Περισσότερα γεύματα, λιγότερα κιλά

02.04.2007
Η δίαιτα που προτείνει ο διαιτολόγος των τοπ μόντελ Ντέιβιντ Κιρς σας βοηθάει να χάσετε γρήγορα και εύκολα τα περιττά σας κιλά - τουλάχιστον 3 την εβδομάδα τον πρώτο μήνα και 1,5-2 την εβδομάδα το δεύτερο μήνα.

Η δίαιτα που προτείνει ο διαιτολόγος των τοπ μόντελ Ντέιβιντ Κιρς σας βοηθάει να χάσετε γρήγορα και εύκολα τα περιττά σας κιλά - τουλάχιστον 3 την εβδομάδα τον πρώτο μήνα και 1,5-2 την εβδομάδα το δεύτερο μήνα. Επίσης, ενεργοποιεί το μεταβολισμό ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες. Αποτελείται από 5 γεύματα ημερησίως, εκ των οποίων τα δύο περιλαμβάνουν ένα σνακ, το πρώτο γύρω στις 10 το πρωί και το δεύτερο γύρω στις 4 το απόγευμα. Επίσης, το μεσημεριανό να το τρώτε το αργότερο μέχρι τη 1 το μεσημέρι, ώστε να μπορείτε να κάψετε τις θερμίδες που πήρατε μέσα στις επόμενες ώρες. θα πρέπει ακόμη να μην τρώτε το δείπνο αργότερα από τις 7 το βράδυ.

Για σνακ μπορείτε να επιλέξετε: μια μικρή κονσέρβα τόνου ή μια μικρή κονσέρβα σολομού ή ένα μικρό μπολ χορτόσουπας ή 10 ωμά αμύγδαλα ή τα ασπράδια από 3 αυγά βρασμένα.

Δευτέρα:
Πρωινό: τα ασπράδια από 2 ή 3 αυγά βρασμένα.
Γεύμα: Μια μερίδα γαλοπούλα με τσίλι -δείτε παρακάτω πώς να τη μαγειρέψετε- και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα με σος κρασόξιδου (4 κουταλάκια του γλυκού κρασόξιδο, 2 κουταλάκια νερό, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο θυμάρι, 1 κουταλάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός και φρεσκοτριμμένο πιπέρι).
Δείπνο: Μία φέτα ψάρι τόνο στη σχάρα, ένα πιάτο λαχανικά στη σχάρα, πασπαλισμένα με μπαχαρικά και μπόλικο πιπέρι, λίγο χυμό λεμόνι και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο.

Τρίτη:
Πρωινό: Ομελέτα με ντομάτα και ζαμπόν γαλοπούλας (τα ασπράδια από 3 αυγά, δύο ψιλοκομμένες ντομάτες, δύο φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες, κόλιαντρο και πιπέρι).
Γεύμα: Μία μερίδα κοτόπουλο ή σολομό στη σχάρα και μια πράσινη σαλάτα με σος κρασόξιδου. Δείπνο: Γαρίδες μαρινάρα (300 γραμμ. γαρίδες μαγειρεμένες με μία σκελίδα σκόρδο, ρίγανη, μαντζουράνα, πιπέρι και μία μικρή κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια). Αφού ψηθούν, προσθέτετε 1 κουταλάκι λάδι.

Τετάρτη: Επαναλαμβάνετε το μενού της Δευτέρας.

Πέμπτη:
Πρωινό: Τα ασπράδια από 3 αυγά βρασμένα.
Γεύμα: Κοτοσαλάτα (ένα στήθος κοτόπουλου -βραστό ή ψητό στη σχάρα ψιλοκομμένο-, 6-7 μεγάλα φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα, 5 ντοματάκια, ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σος κρασόξιδου).
Δείπνο: Ένα φιλέτο σολομού στη σχάρα και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. Στο σολομό μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού σος χορσράντις.

Παρασκευή: Επαναλαμβάνετε το μενού της Τρίτης.

Σάββατο: Επαναλαμβάνετε το μενού της Δευτέρας.

Κυριακή:
Πρωινό: Τα ασπράδια από 3 αυγά βρασμένα.
Γεύμα: Ένα στήθος κοτόπουλου, μαγειρεμένο με δύο σπαράγγια ψιλοκομμένα, ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μία χούφτα μανιτάρια και μία καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.
Δείπνο: Ένα φιλέτο σολομού στη σχάρα και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. Στο σολομό μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού σος χορσράντις.

Η συνταγή της γαλοπούλας με τσίλι
Τη μαγειρεύετε την Κυριακή και την τρώτε σε τρία γεύματα μέσα στην εβδομάδα. Βράζετε τρία κομμάτια στήθος γαλοπούλας με λίγο νερό, ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μία σκελίδα σκόρδο, μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κουταλάκια τσίλι, 1 κουταλάκι πάπρικα, 1 κουταλάκι κίμινο, πιπέρι, ένα κύβο κοτόπουλου και μία κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια.