To 2008 η μεταμόρφωσή της

02.04.2007
Είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη μεταμόρφωση της Αγγελικής Δαλιάνη σε «άσχημη». Ο επιτυχημένος ενδυματολόγος Αλέξης Φούκος μας μιλάει αποκλειστικά για όλα τα «μυστικά» της «ασχήμιας»

Είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη μεταμόρφωση της Αγγελικής Δαλιάνη σε «άσχημη». Ο επιτυχημένος ενδυματολόγος Αλέξης Φούκος μας μιλάει αποκλειστικά για όλα τα «μυστικά» της «ασχήμιας» αλλά και για το πώς σκέφτεται να τη μεταμορφώσει σε όμορφη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΛΟΙΠΟΝ, η ριζική μεταμόρφωση της «Μαρίας» σε όμορφη θα γίνει προς το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν 2007-2008, δηλαδή κοντά στο Μάιο του 2008! Θα αργήσουμε λοιπόν να δούμε το «ασχημόπαπο» που ενσαρκώνει η Αγγελική Δαλιάνη έτσι όπως το είχαμε δει στο πάρτι του Mega πριν από ένα μήνα. Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε ότι σήμερα θα προβληθεί το 60ό επεισόδιο της σειράς, η οποία μαθαίνουμε ότι θα ολοκληρωθεί όταν το «κοντέρ» φτάσει στο 300. Ακόμη, μαθαίνουμε ότι για να παραμείνει ζωντανό το ενδιαφέρον των Ελλήνων τηλεθεατών μόλις στα τελευταία επεισόδια της τρέχουσας σεζόν ίσως να δούμε τη «Μαρία» χωρίς σιδεράκια! Πώς όμως θα είναι η «Μαρία» αφού γίνει η ριζική μεταμόρφωσή της; Τι μας λέει ο ενδυματολόγος της σειράς Αλέξης Φούκος :

Η εξωτερική μεταμόρφωση της Μαρίας θα έρθει μια κι έξω ή θα είναι σταδιακή;

«Αν απαντήσω σ’ αυτή την ερώτηση, είναι σαν να σας λέω το τέλος της σειράς. Πιστεύω ότι κανένας τηλεθεατής δεν θέλει να ξέρει πραγματικά το τέλος».

Έχετε κάποιο πρότυπο ομορφιάς πάνω στο οποίο θα στηριχθείτε;

«Είναι νωρίς ακόμη για να μπω στη διαδικασία να σκεφτώ τη μεταμόρφωσή της σε ωραία».

Θα θέλατε να τη βλέπατε με πιο κοντό μαλλί;

«Όχι, νομίζω δεν της πηγαίνει το κοντό μαλλί...».

Τη φανταζόσαστε με μίνι;

«Εσείς θα μπορούσατε; Εγώ πάντως όχι!».

Ποιο σημείο του σώματος ή του προσώπου της Αγγελικής Δαλιάνη πιστεύετε ότι είναι το δυνατό της σημείο;

«Το χαμόγελό της και οι γωνίες του προσώπου της. ‘Εχει εξαιρετικές αναλογίες και μπορεί να κάνει οτιδήποτε!».

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε για τη μεταμόρφωση της Αγγελικής Δαλιάνη σε «Μαρία»;

«Η μεγαλύτερη δυσκολία υπήρξε αυτό που είχα στο μυαλό μου για το ρόλο να μπορέσω να το κάνω και στην πράξη, δηλαδή να βρω τα ρούχα και τα αξεσουάρ που χρειάζονται».

Διαφωνήσατε ποτέ όσον αφορά τις προτάσεις σας με τους ηθοποιούς της σειράς;

«Πάντα υπάρχουν διαφωνίες σε κάθε δουλειά. Κάποιες φορές λύνονται αμέσως και κάποιες άλλες παίρνει λίγο χρόνο παραπάνω. Γενικά, στη δουλειά μου έχω τον τρόπο να μη φτάνουν τα πράγματα σε οριακά σημεία».

Ποια από τις έως τώρα σημαντικές συνεργασίες σας ξεχωρίζετε;

«Η πιο σημαντική συνεργασία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα είναι αυτή με τον Αλέξανδρο Ρήγα, ο οποίος μου έχει δώσει μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για να δείξω τη δουλειά μου. Βέβαια, και η τωρινή μου συνεργασία για τη Μαρία την άσχημη είναι σημαντική για μένα».

Ποιον/α θεωρείται τον πιο καλοντυμένο/η ηθοποιό και με ποιον/α ;

«Η Τζίνα Αλοιμόνου θεωρώ ότι είναι η πιο καλοντυμένη ηθοποιός. Επίσης, η Νατάσα Καλογρίδη και ο αδελφός της Αντώνης, με τους οποίους θα ήθελα και να συνεργαστούμε ».

Ποιο ελληνικό σίριαλ ξεχωρίζετε ενδυματολογικά;

«Στη σειρά ?Τελευταία παράσταση? πιστεύω ότι γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά».

Πώς αντέδρασε η Αγγελική όταν πρωτοείδε το αλλοπρόσαλλο είδωλό της στον καθρέφτη;

«Θυμάμαι την πρώτη ολοκληρωμένη μεταμόρφωση όταν φόρεσε τα σιδεράκια και τα παλιομοδίτικα ταγεράκια. Δεν μπορούσαμε να συγκρατηθούμε από τα γέλια!».

Τα σιδεράκια της είναι αυτοκόλλητα;

«Τα σιδεράκια είναι πρόσθετος σκελετός, τον οποίο φοράει μόνο στα γυρίσματα».

Ποια πρότυπα είχατε στο μυαλό σας όταν ντύνατε την Ελληνίδα «Μαρία την άσχημη»;

«Δεν λειτουργώ ποτέ με πρότυπα. Είχα δει φωτογραφίες από τις ξένες παραγωγές και από εκεί και πέρα μαζί και με το υπόλοιπο συνεργείο καταλήξαμε στη μορφή που βλέπετε σήμερα. Πάντως, η επιλογή των ρούχων γίνεται αποκλειστικά από βεστιάρια αλλά και από καταστήματα που βρίσκονται στην Αιόλου».