Πέτρος Ίμβριος: "Έχω χτυπήσει γυναίκα"!

30.03.2007
Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο ΛΟΙΠΟΝ... χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος ο Πέτρος Ίμβριος, ένα από τα πιο καλά παιδιά του καλλιτεχνικού χώρου. Κι όμως, αυτό το ήρεμο αγόρι στον ελεύθερο χρόνο του... βαράει!

Από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ
Φωτό: ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑΚΗ

Κορίτσια, μην τρομάζετε!
Ο τραγουδιστής είναι ευγενικός με τις γυναίκες και με όλο τον κόσμο. Αλλά αν χρειαστεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή τους ανθρώπους που αγαπάει, ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε! Μαύρη ζώνη στο καράτε και στο kick boxing διαθέτει και τον συναντήσαμε στο γυμναστήριο να προπονείται με το δάσκαλό του, τον πρωταθλητή Γιώργο Μάλλιο.

Εξάλλου, για να χρησιμοποιήσουμε και τον τίτλο από το καινούργιο του CD «Ποιος θα με κρίνει», η τελική κρίση για όσα μας είπε ?πάντα από καρδιάς και με απόλυτη ειλικρίνεια? ανήκει σ’ εσάς. Άλλωστε, ο Πέτρος Ίμβριος όχι μόνο στο ρινγκ, αλλά και στην πίστα και στη ζωή το έχει αποδείξει ότι είναι γνήσιο αρσενικό.

Σε βλέπουμε για πρώτη φορά στο ρινγκ. Πώς και πότε ξεκίνησες αυτό το άθλημα;

«Ασχολούμαι με τις πολεμικές τέχνες από 14 χρονών. Έχω πάρει μαύρη ζώνη στο καράτε και στο kick boxing. Την τρέλα για το kick boxing μού την ?κόλλησε? ένας φίλος στη Θεσσαλονίκη πριν από περίπου 13 χρόνια, όταν με πήρε σε μια προπόνησή του. Από τότε γυμνάζομαι τακτικά και αυτό είναι εκτόνωση για μένα».

Σαν χαρακτήρας είσαι νευρικός;

«Γενικά είμαι ήρεμος. Θα τσατιστώ το πολύ μια δυο φορές το χρόνο. Αποφεύγω να πιάνομαι στα χέρια. Πιστεύω ότι με το διάλογο μπορείς να λύσεις τις διαφορές σου.

Είμαι καλοπροαίρετος με τους ανθρώπους, δεν έχω απωθημένα, οπότε δεν τσακώνομαι. Κάποιες φορές, βέβαια, ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι μου κυρίως με τις αδικίες που βλέπω να γίνονται γύρω μας, αλλά προσπαθώ να μη φτάνω στα άκρα. Εξάλλου, η φιλοσοφία των πολεμικών τεχνών είναι η αυτοσυγκράτηση».

Σου έχουν φανεί χρήσιμες οι πολεμικές τέχνες σε κάποια επικίνδυνη στιγμή της ζωής σου;

«Ευτυχώς δεν χρειάστηκε ποτέ μέχρι σήμερα να τις χρησιμοποιήσω για να αμυνθώ».

Έχεις χτυπήσει ποτέ γυναίκα;

«Έχω χτυπήσει γυναίκα. Μια σφαλιάρα πού και πού, αν χρειάζεται, πρέπει να πέφτει. (Γέλια.) Αν και θεωρώ ότι στη γυναίκα πρέπει να φέρεσαι με ευγένεια και να της κάνεις όλα τα χατίρια, χωρίς να σε καταλάβει. Γενικά είμαι δοτικός, πιστεύω όμως ότι η καλοσύνη πολλές φορές παρεξηγείται».

Το να παραδέχεται όμως ένας άντρας και μάλιστα επώνυμος ότι έχει χαστουκίσει γυναίκα,έστω κι αν αυτό αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα όσων πιστεύει, θέλει «τσαγανό», να έχεις «μαγκιά» για να το αποκαλύψεις;

«Εγώ πάντα λέω αλήθειες. Είμαι ειλικρινής και αυθόρμητος, έστω και αν μου κοστίσει αυτό. Βέβαια, δεν θα αποκαλύψω ποτέ το όνομα της κυρίας. Τα εν οίκω μη εν δήμω. Έχουμε χάσει σήμερα το ?μάγκα? τον άντρα. Και ποιος είναι αυτός; Όπως μου έλεγε ένας θείος μου όταν ήμουν έφηβος, οι μάγκες ήταν αυτοί που αγαπούσαν τη γυναίκα τους, την πρόσεχαν, ήταν ντόμπροι και περήφανοι, ήταν καλοί στις παρέες τους, ήταν δοτικοί.

Δεν ήταν μάγκες με την έννοια του σημερινού, του ψευτόμαγκα, που θα σπάσει το τραπέζι στο σπίτι του. Δηλαδή τους παλιούς μάγκες θα έπρεπε να ακολουθήσουμε.

Να είμαστε τίμιοι, περήφανοι, δοτικοί, να προσέχουμε τους φίλους μας, την οικογένειά μας, τη γυναίκα μας, εκεί είναι ο πραγματικός ο μάγκας, ο άντρας, το αρσενικό».

Υποθέτω ότι όταν έδωσες το χαστούκι σε γυναίκα, ήταν για ερωτικό λόγο;

«Ναι. Όταν σε φτάνει στο αμήν, μπορεί να σηκώσεις το χέρι σου και να φύγει ένα χαστούκι. Δεν το έχεις σκεφτεί από πριν. Εξάλλου, και αυτό έχει συμβεί μια δυο φορές στη ζωή μου. Και το εκτιμήσανε κιόλας».

Σε ποιον ή ποια θα έδινες ευχαρίστως μια μπουνιά;

«Σε πολύ κόσμο. (Γέλια.) Θα έδινα σίγουρα μια μπουνιά στο κατεστημένο. Είμαι ελληνάρας, αλλά κάποια πράγματα με ενοχλούν. Η νοοτροπία του Έλληνα θα μπορούσε να είναι καλύτερη».

Τι φάση περνάς αυτή τη στιγμή στη ζωή σου; Είσαι ερωτευμένος;

«Είμαι καλά με μια κοπέλα εδώ κι ένα χρόνο. Έτυχε να είναι εκτός καλλιτεχνικού χώρου. Προς το παρόν δεν σκεφτόμαστε να παντρευτούμε. Θεωρώ ότι πρέπει να παντρεύεσαι για να νομιμοποιείς τα παιδιά σου».

Σε συνεντεύξεις σου έχεις πει ότι αγαπάς τα παιδιά και θα ήθελες πάρα πολύ ένα δικό σου. Μάλιστα, κάποια στιγμή η Ναταλία Γερμανού είχε δηλώσει ότι ένας από τους λόγους που χωρίσατε ήταν ότι εκείνη δεν ήταν έτοιμη να γίνει μητέρα, ενώ εσύ ήθελες πάρα πολύ ένα παιδί. Ισχύει ακόμα αυτό;

«Ναι, η Ναταλία δεν θέλει παιδιά στη ζωή της. Εγώ θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω οικογένεια, αλλά όταν θα είναι σωστές οι συνθήκες. Τώρα, αν έρθει το παιδάκι, θα δούμε».

Πες μου με το χέρι στην καρδιά, τι γεύση σου έχει αφήσει ο γάμος;

«Ήταν μια περίοδος της ζωής μου την οποία έζησα. Γενικά προσπαθώ να μη σέρνω κατάλοιπα μαζί μου».

Είναι δηλαδή κύκλοι της ζωής που κλείνουν;

«Ακριβώς έτσι».

Η καινούργια σου δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο «Ποιος θα με κρίνει». Ποιοι νομίζεις ότι μπορούν να σε κρίνουν;

«Όλοι θα με κρίνουν. Είναι σίγουρο αυτό. Όλοι κρίνουν τους άλλους και δυστυχώς δεν κρίνουν τον εαυτό τους. Βλέπεις, είναι πολύ πιο εύκολο να κρίνεις τους άλλους, παρά να ?χτυπάς? τον εαυτό σου».

Εσύ έχεις στήσει ποτέ απέναντί σου τον εαυτό σου σαν σάκο του μποξ και να τον χτυπάς;

«Συνέχεια. Κάνω αυτοκριτική. Μόνο έτσι μπορείς να γίνεις καλύτερος».

Έχεις κάνει ένα βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Τα πάθη του Χριστού» με τη Χριστίνα Λαμπίρη. Με ποια άλλη κυρία της showbiz θα ήθελες να κάνεις το επόμενο;

«Στο καινούργιο μου βιντεοκλίπ για το τραγούδι ?Χειροκροτήστε την? ?που έγραψε ο στιχουργός και παραγωγός μου Γιάννης Λιόντος και σκηνοθέτησε ο Στέλιος Χατζηαγγελής? παίζει η καλή μου φίλη Στέλλα Γιαμπουρά».

Θα προσκαλούσες τη Ναταλία Γερμανού να είστε αντίπαλοι σε έναν αγώνα kick boxing;

« Όχι, γιατί να το κάνει αυτό το κοριτσάκι; Τα κοριτσάκια είναι για άλλα πράγματα».

Τα αγαπημένα μου

  • Φαγητό: Μακαρόνια.
  • Μουσική: Από heavy metal μέχρι κλασική.
  • Ηρωας: Μπρους Λι.
  • Τραγούδιπου θα ήθελε να το έχει τραγούδησει εκείνος: «Απορώ με την καρδιά μου» του Γιάννη Πάριου.
  • Το διαχρονικό σουξέ του: «Αλίμονο, αγάπη μου», που έχουν γράψει ο Κωνσταντίνος Παντζής και η Ναταλία Γερμανού.

Το χειρότερό του:

Η ακαταστασία.

Τrivia

Ζώδιο: Παρθένος με ωροσκόπο Καρκίνο.

Συνήθεια: «Καμιά. Μου αρέσει να κάνω καινούργια πράγματα γιατί βαριέμαι εύκολα».

Ρούχα: «Το να έχεις γούστο και να επιλέγεις τα ρούχα που σου ταιριάζουν δεν έχει καμιά σχέση με το πόσο ακριβά είναι. Τα τελευταία χρόνια επειδή είμαστε συνεταίροι με τον Μάκη Τσέλιο και έχουμε ανοίξει μαγαζί με ρούχα στη Γλυφάδα, με ντύνει εκείνος.

Στο παρελθόν έχω δώσει και 2.000 ευρώ για ένα κοστούμι, αλλά συνήθως τη σεζόν ξοδεύω γύρω στα 4.000 ευρώ για τις εμφανίσεις μου στην πίστα».

Χρώματα: «Στην πίστα προτιμώ το μαύρο και το καφέ, ενώ στην προσωπική μου ζωή μου αρέσουν και τα έντονα χρώματα  πορτοκαλί, κόκκινο κ.ά.».