόμη χρονιά από τη νυχτερινή Αθήνα. Ωστόσο, στο παρασκήνιο η τραγουδίστρια έδωσε μεγάλη «μάχη» για να... κλείσει σε νυχτερινό κέντρο, γνωρίζοντας καλά πως δεύτερος χειμώνας αποχής από τις πίστες θα της στοίχιζε τη θέση της στην πρώτη γραμμή των καλλιτεχνών. Αρχικά συζητούσε με τον Στέλιο Ρόκκο, για να εμφανιστεί στο «Fix». Στη συνέχεια όμως της δόθηκε καλύτερη εναλλακτική. Η πρόταση που της έγινε ήταν να ηγηθεί του σχήματος στο «Έναστρον» έχοντας και την επιλογή των υπόλοιπων συνεργατών. Έτσι, εκτός από τους Goin’ Τhrough, έκλεισε και τον Χρήστο Μενιδιάτη, που θα... σηκώσει μεγάλο μέρος του λαϊκού προγράμματος.

Οι φήμες λένε πως από τις 20.000 ευρώ που έπαιρνε στο «Rex» φέτος προσγειώνεται στις 6.000! Η ίδια βέβαια ελπίζει σε δυναμική επιστροφή, στην οποία θα βοηθήσουν και τα νέα τραγούδια που της έγραψε ο Φοίβος, τα οποία έχει ήδη ηχογραφήσει.

Οι υπόλοιποι ένοικοι σε κέντρο και Πειραιώς
Στο «Κέντρο Αθηνών» θα συνεχίσει μέχρι τον Ιανουάριο ο Νίκος Βέρτης. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο ο λαϊκός τραγουδιστής έκανε ένα μίνι λίφτινγκ στο πρόγραμμα αλλά και στους τραγουδιστές που τον πλαισιώνουν, επιτυγχάνοντας το νυχτερινό κέντρο να είναι γεμάτο όλο το τετραήμερο (Πέμπτη-Κυριακή). Μετά το τέλος των εμφανίσεών του, για τις οποίες αμείβεται με 11.000 ευρώ κάθε βράδυ, ο Νίκος ίσως ανέβει στη Θεσσαλονίκη και στο «Orama», ενώ θα ξεκινήσει και την ηχογράφηση του νέου του δίσκου. Θα είναι πιο λαϊκός σε σχέση με αυτόν που ακούγεται, ενώ τα τραγούδια θα υπογράψει για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Στο «Βοτανικό» θα ερμηνεύσει την «Κόκκινη γραμμή» και τα υπόλοιπα τραγούδια που τις έγραψε ο Γιώργος Θεοφάνους η Νατάσσα Θεοδωρίδου. Η συνεργασία της με τον Νίκο Μακρόπουλο είχε έντονο παρασκήνιο, καθώς ακούγεται πως καθένας για λογαριασμό του ήθελε να ηγείται του σχήματος. Τελικά, θα ηγηθεί (σ.σ.: στην αφίσα αλλά και στο κλείσιμο του προγράμματος) η Νατάσσα, ως πιο... παλιά, αλλά ο χρόνος παρουσίας και των δύο στην πίστα θα είναι ο ίδιος. Λέγεται πως ο κ. Πριόβολος, ο επιχειρηματίας του κέντρου, έχει ήδη ενημερώσει τους δύο καλλιτέχνες ότι το νυχτερινό μαγαζί θα λειτουργεί Παρασκευή και Σάββατο, ενώ αν υπάρχουν χοροί ή άλλες εκδηλώσεις, και Πέμπτη ή Κυριακή.

Η αμοιβή της Νατάσσας φημολογείται ότι έπεσε από τις 14.000 στις 10.000 ευρώ, ενώ ο Νίκος Μακρόπουλος θα αμείβεται με 5.000-6.000 ευρώ.

Λίγο πιο κάτω, στις Τζιτζιφιές και στο «Τeatro», θα εμφανίζονται ο Νίκος Κουρκούλης, η Αγγελική Ηλιάδη και ο Κώστας Μαρτάκης.

Ο Νίκος Κουρκούλης θα παίρνει γύρω στις 5.000 ευρώ κάθε βράδυ, ενώ λέγεται πως η αμοιβή της Αγγελικής Ηλιάδη έχει πέσει αισθητά σε σχέση με το πόσο που πήρε στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εμφανίσεις της με τον Γιώργο Τσαλίκη και τον Γιώργο Γιαννιά, αν και είχαν διαφημιστεί κατά κόρον, δεν πήγαν καθόλου καλά.

Πολυαναμενόμενη είναι η συνεργασία του Μιχάλη Χατζηγιάννη με τους Οnirama στο «Rex». Όπως λέγεται, κι εδώ υπήρξε εντονότατο παρασκήνιο, καθώς αρχικά ο Μιχάλης ήθελε ένα δυνατό γυναικείο όνομα στο πλευρό του, ενώ ο επιχειρηματίας και πολύ καλός του φίλος κ. Μαροσούλης ήθελε ο ποπ σταρ να συνεργαστεί με το διάσημο γκρουπ.

Τελικά, η σύμπραξη επιτεύχθηκε και όλοι προβλέπουν ότι η συνεργασία θα σπάσει... πόρτες στο ιστορικό μαγαζί της Πανεπιστημίου. Λέγεται πως 12.000 ευρώ θα είναι η αμοιβή του Χατζηγιάννη, ενώ οι Onirama θα μοιράζονται κάθε βράδυ το ποσό των 4.000 ευρώ.

Οι μεγάλοι απόντες και η εκκρεμότητα Sakis
Πολλά δυνατά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού επέλεξαν φέτος να απέχουν από τις πίστες και, όπως υποστηρίζουν στενοί συνεργάτες τους, «ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν». Φέτος το χειμώνα, λοιπόν, δεν θα δούμε τον Πασχάλη Τερζή, τον Γιάννη Πλούταρχο, τον Νότη Σφακιανάκη και την Έλλη Κοκκίνου, που θα ξεκουραστούν με τις οικογένειές τους. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο Σάκης Ρουβάς, που έχει πρόταση να συνεχίσει στο «Starz» του Θησείου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει.