Η Μιρέλα ρίχνει το ακόντιο ψηλά

30.03.2007
Μια γλυκιά και πολύ τρυφερή σχέση φιλίας φαίνεται να έχει αναπτυχθεί μεταξύ της ακοντίστριας Μιρέλας Μανιάνι και του «καπετάνιου» του ΠΑΟ Γιώργου Βαρδινογιάννη. Η ξανθιά ολυμπιονίκης συναναστρέφεται όλο και πιο συχνά τον ισχυρό άντρα του ελληνικού αθλητισμού και όπως όλα δείχνουν έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει το μετάλλιο της... καρδιάς του.

Από τη Ρενέ Σαραντινού

Τον τελευταίο καιρό και συγκεκριμένα από τότε που βγήκε το διαζύγιό του ο ιστορικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού ήταν μόνος και επέλεγε να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του με φίλους και επιλεγμένες παρέες, τις περισσότερες φορές από το χώρο του αθλητισμού. Συχνά-πυκνά τον βλέπαμε σε κοσμικές του εξόδους και ενίοτε σε νυχτερινά κέντρα όπου επέλεγε να διασκεδάσει πάντα με τους αγαπημένους του ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους και ωραίες γυναίκες, που όμως καμιά τους δεν ήταν κοντά του.

Όμως, τον τελευταίο ενάμιση μήνα κάτι φαίνεται να άλλαξε. Μια χαραμάδα άνοιξε στην πόρτα της καρδιάς του και η ψυχή του φωτίστηκε από ένα λαμπερό χαμόγελο και το χρυσό στεφάνι των ξανθών μαλλιών μιας γόησσας του στίβου.

Η Μιρέλα Μανιάνι, το κορίτσι που χάρισε στην Ελλάδα το αργυρό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, άρχισε να παρουσιάζεται όλο και συχνότερα στη συντροφιά του. Κάθε φορά συνοδευόταν από καλούς της φίλους, αθλητικές παρέες, όπως ο Λεωνίδας Κόκκας και η κοπελιά του.

Μαζί με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη άρχισαν να βγαίνουν συχνά για φαγητό, αποφεύγοντας όμως διακριτικά τα φώτα της δημοσιότητας.

Και φυσικά κανείς δεν υποπτεύθηκε τίποτα, καθώς ο «καπετάνιος» ανέκαθεν ήταν δίπλα στους αθλητές και τους βοηθούσε με τις πολύτιμες συμβουλές του αλλά και την εμπειρία του.

Την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη η ίδια παρέα του Γιώργου Βαρδινογιάννη και της Μιρέλας Μανιάνι συνέτρωγαν στο κρητικό εστιατόριο «Μοναστήρι» δίπλα στο «Χίλτον». Στο τραπέζι κάθονταν μαζί τους μεταξύ άλλων και ο εξαίρετος οφθαλμίατρος Γιώργος Κατσουράκης αλλά και ο ιδιοκτήτης του ρεστοράν Ηρακλής Νύχταρης. Έδειχναν να περνάνε πολύ όμορφα και ιδιαίτερα η Μιρέλα έλαμπε από ευτυχία, καθώς απολάμβανε όλη την προσοχή του «προέδρου».

Εκείνος, πάλι, δεν είχε μάτια παρά μόνο για εκείνη και την πρόσεχε σαν να ήταν μικρό κοριτσάκι. Το ΛΟΙΠΟΝ συνέτρωγε στο διπλανό τραπέζι και έγινε αυτόπτης μάρτυς των συγκινητικά τρυφερών στιγμών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η σχέση της Μιρέλας και του προέδρου είναι πολύ ζεστή, αλλά μέχρι στιγμής περιορίζεται στη φιλία.

Όμως, άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός τους ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε κάτι περισσότερο, μια που η σαγήνη της Μιρέλας είναι αδιαμφισβήτητη αλλά και η γοητεία του ισχυρού επιχειρηματία ακατανίκητη.

Θα καταφέρει άραγε με το ακόντιο που έχει στοχεύσει ψηλά η παγκόσμια πρωταθλήτρια να καταρρίψει ένα ακόμη ρεκόρ; Αυτό της γυναίκας που θα φωτίσει και πάλι τη ζωή του Γιώργου Βαρδινογιάννη;

Λίγα λόγια για τη Μιρέλα
Η Μιρέλα Μανιάνι γεννήθηκε στο Δυρράχιο της Αλβανίας στις 21 Δεκεμβρίου 1976 και είναι ακοντίστρια. Το όνομά της το έδωσε ο πατέρας της από τις αντίστοιχες νότες του πενταγράμμου, επειδή η κόρη του έντυσε μουσικά την οικογενειακή του ευτυχία. Καταγόμενη από την Αλβανία, απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα όταν παντρεύτηκε τον επίσης ελληνοποιημένο αρσιβαρίστα Γιώργο Τζελίλη. Είναι μία από τις πιο σπουδαίες ακοντίστριες όλων των εποχών. Με το νέο τύπο ακοντίου, που χρησιμοποιείται από το 1999, έχει πετύχει επίδοση 67,51 μ., που αποτελεί την 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο, την 3η στην Ευρώπη και την καλύτερη στην Ελλάδα. Ανήκει στον Ολυμπιακό ΣΦΠ και γυμνάζεται με τον Αντώνη Παπαδημητρίου.

Η πρώτη πολύ μεγάλη επιτυχία ήρθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 1999 στη Σεβίλλη, όπου με βολή στα 67,09 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ακολούθησαν όμως αρκετές ακόμα...

Επόμενο ραντεβού ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2000 στο Σίδνεϊ, όπου παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά εξαιρετικό πρόσωπο, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με βολή στα 67,51 μ., που σημείωσε μάλιστα δύο φορές στο συγκεκριμένο αγώνα, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ.

Το 2002 έμελλε να βρεθεί ξανά στην κορυφή ύστερα από δίχρονη απουσία και το κατάφερε πολύ άνετα, καθώς οι αντίπαλές της στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου 2002 στο Μόναχο δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τη βολή της στα 67,47 μ. Την επόμενη χρονιά η Μιρέλα διατήρησε την πρωτοκαθεδρία στον κόσμο και με βολή στα 66,52 μ. κατέκτησε για δεύτερη φορά τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Το 2004 δεν ήταν η πιο εύκολη γι’ αυτήν χρονιά, καθώς είχε αρκετούς τραυματισμούς. Κάτι ανάλογο συνέβη το 2005, όταν ταλανίστηκε από προβλήματα τραυματισμών που την έφεραν για πρώτη φορά εκτός τελικού σε μεγάλη διοργάνωση από το 1997, ενώ το 2006 μία εγχείρηση στο χέρι την άφησε εκτός προπονήσεων. Παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο τον Γιάννη Σκουτέλα, από τον οποίο χώρισε και ο επόμενος δεσμός της ήταν με τον επιχειρηματία Μίλτο Κοσκινά.