Πως θα τελειώσει το «50-50»

23.03.2007
Κάθε Παρασκευή καθηλώνει 2.000.000 φανατικούς τηλεθεατές. Ο λόγος για τη σειρά-φαινόμενο «50-50», που παρότι διανύει τον τρίτο χρόνο προβολής της, σπάει όλα τα μηχανάκια της AGB. Το ΛΟΙΠΟΝ κατάφερε να ανακρίνει τον ένα εκ των τριών σεναριογράφων της σειράς, Βασίλη Ρίσβα, ο οποίος μας αποκάλυψε τι θα δούμε με το κλείσιμο της σειράς στο τελευταίο επεισόδιο, που αναμένεται να προβληθεί στα μέσα Ιουνίου.

Ο Βασίλης Ρίσβας μας αποκαλύπτει για πρώτη φορά το τέλος της σειράς σε ένα επεισόδιο που θα φυλάσσεται σαν «θησαυρός» από το μεγάλο κανάλι για να μη διαρρεύσει και «καεί». Θα πρέπει να πούμε ότι το ενδιαφέρον του κοινού για τη συγκεκριμένη σειρά βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις την προηγούμενη Παρασκευή 16 Μαρτίου πέτυχε να ξεπεράσει και το ποσοστό της «Μαρίας της άσχημης», αφού έφτασε μέχρι και το 54%, ήτοι 2.100.000 τηλεθεατές ήθελαν να μάθουν τα νεότερα από τις περιπέτειες του Παύλου, του Νικηφόρου και του Μίμη!

Τι μας είπε όμως ο σεναριογράφος;

Γιατί πιστεύετε ότι οι τηλεθεατές αγάπησαν τόσο πολύ το «50-50»;

«Διότι απλά οι χαρακτήρες της σειράς μας είναι όλοι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Καθημερινοί, που τους συναντάμε στο δρόμο που κυκλοφορούμε. Άνθρωποι συνηθισμένοι και όχι ήρωες-καρτούν. Ένας δεύτερος λόγος βασικός της επιτυχίας είναι σίγουρα οι χαρισματικοί πρωταγωνιστές της σειράς και η απίστευτη χημεία μεταξύ τους. Αν οι ηθοποιοί ήταν διαφορετικοί από αυτούς που βλέπουμε, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο. Πολλά μπράβο αξίζουν επίσης στο σκηνοθέτη Βασίλη Θωμόπουλο, που κοντρολάρει υπέροχα τα ταλέντα και τις ιδιαιτερότητες τόσων ηθοποιών».

Μάθαμε ότι το κανάλι, που ήθελε διακαώς τα σίγουρα νούμερα της σειράς και για την επόμενη σεζόν, σας έκανε πρόταση και για τέταρτη χρονιά ...

«Αυτό είναι αλήθεια».

Τι σας φόβισε και αρνηθήκατε;

«Δεν είναι θέμα φόβου. Απλά αισθανθήκαμε και οι τρεις σεναριογράφοι (σ.σ.: μαζί του γράφουν το σενάριο η Δήμητρα Τσακαλή και η Έλενα Σολωμού) ότι αν συνεχίζαμε αυτό το πράγμα για τέταρτη σεζόν, θα μας εξόντωνε, θα μας κούραζε. Θα κουραστεί το κείμενο, θα καταντήσει ανιαρό τόσο για τους πρωταγωνιστές μας όσο και για το κοινό μετέπειτα. Και δεν υπάρχει λόγος. Τους αγαπήσαμε τους ήρωες, στεναχωριόμαστε που φεύγουν, αλλά θέλουμε να πάμε γι άλλα, καινούργια πράγματα».

Οι ηθοποιοί στεναχωριούνται που η σειρά φτάνει στο τέλος της;

«Κοιμόμαστε και ξυπνάμε με αυτούς τους ήρωες. Οι ηθοποιοί δεν έχουν αισθανθεί ακόμη την έλλειψη, ίσως να τη βιώσουν αργότερα, όταν μπούμε και στα τελευταία γυρίσματα».

Πώς θα βρει το τέλος της σειράς καθέναν από τους ήρωες;

«Ο Παύλος (Σάκης Μπουλάς) παντρεύεται με πολιτικό γάμο τη Μαρία (Νικολέτα Καρρά) με πολλές όμως εκπλήξεις που έχουν να κάνουν με την ώρα του μυστηρίου. Ποιος θα στήσει ποιον; Ο γάμος αυτός, παρ όλες τις αντιρρήσεις που έχει ο μπαμπάς της Μαρίας, θα γίνει στο δημαρχείο.

Τη μεγάλη απόφαση να παντρευτεί την πήρε ο Παύλος κυρίως από το πείσμα του μπροστά στην απόρριψη που ένιωσε από την Ειρήνη (Βάνα Ραμποτά). Η Μαρία θα αποδειχθεί ουσιαστική πορεία της ζωής για τον Παύλο, που δεν θα επιστρέψει στην πρώην του Ειρήνη, γιατί κάτι τέτοιο θα αδικούσε την ίδια. Αυτό θα γινόταν αν τη βάζαμε να γυρνάει υποταγμένη στην αγκαλιά του Παύλου. Η Ειρήνη είναι η ηρωίδα που θα πάρει καίριες αποφάσεις ζωής και που θα συμπορευτούν πολλές τηλεθεάτριες μαζί της. Οφείλουμε να κλείσουμε τον κύκλο ζωής της με τον Παύλο. Έτσι κι αλλιώς, οδεύοντας προς το τέλος, όλοι οι κύκλοι κλείνουν.

Ο Νικηφόρος (Πέτρος Φιλιππίδης) είναι απαίτηση του περισσότερου κόσμου αλλά και δική μας το τέλος να τον βρει ερωτευμένο και μονιασμένο με την Ελισάβετ (Άβα Γαλανοπούλου). Το ζευγάρι θα συνεχίσει να περνά πολλές τρικυμίες μέχρι το τέλος. Οι σχέσεις τους θα περάσουν από χίλια μύρια κύματα! Ως παππούς ο Νικηφόρος θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή, αφού το κλείσιμο της σειράς θα τον βρει κολλητό με το γαμπρό του Αχιλλέα! Οι δυο τους θα έρθουν πολύ κοντά με τη γέννηση του μωρού. Σταδιακά θα ανακαλύπτουν κοινά στοιχεία ο ένας στον άλλον. Κι αυτό προς μεγάλη έκπληξη και τρόμο της Ναταλίας, που συνειδητοποιεί ότι ο άντρας της Αχιλλέας μοιάζει τόσο πολύ με τον πατέρα της, αν και για τρία χρόνια τους βλέπαμε να βάζουν τρικλοποδιές ο ένας στον άλλον και να έχουν μεταξύ τους σχέση μίσους.

Ο Μίμης (Παύλος Χαϊκάλης) θα περάσει μια πολύ επικίνδυνη περιπέτεια με την Ξανθίππη (Μαρία Ανδρούτσου). Και αυτή θα έχει πρωταγωνιστή τον πρώην της Ξανθίππης, που θα φτάσει μέχρι και στην απαγωγή της για να την κάνει πάλι δική του. Θα ζήσουμε μια πολύ έντονη ιστορία και αρκετά επικίνδυνη. Ο Μίμης δεν θα πάψει να τη διεκδικεί με τον τρόπο του. Για εμάς τους σεναριογράφους, η σχέση του Μίμη και της Ξανθίππης είναι η πιο υγιής. Με την έννοια ότι όποιο πρόβλημα και να δημιουργηθεί μεταξύ τους αυτοί οι δύο άνθρωποι καταφέρνουν να το λύνουν με το σεξ! Είναι η στάση της ζωής τους. Δεν είναι άρρωστοι με το σεξ, αλλά έχουν παρά τα τόσα χρόνια της συμβίωσής τους την όρεξη να παίζουν ερωτικά και γι αυτό μας έχουν προκύψει και όλα αυτά τα παιχνίδια που κάνουν και οι μεταμφιέσεις.

Θα αναθεωρήσουν λίγο στάση ζωής όταν το ζευγάρι Βίβιαν (Φωτεινή Τσακίρη) και Κίμωνας (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) αποφασίσει να υιοθετήσει ένα παιδί. Είμαι υπέρ ενός φινάλε που δεν θα θέλει ο πολύς ο κόσμος, αλλά θα το έχει ανάγκη ο ίδιος ο ήρωας. Θέλουμε παρ όλα αυτά, τα πράγματα να είναι όσο το δυνατόν πιο πραγματικά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ