Πληρώνει την ελευθερία του

27.03.2007
Πόσο κοστίζει η ελευθερία; Θεωρητικά πρόκειται για κάτι που δεν εξαγοράζεται Στην περίπτωση όμως του Ρώσου μεγιστάνα τα πράγματα δεν είναι έτσι!

Από τον Νίκο Ζαμπάρα

Ο Ρώσος μεγιστάνας αποφάσισε πως ύστερα από 15 χρόνια γάμου με την Ιρίνα ήρθε η ώρα για να ζήσει ελεύθερο πουλί. Ή, μάλλον, για να τα λέμε πιο σωστά, για να ζήσει άνετα και δίχως περιορισμούς τον έρωτά του με την 25χρονη Ρωσίδα μοντέλο Ντάρια Ζούκοβα (φωτό). Έβαλε λοιπόν τα πράγματα κάτω, υπολόγισε την περιουσία του και έκανε στην πρώην αεροσυνοδό της Αεροφλότ και μέχρι πρότινος κυρία Αμπράμοβιτς μια άκρως δελεαστική πρόταση. Ένα ποσό της τάξης των περίπου 9 δισ. ευρώ θα περνούσε στον προσωπικό της λογαριασμό, αρκεί να του έδινε την ελευθερία του. Φυσικά, η ίδια και τα πέντε παιδιά τους δεν θα στερούνταν τίποτε, παρά τη μεγάλη αυτή αλλαγή στη ζωή τους.

Η κυρία Αμπράμοβιτς στην άκρως δελεαστική αυτή πρόταση δεν είπε «όχι» και αφού πρώτα συζήτησε με τους δικηγόρους της, αποφάσισαν από κοινού πως είναι καλύτερα να αποδεχθούν την προσφορά του συζύγου της από το να μπουν σε μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, προκειμένου να του αποσπάσουν περισσότερα! Σκέφτηκε λοιπόν πως «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη», όπως έλεγε και ο Σπύρος Καλογήρου στη «Λόλα» και φαίνεται ότι έπεισε και τους δικηγόρους της ότι δεν αξίζει τον κόπο να τρέχουν στα δικαστήρια Όπως, πάντως, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι, ο Τζον Μαν, το διαζύγιο του ζεύγους έχει ήδη εκδοθεί από ρωσικό δικαστήριο (όταν υπάρχει το χρήμα, όλα γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες) με τη συναίνεση και των δύο πλευρών.

Πρόθεση, άλλωστε, του ιδιοκτήτη της Τσέλσι ήταν να αποφύγει ένα μακρόχρονο δικαστικό αγώνα, ο οποίος θα έδινε «τροφή» στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά. Τα σχόλια του Τύπου δεν αρέσουν στο Ρώσο μεγιστάνα, ο οποίος πρόσφατα αναρριχήθηκε στη 16η θέση της λίστας των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο με περιουσία που ξεπερνά (κατά προσέγγιση) τα 18 δισ. ευρώ. Παρ όλα αυτά, όσο και αν προσπαθεί να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας στην προσωπική του ζωή, τόσο οι κινήσεις του δίνουν το δικαίωμα στους paparazzi να τον περιμένουν στη γωνία για μια καλή φωτογραφία με το νέο του αμόρε. Η 25χρονη «Ντάσα», όπως είναι το παρατσούκλι του πανέμορφου μοντέλου, έχει μπει στη ζωή του μεγιστάνα εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Η πρώτη τους γνωριμία έγινε στο Παρίσι και από τότε ο φωτογραφικός φακός τούς έχει «πιάσει» σε διάφορες εξορμήσεις, είτε σε παραλίες να κάνουν μπάνιο είτε σε εξόδους για φαγητό, ακόμη και στο γήπεδο παρακολουθώντας την Τσέλσι! Αξίζει να σημειώσουμε ότι για χάρη του Ρόμαν, η «Ντάσα» εγκατέλειψε το Ρώσο πρωταθλητή του τένις Μαράτ Σάφιν, με τον οποίο είχε μακρόχρονη σχέση, ενώ διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις και με την Πάρις Χίλτον.