Γλίτωσε από θαύμα

28.03.2007
Αγιο είχε ο Βασίλης Κούκουρας, ο οποίος γλίτωσε από τροχαίο ατύχημα που του συνέβη με τη μηχανή του λίγο πριν φτάσει στο θέατρο «Μινώα», όπου πρωταγωνιστεί.

Αγιο είχε ο Βασίλης Κούκουρας, ο οποίος γλίτωσε από τροχαίο ατύχημα που του συνέβη με τη μηχανή του λίγο πριν φτάσει στο θέατρο «Μινώα», όπου πρωταγωνιστεί. Οδηγεί εδώ και πολλά χρόνια μηχανή και φροντίζει να φοράει πάντα κράνος και την ειδική στολή του μοτοσικλετιστή που τον προστατεύει, κάτι που στάθηκε σωτήριο στην περίπτωση του ατυχήματός του.

Ο γνωστός ηθοποιός κατέβαινε τη Λεωφ. Αλεξάνδρας και κατευθυνόταν με τη μηχανή του στο «Μινώα» για την παράσταση «Ένα αταίριαστο ζευγάρι». Σύμφωνα με θαυμαστές του που βρέθηκαν τυχαία στον τόπο του ατυχήματος, όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Ο ηθοποιός πάτησε φρένο για να αποφύγει τη σύγκρουση με αυτοκίνητο, βρέθηκε στον αέρα και «έσκασε» στο οδόστρωμα, ενώ η μηχανή του σύρθηκε στο δρόμο. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε σπάσει το δεξί του χέρι, ενώ είχε και πολλές εκδορές σε όλο του το σώμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ηθοποιός αν και πονούσε αρκετά κάποιοι μιλούν και για σπασμένα πλευρά και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πήγε κατευθείαν στο θέατρο.

Οι συνάδελφοί του ένιωσαν ανακούφιση όταν τον είδαν να φτάνει και έσπευσαν να μάθουν τι ακριβώς του είχε συμβεί. Ο Βασίλης Κούκουρας παρά τους πόνους και την ψυχική ταλαιπωρία που είχε υποστεί ήταν αποφασισμένος να παίξει κανονικά και αυτό έκανε. Οι συνάδελφοί του τον βοήθησαν όσο μπορούσαν στη σκηνή, προσπαθώντας να τον στηρίζουν και να παίζει όσο το δυνατόν καθιστός, γιατί οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Εκείνος όμως δεν θέλησε να καταλάβει το κοινό ότι πονούσε, κάτι που θα το επαναλάβει και τις επόμενες μέρες, καθώς παίζει παίρνοντας ισχυρά παυσίπονα, αποφασισμένος να σταθεί όρθιος στο σανίδι και να μη χαθεί ούτε μια παράσταση, αφού το έργο σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα ούτε να κάνει δηλώσεις για την περιπέτειά του, αλλά το σίγουρο είναι πως τον φύλαξε άγιος και, όπως έλεγαν συνάδελφοί του, αν δεν είχε μεγάλη εμπειρία ως οδηγός μοτοσικλέτας για να ξέρει πώς να χειριστεί τη μηχανή του και να παίρνει μέτρα προστασίας, ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ άσχημα. Ο Βασίλης Κούκουρας ξορκίζει το κακό με χιούμορ κι ας πονάει και λέει στους συναδέλφους του πως ήταν μια κακιά στιγμή που θέλει να ξεχάσει. Άλλωστε και ο κόσμος που πηγαίνει στο καμαρίνι του του εύχεται «περαστικά» και του δίνει κουράγιο ώστε να εξακολουθήσει να τους χαρίζει γέλιο.

Πάντως, όπως μάθαμε, ο ηθοποιός, έστω κι αν πέρασε μία από τις χειρότερες περιπέτειες της ζωής του, περιμένει πώς και πώς να γίνει εντελώς καλά για να μπορέσει να ξαναοδηγήσει την αγαπημένη του μοτοσικλέτα.