Η άγνωστη ζωή των καλύτερων χορευτών

02.04.2007
«Εβδομάδα Παθών» μοιάζει να περνούν οι επίλεκτοι 50 καλύτεροι χορευτές του talent show του Mega που έχουν συγκεντρωθεί στο αυστηρό Boot Camp. Διεκδικούν όλοι μια θέση στην τελική 20άδα. Οι χορογραφίες εξαντλητικές, η πειθαρχία το ζητούμενο, ενώ οι τραυματισμοί δεν λείπουν. Είναι οι καλύτεροι και καταφέραμε να τους «κλέψουμε» άγνωστες πλευρές της ζωής τους!

Τιάγκο Σοάρες Ντα Σίλβα
Δίπλα στον Νότη

Για τον Τιάγκο το εν λόγω ριάλιτι δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια πρόκληση. Ανήκει σ’ εκείνους που αναγκάστηκαν να διασχίσουν τον Ατλαντικό για να επιβιώσουν και τώρα ζητάει απλώς «να δω αυτό ακριβώς το ταλέντο που έχω αν και πού μπορεί να με φτάσει». Στη χώρα μας δεν έχει κλείσει ούτε τέσσερα χρόνια, παρ’ όλα αυτά δηλώνει επαγγελματίας χορευτής. Δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα για εκείνον, αφού αυτό το διάστημα μπορεί να κοιμάται και συνολικά? μία μόνο ώρα την ημέρα λόγω του ότι πέρα από το ριάλιτι καταφέρνει και προλαβαίνει και εμφανίζεται όχι σε ένα ούτε σε δύο, αλλά σε τρία νυχτερινά μαγαζιά. «Για την ακρίβεια, μου αρέσει αυτό που κάνω και φυσικά είναι ένας τρόπος επιβίωσης. Απ’ αυτό ζω. Εργάζομαι ως χορευτής σε δύο καθαρά λάτιν μαγαζιά αλλά και στο ?Έναστρον? με τον Νότη Σφακιανάκη». Του λείπει καθόλου η πατρίδα του; «Αν έλεγα όχι, θα ήμουν ψεύτης. Μου λείπει, αλλά αγαπώ την Ελλάδα και θέλω να ζήσω εδώ! Στη Βραζιλία τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για ένα χορευτή. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός».

Ιγκόρ
«Θέλω τα χρήματα για να φέρω τη μητέρα μου στην Ελλάδα!»

Είναι σίγουρα το πρόσωπο που συγκίνησε τους τηλεθεατές αλλά και έκλεψε την προσοχή με την ευλυγισία αλλά και το δυναμικό χορευτικό ταλέντο του. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην είναι ο πρώτος που μπήκε στον ημιτελικό του ριάλιτι από την πρώτη κιόλας οντισιόν, αφήνοντας ακόμη και τους δύσπιστους και αυστηρούς κριτές με το στόμα ανοιχτό. Και ποιος θα ξεχάσει τα δάκρυα συγκίνησης όταν ο Πάνος Μεταξόπουλος του έδινε κατευθείαν το «χρυσό» εισιτήριο; Θα θυμάστε σίγουρα να λέει με λυγμούς «θέλω να φέρω τη μητέρα μου στην Ελλάδα για να μείνει μαζί μου», αν φυσικά τελικώς αποδειχθεί και ο νικητής του παιχνιδιού. Δεν θα μπορούσε βέβαια να μην του λείπει η μητέρα του, αφού ο Ιγκόρ κατάγεται από την Κούβα και τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζει στην Ελλάδα και εργάζεται σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά για να τα βγάλει πέρα. Το τελευταίο διάστημα παράλληλα με τις εξαντλητικές πρόβες και δοκιμασίες που περνούσε στο ριάλιτι εμφανιζόταν και δίπλα στον Γιώργο Τσαλίκη και τη Χρύσπα!

Γιάννης-Πέτρος Τζι Πι
Ο παλιός είναι... αλλιώς

Ποιον άλλον τίτλο θα μπορούσαμε να βάλουμε για τον Γιάννη, που μπορεί να κατάγεται από τη Μεσσηνία και να μένει μόνιμα στο Βέλγιο, είναι όμως ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης, 37χρονών, του δημοφιλέστατου ριάλιτι, παρ’ όλα αυτά όμως, τίποτα δεν φαίνεται να τον πτοεί, αφού εξ αρχής θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα πέντε φαβορί του παιχνιδιού. Άλλοι δικαιολογούν το ταλέντο του από το γεγονός ότι ο ίδιος είναι πολύ επιτυχημένος καθηγητής χορού, ενώ έχει συμμετάσχει επιτυχώς και σε διάφορα σόου της τηλεόρασης του εξωτερικού. Όπως ο Ιγκόρ πέρασε κατευθείαν στους 100 καλύτερους χορευτές, κάτι που του προκάλεσε δάκρυα στα μάτια. «Δεν μετανιώνω για τη συγκίνηση που έδειξα. Από την αρχή είδα το παιχνίδι ως μια ιδανική ευκαιρία να αλλάξω ριζικά τη ζωή μου. Την αγαπώ την Ελλάδα, αλλά δεν μπορούσα να έρθω από το πουθενά. Οι γονείς μου είναι Έλληνες, μου έχουν μιλήσει για την πατρίδα μας πολύ και θα ήθελα σαν τρελός να ζήσω εδώ».

Μαρία και Κική Φωτιάδου
«Κανείς δεν θα μας χωρίσει»

Όταν γίνονταν οι οντισιόν στη Νέα Υόρκη, εύκολα μπορούσαν να διακρίνουν οι κριτές τη δίψα των ομογενών που έβλεπαν το χορευτικό τους ταλέντο ως όχημα για να έρθουν στην πατρίδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. οιΕλληνοαμερικανίδες όμως που ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή για το ιδιαίτερο δέσιμο που έχουν ήταν σίγουρα οι αδελφές Φωτιάδου. «Είναι απλώς μια δοκιμασία που περνάμε και τυχαίνει να παλεύουμε μαζί μέχρι κι αυτή την τελευταία φάση», τονίζει η Κική, εξηγώντας ότι και οι δυο τους ζουν και αναπνέουν από το οξυγόνο πους τους δίνει η έκφραση μέσω του χορού, ενώ η Μαρία συμπληρώνει: «Αν δεν προκριθεί μια από τις δυο μας, φυσικά και δεν θα τα βάψουμε μαύρα! Τίποτα μέχρι στιγμής δεν μας έχει χωρίσει.

Είμαστε δεμένες και αυτό που μετράει είναι ότι ποτέ η μία δεν είδε την άλλη καθόλου ανταγωνιστικά».

Ελπινίκη Ιωάννου
Κρυμμένο «όπλο», η έκφρασή της

Όταν ο Πάνος Μεταξόπουλος μαζί με τους υπόλοιπους «αδέκαστους κριτές» κατέφτανε δριμύτατος για να ανακαλύψει σαν άλλος Χριστόφορος Κολόμβος τα χορευτικά ταλέντα της Κύπρου μετά τις εξαντλητικές οντισιόν ήταν ένα βήμα πριν αποχωρήσει απογοητευμένος, αφού: «Όλοι είστε στο πρόσωπο σαν νεκροί. Χωρίς καμία έκφραση». Εκείνη που τον κράτησε, ήταν η Ελπινίκη Ιωάννου, η μελαχρινή καλλονή που ?επιτέλους, μετά από 1.000 Κύπριους υποψηφίους!? κατάφερε να χαμογελάσει και να δείξει πόσο απολαμβάνει αυτό που χορογραφεί! Με κρυμμένο της «άσο» την εκφραστικότητα που μαθαίνει από τα 18 της από τη Ρωσική ακαδημία μπαλέτου, σήμερα λέει: «Στο μoot Camp ξέραμε από την αρχή ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ αυστηρά και οδυνηρά. Παρ’ όλα αυτά, δεν το βάζω κάτω!».

Κυριακή Κουτσουμπάρδη
Χορεύτρια δρόμου ταλέντο από τζάκι!

Είναι ο τελευταίος κρίκος μιας εντυπωσιακής τριάδας χορευτών δρόμου που ενθουσίασαν την κριτική επιτροπή. «Το αγόρι της παρέας δεν πέρασε. Η άλλη κοπέλα πέρασε, αλλά δεν ήρθε στην οντισιόν γιατί δούλευε». Με χορευτικές ταρζανιές, εντυπωσιακά ανοίγματα και μια ευλυγισία που θα ζήλευε οποιαδήποτε επαγγελματίας χορεύτρια, η Κυριακή δεν μπορεί παρά να θεωρείται ένα ταλέντο που δύσκολα θα το βάλει κάτω. Πριν από χρόνια όμως την είχε κόψει η Ρούλα Κορομηλά σ’ ένα διαγωνισμό χορού στο «Μπράβο».

Παύλος Μανογιαννάκης -Δήμητρα Ζερβού
Ζευγάρι στη ζωή και το χορό. Ποιος θα τους χωρίσει;

Αποτελούν φυσικά το μοναδικό καλλιτεχνικό ζευγάρι που διαγωνίζεται στο παιχνίδι. ο Παύλος παλαιότερα είχε μεγάλο ταλέντο στη... λύρα, ενώ σήμερα ασχολείται με το λάτιν, μια αγάπη που ξεκίνησε από τα 17 του χρόνια. Είναι αχώριστοι σε ζωή και χορό. Τι θα γίνει αν οι διαδικασίες του παιχνιδιού τούς αναγκάσουν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους; «Για εμάς νίκη θα είναι οι όσο το δυνατόν πιο κοντινές θέσεις στην κορυφή. Αν καταφέρουμε να μπούμε στους 20 και χωρίσουμε μετά, δεν θα πέσουμε και στην κατάθλιψη. Θέλουμε όμως να ζήσουμε μέχρι την τελευταία σταγόνα αυτή την εμπειρία. Παρ’ όλα αυτά, αν σ’ αυτή την προκριματική φάση κοπεί κάποιος, τότε θα φύγει και ο άλλος, γιατί είναι ψυχοφθόρο συναίσθημα. Ξέρουμε πάντως ότι το έπαθλο είναι μόνο για έναν».

Μπέντζι
«Το μιούζικαλ είναι η ζωή μου»

Το νιγηριανό ταμπεραμέντο του αιχμαλώτισε τα βλέμματα της κριτικής επιτροπής από την πρώτη οντισιόν. Στην Ελλάδα μένει τα τελευταία πέντε χρόνια. Υπήρξε για χρόνια επαγγελματίας χορευτής σε μιούζικαλ υπερπαραγωγές του Λονδίνου, ενώ θα τον θυμάστε και από τον περσινό «Βοτανικό» στο πλευρό της Άννας Βίσση. Ήταν επίσης βασικός χορευτής στο «Fame story», ενώ η τωρινή του διασημότητα του έχει φέρει καινούργιους πελάτες, μιας και είναι δάσκαλος yoga. Αυτό το διάστημα εργάζεται επίσης στο «Caramella».